Yalın ezanı duymadı, sahnede taşlandı

ben açık hava tiyarosunun yakınında oturuyorum ve hiç ezan için konser kesildiğini duymadım, her haftasonu konser olur yazın, çünkü biletler paralı

yoo o alaha yalakalık değilde kendini kandırmamı gösterişmi,böbürlenmemi bilemiycem,düşün hristiyanlar çan çalıyor diye seni zorlasalar saygı duruşuna:)ne hissedersin

yoo o alaha yalakalık değilde kendini kandırmamı gösterişmi,böbürlenmemi bilemiycem,düşün hristiyanlar çan çalıyor diye seni zorlasalar saygı duruşuna:)ne hissedersin
Benzer şeyler aslında.

Kimse hiçbir şey için zorlanmasa keşke...

tabiki de ezan okunurken konsere ara vericek.
duymadigi icin de taslamak nedir ya!
ya şimdi çıktı başbakanda geç okutmuş ezanı,demekki devletin başındakiler taşlanma meselesi olarak görmüyor,inanmayan neden ara versinki,ezan saati orada işi ne

Hem ezana saygı duyan hem de müzik dinleyen bireyler olamaz mıyız? Bu kadar dindarsa konsere neden gitti diyen arkadaşlar, ezana saygı birazcık müslüman olan insanda bile vardır.

Iyide, madem o konser senin ibadetine engel oluyor, gitme iste. Millet onu diyor. Yeri gelince o zihniyetteki insanlar "kadinlar erkekler ile beraber çalismassin" diyorlar, ama islerine geldikçe konserlerede giderler. Ezani dinlemek, ibadet etmek istiyorsan, git camiye, namazini kil. Hiç kimse buna karsi gelmez zaten.

O adamlarin yaptigi islam ile hiç alakasi yoktur. Sekilcilikten baska birsey degildir. Ve velev ki yalin müslüman,iyi de konsere giden herkes müslüman mi? Ben müsluman degilim mesela, ben niye konser keyfimi sirf ezandan dolayi kaçirayim?

"Axelia, post: 41048308, member: 294067"]Kilise cani calnca da sessizlik saglayacak misiniz? Merak ettim fikrinizi.

Ben bu gorusu mobbing buluyorum da. Zoraki muzik sesi kapatmalar falan yapiyoruz bazen. Bacak bacak ustune atmak bile sakincali olabiliyor ya hani? Tuhaf degilmi?[/QUOTE]
kilseyle ilgili bir yorum yazamam oda bir inanctir saygi duyarim ezan okundugunu duyduğumda saygidan dolayı o tuhaf diye belirttiginiz herseyide yaparim bu benim dusuncem ben boyle görüp boyle öğrenip böylede ogretecem inşallah

post: 41048650, member: 236598"]olurmu öyle şey,dünyanın hiç bir yerinde inançta diktatörlük yok ha orta doğuda var sanırım[/QUOTE]
buna diktatorluk degil saygi denir dugunlerimizde bile ezan okununcagi vakitte orkestra susar bu benim gorusumdur bende taslamalarini normal birsey olarak gormuyorum ve degilde ama bazi degerler yitirilmemeli bence

3 4 dk lik ara sizin keyfinizi mi kaciracak?

Hanımlar lütfen konu polemiğe dönmesin.

Yalın'a ayıp etmişler, taşlamaya hakları yok.
Müzik Çalıyor, kulağında müziği iyi algılayabilmesi için kulaklık var, kulak sorunu olsun olmasın, sahnede orkestra sesinden başka birşey duyabilmeniz mümkün değil, bu orkestra ve ses sistemleri düğün salonunda kullanılanlardan daha profesyoneldir, müziği ve şarkıcının sesini en uzak noktaya taşımak için güçlü cihazlar kullanılır, duymaması çok doğal, insan ilçesine gelmiş, bir nevi misafiri sayılan kişiye böyle davranır mı?
Herşeyi bir kenara bıraktım artık ağırladığımız insana saygımız hürmetimiz kalmamış bizim, lafa gelince değerlerden bahsederler, saygı beklediklerinden bahsederler ama davet edilen misafir sayılan birine saygıları olmaz

ben yalının konserine gitmiştim, ezan okunmaya başlıyor diye konsere ezan bitene kadar ara vermişti, ve bu çok hoşuma gitmişti.

ben yalının konserine gitmiştim, ezan okunmaya başlıyor diye konsere ezan bitene kadar ara vermişti, ve bu çok hoşuma gitmişti.

o zaman yalın açısından bakarsak çok kırıcı bir durum, sen her zaman dikkat et, ama bir kere duymadın diye taşlan, taşlamak nedir ya, afganistandayız sanki.. iyiki bişey olmamış adama

Müslüman değilseniz sizinle tartışmamız anlamsız zaten.. Size de saygı duyarım. Yalnız yanlış anlaşılmasın ben burda iki tarafı da desteklemiyorum. Sadece müslüman müzik dinlemez zihniyetine anlam veremedim.

Ezan namaza davettir. Konsere gelen kişi tabiki de namazını da kılan biri olabilir. Ancak konser ortamında zaten bırakıp namaz kılmaya gidemez o kalabalıkta. Konserin kesilmesi beklenmemelidir. Ha sanatçı duyar ara verebilir. Ama duymayınca da taşlamak çok yobazca.

Ezanı duyup ara vermek saygıdandır..
Adamın o yüksek desibeldeki seste ezanı duyması mümkün olamaz. dedikleri gibi organizasyondan uyarı yapılabilirdi , onlarda uyarmamış acı bir olay yaşanmış. Ki yalında bile bile devam edeceğini sanmıyorum..
Bende ezan duyunca arabamda müziğin sesini kısarım , namaz kılmam oda ayrı bir çelişki..
doğru olan ezan duyunca birini taşlayıp , namaz kılmamak mı , yoksa vakti geldiğinde namazını kılmak mı bilemedim..

ezanı duymamış olabilir taşlamak mı lazım yani.....her şeyde aşırıya kaçar bizim millet hiç ortası yok insanların ya....