Yalanlari affeder miydiniz?

optumbye

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2015
19
11
Merhaba kızlar benim bir kız kardeşim var benden 5yas küçük.suanda üniversitede 3.sınıfta okuyor. Annemi ve babami hep üzdü cocuklugundan beri hep yalanlar söyler ama bu yalanlar yasi kadar masum degildi. Ailem butun imkanlarını ona verdi. Versin bundan sikayetim yok.zaten ben kendimi kurtardim onlarin yardimi olmadan..her neyse bana cok buyuk yalanlar soyledi ve kaldiramiyorum. Babamin onayı olmicak isler yapıyor ama annem bisey demiyor cunku o ozgur kız. Bana da cok buyuk kaziklar atti simdi detay veremiyorum ama hic affedilecek turden degildi.Ben artik kendimi cektim ama yakinda dogum yapicam ve onu gormek istemiyorum. Daha dun bana bir suru hakaret etti. Ve kendini masum görüyor.annemi de yalanlari ile sisiriyor. Sunu anladim hamileyken...esimden ve bebegimden baska kimsem yok. Kardesimin yaptıklarına dayanamiyorum.psikilojimi bozuyor. Yardım alacagim sanirim. Sizinle dertlesmek istedim. Yalana dayanamiyorum.

Hamilesiniz sizi üzmek istemem ama kıskanıyosunuz gibi geldi bana. Herkesin kendi hayatı sizi ilgilendiren,annenizin karışmasını gerektiren bi durumu yok kardesinizin dediğiniz gibi 'özgür kız'. Keşke siz de olabilseydiniz

başkasının hayatına müdahale etmeye kalkarsanız hakaret işitmeniz çok normal..
iletişim kurmayın madem bu kadar rahatsızsanız..

Onu elbette kiskanmiyorum hayati benden daha iyi olsun cok mutlu olsun
Ne yapmis olabilir? Merak ettim. Siz biraz kiskanc olabilir misiniz acaba? Hamilelikten dolayi?
İnsanları kandirarak borç almis ve odemeyecegi kadar borc ve bu insanlar arkadasi tanidigi insanlar degil..sadece keyfi icin. Babam onu okutmak için kendini paraliyor

Onu elbette kiskanmiyorum hayati benden daha iyi olsun cok mutlu olsun

İnsanları kandirarak borç almis ve odemeyecegi kadar borc ve bu insanlar arkadasi tanidigi insanlar degil..sadece keyfi icin. Babam onu okutmak için kendini paraliyor
O babanizin sorunu. Siz rahatsiz oldugunuz icin gorusmeyebilirsiniz.

başkasının hayatına müdahale etmeye kalkarsanız hakaret işitmeniz çok normal..
iletişim kurmayın madem bu kadar rahatsızsanız..
Ben onun hayatina mudebale etmiyorum mesele erkek arkadaş gezme tozma isi degil bunları herkes yapıyor o da ne yasicaksa yasasin bunlarka ilgilenmiyorum. Insanlarka zenginlerler kendini yaristirmak icin ailemi harciyor. Olmadigimiz biri gibi anlatıyor. Borclar aliyor yalanlar söylüyor..babam duysa kahrindan yıkılır gider

O babanizin sorunu. Siz rahatsiz oldugunuz icin gorusmeyebilirsiniz.
Babamin haberi yok duyarsa okuldan alir okuyamaz. Ben kendimi geri cektim zaten bunlara ragmen hala farklı farkli isteklerle gelmesi ve saygısızlık yapması beni zorluyor.zaten gorusmek istemiyorum görüşmuyorum annem arada kaliyo hasya kadin. ..

