Yalın ezanı duymadı, sahnede taşlandı

Türkiye gerçekten çok çirkin bir yer olmaya başladı. Yalın'ı taşlayan beyinsizler ne kadar dindar, muhafazakar olduklarını göstererek prim yaptılar akıllarınca. Aferin diyen de çoktur eminim.

Yobazlar nasıl da palazlandı görüyorsunuz değil mi? Bu aptal kitle abuk subuk tarikatların, küçük çocuklar evlenebilir, çalışan kadınlar aranıyordur, hamile kadınlar sokağa çıkamaz diyen hacı hocaları savunanların eseri işte, hiç boşuna "aa taşlamak olur mu hiç" demesinler.

ülkenin geldiği hal ürkütücü endişe verici

herkes koyu müslümanım diye geçiniyor mitinglerde kuranı elinde sallayıp

siyasete alet edenler neden taşlanmıyor o zaman?diye sorarlar adama

bu adam duymamış olabilir ama diğer örnek bilerek yapılan bir saygısızlık

Abla dikdatorluk değil saygi ..
canım benim biz bacak bacak üztüne atıyorsak düzeltiriz tv yi kısarız..konser sırasında ara vermek gerekmez,herkes namaz kılmadığı için tüm toplumu düşünün gözünüzü seveyim..ben din karşıtı olsam çocuğumu cemmat yurduna göndermezdim..yurt dışında bize aynı yapılsa ne hissedersiniz..canlı konser olduğu için diyorum..sonuçta yarım saat geç okutanda var hayati mesele değil

Ezan namaza davettir. Konsere gelen kişi tabiki de namazını da kılan biri olabilir. Ancak konser ortamında zaten bırakıp namaz kılmaya gidemez o kalabalıkta. Konserin kesilmesi beklenmemelidir. Ha sanatçı duyar ara verebilir. Ama duymayınca da taşlamak çok yobazca.
:KK9::KK9:

Ezanı duyup ara vermek saygıdandır..
Adamın o yüksek desibeldeki seste ezanı duyması mümkün olamaz. dedikleri gibi organizasyondan uyarı yapılabilirdi , onlarda uyarmamış acı bir olay yaşanmış. Ki yalında bile bile devam edeceğini sanmıyorum..
Bende ezan duyunca arabamda müziğin sesini kısarım , namaz kılmam oda ayrı bir çelişki..
doğru olan ezan duyunca birini taşlayıp , namaz kılmamak mı , yoksa vakti geldiğinde namazını kılmak mı bilemedim..
taşlayınca cennetteki yerleri yükseldi bir kademe

canım benim biz bacak bacak üztüne atıyorsak düzeltiriz tv yi kısarız..konser sırasında ara vermek gerekmez,herkes namaz kılmadığı için tüm toplumu düşünün gözünüzü seveyim..ben din karşıtı olsam çocuğumu cemmat yurduna göndermezdim..yurt dışında bize aynı yapılsa ne hissedersiniz..canlı konser olduğu için diyorum..sonuçta yarım saat geç okutanda var hayati mesele değil

Bnde din karsitisin demedim abla :KK51: hepimiz namaz kilmasakta ezan okundunda inancimiz nr olursa olsun saygi duyulması gerektini düşünürum . Ki bak sende aynisini diyorsun . Saygı . Kalbinin bir yerlerinde saygi duyulmasi gerektini bildigin icin tv ses kısıp otururusnu duzeltiorsun . Bizim dedimizfe aynen senin yaptigin guzek sey :KK19: tv sesini kismak gbi konsre 3 4 dk lik ara verilmesi :KK60:

