Saç Kesim Şekilleri Yakışan saç modeli bulmanın yolu

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

shalott

Guru
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
127
0
316
38
İstanbul
selam kızlar...
benim omuzlarımı biraz geçmiş, kızıl saçlarım ve eskiden kalma, uzamış katlarım var. ben saçıma şekil veremiyorum =D saç düzleştiricisi aldım, kabarıyor saçlarım. düz saç sevmeme rağmen, düzgün olsun diye dalgaları deneyeyim dedim: minik bigudi çok kıvırcık yapıyor, orta boy bigudi de tutmadı, hiç dalga yapmadı bana. zaten yatması da rahat değil onlarla.
saç uzatmayı çok istiyorum ama şekil veremediğim için uzatamıyorum; o kadar dağınık duruyor ki kestirmek zorunda kalıyorum.
yine öyle bir dönemdeyim ama ne kestireceğimi bilemiyorum. Hangi çok modeli bana yakışıyor hiç bilmiyorum. Ayrıca hangi saç modeli kolay şekil alır onu da bilmiyorum. Kuaförlere bu soruları sorduğumda yeterli cevap alabileceğimi düşünmüyorum. Sonuçta fön ile güzel olan saçlar kesecekler ama ben fön çekemiyorum.
Kolay şekil alan hangi modeli önerirsiniz benim gibi saçı ne düz ne de dalgalı olan birisi için? Ya da kestirmeden bu orta uzunluktaki saça nasıl kolay şekil vereceğim hakkında bir fikri olan var mı?
Çok uzun oldu kusura bakmayın ama şimdiden teşekkürler kaydirigubbakcemile5

Meraba shalott benim de saçlarım şekil almayan inatçı tiplerden ben de düz ve sağlıklı saç seviyorum ve geliştirdiğim bir yöntem var ama herkeste işe yaramıyor. Yaptığım şeyi anlatayım. Önce saçları düzleştiriciyle düzleştiriyorum ama böyle püskül püskül olunca hoşuma gitmiyor uçları yani fönlü olduğu belli oluyor ve asıl işlem şöyle: saçların gürse 6-8, seyrekse 4 parçaya ayır bunları düzgün ayırman gerekmiyor rastgele. Sonra böyle önden başlayarak kafa derine bitişik olarak arkaya doğru kıvırıyorsun o tutamları ucuna kadar aynı şeyi yapıyorsun sonra o kıvrık tutamı kafanın tepesine tel tokayla sıkı bir şekilde tutturuyorsun(sadece ucunu). Hepsini böyle tutturup bi süre beklersen uçları çok tatlı dalgalı dipleri de düz oluyor. Bazen de iğrenç oluyor düzgün tutmuyor. Fönle saçlarının uçlarından çekiştirerek kuruttun mu düzeliyor ama neyse bu da benim tavsiyem umarım anlatabilmişimdir.

benim saclarda ne düz ne düzgün dalgali,saclarim kalin ve gür cok zor sekle giriyo ama artik kolayini buldum saclarimi banyodan sonra hafif kuruduktan sonra bebe yagi az yediriyorum (briyantinde olabilir)sonra cok dalga istiyosam ikiyi bölüp örüyorum sim siki yada abartili dalga itemiyosam bir tane örüyorum ki öyle daha güzel bana göre...ertesi gün aciyorum ve harika oluyo pariyo dalgalar cok cok seker oluyo :)) ikinci yöntem ise saclarimi hafifce fönle banyodan sonra düz tariyarak kurutuyorum ama fönle kurutmak zorunda degilsin ...sonra o nemli kaliyo yine ayni sekilde bebe yagi veya briyantin kullaniyorum iki parcaya bölyürum ortadan ayiriyorum yani parcayi alip yuvarlak sekilde büküp yandan topuz yapiyorum onu ince tokayla tutturuyorum diger tarafta ayni sekilde sabah acinca resmen bomba oluyo kocaman bukle dalgalar saclarim yatisiyo kabarik durmuyo cok güzel oluyo ve gerekiyosa actikta´n sonra az briyantik kullanabilirsin ama lütfen herzaman cok cok cok az kullan damlacik kadar ..yani umarim isine yarar cok kolay cünkü ))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…