• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yalancı(psikolojik) gebelik hakkında bilgisi olanlar bana yardım edebilir mi?

duygu4299

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2013
44
0
16
İzmir
tüm kan(4tane) ve idrar(5tane) testlerine ragmen negatif sonuç aldım 3 ay oncesinde bir ilişkim oldu başka olmadı. buna ragmen tüm gebelik belirtilerini yaşıyorum yazılanları.ve durum böyle oldukça kendimi inandıramıyorum bu düşünceden kurtulamıyorum.benim sorum şöyle psikolojik gebelik dış genital bölge yumuşamasını ve büyümesini etkilicek kadar etkilimidir? yani bi kişi kendini buna inandırdıgında fiziksel olarakta bu kadar etkileyebilir mi. karnımın altında da dışarıdan bakıldıgında görülcebilicek bir şişlik var,göğüslerimde büyüme var.ultrasonda da bakıldı bişey çıkmadı. ama bu durum artık tüm hayatımı altüst etti dış görünüşümdeki değişikliğe sadece dusunceyle etki edebilirmiyiz gerçekten. bilgisi olan yardım edebilirse cok sevinirim.

Canim gecen ay bende buna benzer sorun
Yasadım adetim 15 gun gecikti
Geciktiigi zaman diliminde goguslerim
Asırı derecede şişti ve acıdı (ve ben göğüs
Agrisi nedir bilmezdim) dedim kesin hamileyim
Doymuyodum sürekli yiyordum
Kendimi halsiz hissediyodum sonunda
Doktora gittim vajinal muayenede
Rahim duvarının kalinlastiigini söyledi
Hamile ve adet döneminde oluyormuş
Bisey göremiyorum dedi
Kan testi yaptılar
Ertesi gun ogrendimki hamile değildim
Umarım yararım olmuştur canim

hayli enteresan. derslerimizde hocamız böyle bir konudan bahsetmişti. tamamen psikolojik bir durum. bu durum eskiden doktorları bile aldatabilecek boyuttaymış ama artık tekolojik işlemler olduğu için farkına varılabiliyor. eğer bu duumla başa çıkamayacağını düşünüyorsan ve belirtilerin devam ediyorsa bir psikoloğa başvurmanı tavsiye ederim.
bu arada tim belirtiler derken adette mi görmüyorsun acaba?

adetlerim lekelenme tarzında oluyor.bunların dışında akıntımı onceden varsa bile farketmiceğim düzeydeydi. ama şu dönemde resmen yazılan gibi ıslaklık derecesinde akıntım var.en son dış genital bölgemde de yummuşama olunca actım okudum internetten kan yogunlugu oldugundan gebelikte olabiliyor yazıyordu dedim yanlış heralde testler tekrar yaptırdım <1.00 cıktı negatif.ama beni rahatsız edicek boyutlara ulaştı bu durum.karnımın altındaki şişlik sanarsın hamile yani doluluk desem daha dogru olur.gerçekten sinirlerim bozuldu artık. bu aya kadar doktora direkt gebelik şüphesiyle ultrason istiyorum da diyemiyordum bekar oldugumiçin yuzum yoktu.onu bile göze alıp gittim karından baktı.yok dedi 3 aylık bi durum karında gözükürdü heralde dimi?. yani kafam karıştı iyice psikoloji bu kadar etkileyebiliyor mu diye. cevaplarınız içinde çok teşekkür ederim

adetlerim lekelenme tarzında oluyor.bunların dışında akıntımı onceden varsa bile farketmiceğim düzeydeydi. ama şu dönemde resmen yazılan gibi ıslaklık derecesinde akıntım var.en son dış genital bölgemde de yummuşama olunca actım okudum internetten kan yogunlugu oldugundan gebelikte olabiliyor yazıyordu dedim yanlış heralde testler tekrar yaptırdım <1.00 cıktı negatif.ama beni rahatsız edicek boyutlara ulaştı bu durum.karnımın altındaki şişlik sanarsın hamile yani doluluk desem daha dogru olur.gerçekten sinirlerim bozuldu artık. bu aya kadar doktora direkt gebelik şüphesiyle ultrason istiyorum da diyemiyordum bekar oldugumiçin yuzum yoktu.onu bile göze alıp gittim karından baktı.yok dedi 3 aylık bi durum karında gözükürdü heralde dimi?. yani kafam karıştı iyice psikoloji bu kadar etkileyebiliyor mu diye. cevaplarınız içinde çok teşekkür ederim