Bnde din karsitisin demedim abla :KK51: hepimiz namaz kilmasakta ezan okundunda inancimiz nr olursa olsun saygi duyulması gerektini düşünürum . Ki bak sende aynisini diyorsun . Saygı . Kalbinin bir yerlerinde saygi duyulmasi gerektini bildigin icin tv ses kısıp otururusnu duzeltiorsun . Bizim dedimizfe aynen senin yaptigin guzek sey :KK19: tv sesini kismak gbi konsre 3 4 dk lik ara verilmesi :KK60:
canım ya burada türkü bar var sahilde bangır bangır her gece yazın seli müzik rahatsız oluyosun ama ne yapacaksın..yoksa kısılsa tabiiki iyi neden kıslımasın..uyarılsa kısılırdı oradan biride orkestranın yanına gidip açıklardı aslında direkt olaya girmekte garip orta doğuda değilizki..ben taşlayanları müslüman olarak görmüyorum rabbim affetsin..ya ben 6 sene kedi besledim evimde bir defa itelemedim:KK43:

tatlım eşimle çeşmede cezayir aslıllı fransız rachid tahanın konserine gitmiştik,selamun aleküm diyerek açtı konseri:KK43:çok duygulanmıştım,sonra insanlar eğlendiler,bir şarkısı var zubida diye orada fransada yaşayan cezayirli ailenin kızı akşam izin vermedikleri için konsere kaçmış eve gelince dayak yediği için intahar etmiş bunu anlatıyor vs..her neyse insanlar aştılar bunları biz nereye gidiyoru belli değil,yobazlaramı özeniyoruz taşlamalar vs..çok kötüye gidiyoruz,yobazlaşma değil ekonomidede eğtimdede..iş yok gelecek yok

Kişinin kendi inisiyatifi olduğunu düşünüyorum. İsterse evinde müziğini dinlemeye devam eder, isterse barında kafesinde müziği kapatmaz, ister aracında. Şarkıcının da kendi görüşleri doğrultusunda ezan okunurken devam etme veya etmeme tercihi olabilir. Buna göre bu insanı takip eder, konserine gider veya gitmezsin.

Herkesten aynı olması beklenmez. Misal Teoman konserinde ezan okunurken müziğin durmasını bekleyen var mıdır aramızda?

Ne kadar cahilce ya.
Ezanın sesini çok duymak istiyorsa dinleyenler bir zahmet çıksınlar konserden.Yalın söyler söylemez o Yalın'ı bağlar.
Hem bunun günahının olduğunu da düşünmüyorum.Bizim toplum bence her şeyi fazla abartıyor.

o zaman yalın açısından bakarsak çok kırıcı bir durum, sen her zaman dikkat et, ama bir kere duymadın diye taşlan, taşlamak nedir ya, afganistandayız sanki.. iyiki bişey olmamış adama

kalite tesadüf olamaz ve herkes kalitesine göre hareket eder..

canım ya burada türkü bar var sahilde bangır bangır her gece yazın seli müzik rahatsız oluyosun ama ne yapacaksın..yoksa kısılsa tabiiki iyi neden kıslımasın..uyarılsa kısılırdı oradan biride orkestranın yanına gidip açıklardı aslında direkt olaya girmekte garip orta doğuda değilizki..ben taşlayanları müslüman olarak görmüyorum rabbim affetsin..ya ben 6 sene kedi besledim evimde bir defa itelemedim:KK43:
Orasi oyle tabi
Onlarin yaptigi tek kelike ile cshilllik dini kötüye kullanma !!

Ezana saygı muzigi keserek gösterilmez.
Ezan Allah'u Ekber deyince sesi kapat ezan bitince "zaliiim oyun bozan sende bu büyüde yalaaaan" müziğe eğlenceye devam. Ee hani saygı.. Asıl saygı ezan bittikten sonra başlamalı.. Ezan okunmasının amacı tv kapatmak değil sonuçta.
Taşlamak ne demektir yahu.
Al bu da kul hakkı.

Ezan müziğin sesini kısın, konsere ara verin, TV'yi kapatın demek değil. Kalkın, namazınızı kılın demek. Ne eksik, ne fazla. Toplu ortamlarda herkesin Müslüman olduğunu varsayamazsınız ve hayatı bu varsayıma göre düzenleyemezsiniz.
Herkes kendi kafasından saygı normları oluşturuyor ama İslamiyet'in kendi normlarından bir şey anlayan yok.

Ezana çok saygısı olan kalkar namazını kılar.