Babamin haberi yok duyarsa okuldan alir okuyamaz. Ben kendimi geri cektim zaten bunlara ragmen hala farklı farkli isteklerle gelmesi ve saygısızlık yapması beni zorluyor.zaten gorusmek istemiyorum görüşmuyorum annem arada kaliyo hasya kadin. ..
Kardesiniz ilkokul cocugu degilse merak etmeyin kimse onu okuldan alamaz. Anneniz kendisi gorussun,kimse kimseyi zorla birileriyle gorusturemez. Siz evinize odaklanir gul gibi yasar gidersiniz

Hamilesiniz sizi üzmek istemem ama kıskanıyosunuz gibi geldi bana. Herkesin kendi hayatı sizi ilgilendiren,annenizin karışmasını gerektiren bi durumu yok kardesinizin dediğiniz gibi 'özgür kız'. Keşke siz de olabilseydiniz
Ben de özgürüm hep öyle yaşadım kendi başıma okudum yasadim çalıştım mutlu ve guclu oldum o da olmali herkes kadin güçlü ve özgür olmalı. ama bunu yaparken moral degerlerin erdemli olmalisin.ahlaktan bahsetmiyorum

SiZe ne ? İstediğini yapsın,görmek istemiyorsanız görmeyin işte okadar. Onun hayatıysa sizi rahatsız eden o başka konu !
Para hirsi yuzunden neler yapti..beni esimin aileisine karsi zor durumda bıraktı.kendine degil zarari ailesine. Isted
SiZe ne ? İstediğini yapsın,görmek istemiyorsanız görmeyin işte okadar. Onun hayatıysa sizi rahatsız eden o başka konu !
Mecburen goruyorum. Siz olayi masum bi sey saniyosunuz ama degil. Isin icinde hirszlik bile var. Baska bisey soylemek istemiyorum.dar kafali biris degilim mesele ask mesk ne yaşadığı degil.

Her neyse kizlar genel olarak diyeceğim su ki onun yaşadığı her neyse hayati secimleri beni ilgilendirmez müdahaleyi dogru da bulmuyorum. Muhafazakar bir yapim da yok.mesele öyle siradan seyler degil...
Hatalarının sonucunda annem hasta oluyor.babam duysa aile faciasi yaşanır, normal bir insan degildir. Isin icinde nankörlük yalan ve hirsizlik ve insanlari aldatarak para saglama var. Bu kadarini kaldirabiliyosaniz bana kizmaya kiskaniyosun demeye devam edin. Bu konuyu burada birakiyorum cunku birbirimizi tanimadigimiz icin baska yerlerden bakiyoruz. Kardesim demeye ben utanıyorum icimden gecen bu. Gorusmeemk icin de elimden geleni yapicam. Dilerim en yakinlarinzidan bu tarz bisiyle sinanmazsiniz. Kimse sinanmaz.hoscakalin

Doğuma kadar kaç ay var daha yakında dediğiniz nerdeyse 5 ay. O zamana kadar istediğiniz ayarı çekip tamamen iletişimi kesersiniz.

Kardeş çok farklı oluyor. Aynı şeyleri yıllar önce kız kardeşimle yaşadım her zaman onu korudum kolladım. Benden önce evlendi çocuğunu büyüttüm. Ben evlenirken eşi ile ikisi beni sürekli manipüle ettiler. Şimdilerde evime geliyor ne konuştuysak onunla ne paylaştıysam hepsini kocası ve kocasının ailesine anlatıyor. Eşim bu durumdan çok rahatsız kız kardeşimi bu konuda uyardığımda hemen kendini haklı çıkartıyor. Görüşmesen olmuyor kardeş seviyorsun paylaşmak istiyorsun. Inan bana durumun çok zor. Mudahele edersen ağzına geleni sayar ve seni ailenle kötü eder. Kendi haline bıraksan başına bi iş getirir boyu kadar pisliğe battıktan sonra yanına gelir yardım ister. Bir gün alıp karşına dertles onunla sakın eleştirme ve kizma

Kardesinizin hatalari nedeniyle neden komple ailenize arkanizi donuyorsunuz ki?
Su an onlarin desteginize ihtiyaci var, neyse...

Ben seni çok iyi anladım. Yorumları da okudum.

Okudukça daha çok stres olacaksınız bence konunuzu kapattırın.

Kardeşinizi de yaptıklarını da görmeyin. Eşinize ve bebeğinize odaklanın. Kendinizi yıpratmaya değmez.