canım yaşadığın ilişkide korunmuş muydun? yani şunu demek istiyorum. bekarsın ve böyle bi ilişki yaşadın. hamileliğin oluabileceği bir birleşme ise sen bu durumdan psikolojik olarak etkilenmiş olabilirsin. sonuçta ailen var etraf ne der korkusuyla felan bunları yaşıyor olabilirsin

canım yaşadığın ilişkide korunmuş muydun? yani şunu demek istiyorum. bekarsın ve böyle bi ilişki yaşadın. hamileliğin oluabileceği bir birleşme ise sen bu durumdan psikolojik olarak etkilenmiş olabilirsin. sonuçta ailen var etraf ne der korkusuyla felan bunları yaşıyor olabilirsin

evet bende biraz bundan kaynaklı diye dusunuyorum.sadece tek ilişkim de buydu son da oldu.daha once yaşamadıgım içinde sanırım bu kadar etkilendim,korktum. hani az cok bişey okudum psikolojik etkiyle alakalı ama bendeki bu boyutlara ulaşınca kendimi inandıramamaya başladım testleri aksi şekilde değişiklikler yaşayınca.hala bile kan testi yaptırıp rahatlıyorum sonra karnımın altı genital bölgemi görunce yine korkuyorum araştırıp okumaya başlıyorum gerçekten tüm hayatımı etkiler hale geldi malesef .:(

adet düzensizliği nedenli hormon testi yapıldı normal çıktı yumurtalıklarıma bakıdı kist yok.gebelik için ayrıca bakıldı kese yok e sonuçlarımın hepsi negatif. ama dediğim gibi psikolojik etkileri olduguna daha çok inandırmaya çalışıyorum yoksa kurtulamıycam bu dusunceden yani.evliler gebelik isteğiyle bu durumu yaşıyor bekarlar korkusundan istemeden dusunerek sebebiyet veriyor ben anlamadım bi türlü .keşke yaşamış olanlardan bazıları bizle paylaşsa

tüm kan(4tane) ve idrar(5tane) testlerine ragmen negatif sonuç aldım 3 ay oncesinde bir ilişkim oldu başka olmadı. buna ragmen tüm gebelik belirtilerini yaşıyorum yazılanları.ve durum böyle oldukça kendimi inandıramıyorum bu düşünceden kurtulamıyorum.benim sorum şöyle psikolojik gebelik dış genital bölge yumuşamasını ve büyümesini etkilicek kadar etkilimidir? yani bi kişi kendini buna inandırdıgında fiziksel olarakta bu kadar etkileyebilir mi. karnımın altında da dışarıdan bakıldıgında görülcebilicek bir şişlik var,göğüslerimde büyüme var.ultrasonda da bakıldı bişey çıkmadı. ama bu durum artık tüm hayatımı altüst etti dış görünüşümdeki değişikliğe sadece dusunceyle etki edebilirmiyiz gerçekten. bilgisi olan yardım edebilirse cok sevinirim.

hamilelik belirtileriini okumak yerine yıllardır gebe kalmaya calışan ama kalamayan insanların hikayelerini okuyabilirsin böylelilkle yapılan testlerin doğru olduguna yaşadğın şeyin gebelik kadar adet döneminde yaşanan belirtilerle hemen hemen aynı oldgunu farkedeibilirsin.genital bölgedeki yumuşama ben hamile deil ikende yumuşaktı karnımdaki şişliklerin haddi hesabı yoktu elimi belime koyar hamileyim diyer gezerdim kendi kendime gülerdim.araştırma yapmayı bırakarak işe başlayabilirsin.4 tane yaılan kan testinde bişey cıkmadıysa hamile değlisindir merak etme .kimyasal gebelik vaşayanların ki bile kan testlerinde cıkıyorsa seninkind de olsa cıkardı üstüne bide usg ye girmişsin ki orda cıkmaması mümkün değil.rahatla biraz hamile değilsin

Son düzenleme:
Haklısınız önce araştırmayı bırakmam lazım her bakıp okudukça kendimdeki benzerliği görüp daha da endişeleniyorum o kadar teste ragmen.demek isteyen ya da istemeyen başkalarında da oluyomuş bende ki abartı değilmiş.

Back