• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yakınlık derecesine göre düğünde ne takılmalı

kedici betty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2020
193
124
53
merhaba hanımlar,
malûm yaz geldi,düğünde sezonu açıldı. bizim de davetli olduğumuz birçok düğün var;bunlardan ilki teyzemin kızı,kızını evlendiriyor,onun yemekli düğünü.
Teyze kızıyla hususi gidip gelmeyiz ama annemlerde karşılaştığımızda samimi konuşuruz. acaba 200 lira taksam yeter mi? Bir de kardeşim var onların çocuğu olmadı,sizce o ne kadar takmalı?

merhaba hanımlar,
malûm yaz geldi,düğünde sezonu açıldı. bizim de davetli olduğumuz birçok düğün var;bunlardan ilki teyzemin kızı,kızını evlendiriyor,onun yemekli düğünü.
Teyze kızıyla hususi gidip gelmeyiz ama annemlerde karşılaştığımızda samimi konuşuruz. acaba 200 lira taksam yeter mi? Bir de kardeşim var onların çocuğu olmadı,sizce o ne kadar takmalı?
Durumunuz nasıl bilmiyorum ama kuzene de 200 takılmaz . En azından bir çeyrek götürülmeli.

Karşılıklı borç olarak takılıyorsa takı, kardeşinize teyzeniz ne taktıysa onu takmalı.

Borc olarak görülmüyorsa durumu neyse ona göre takmalı.

Teyzeniz size ne takmışsa aynı nispette kızına takı takmak güzel olur. Kuzen ve kuzen çocukları birbirine genelde çeyrek altın takıyor. Yalnız içinde bulunduğumuz ekonomik kriz çok ciddi boyutlarda, hal böyleyken kendi bütçeniz neye yetiyorsa onu yapın. Önemli olan mutlu bir güne tanık olmak, paylaşmak olmalı. Biz de eşimle 5 ay önce pandemi kısıtlamaları içinde evlendik. 30 kişilik nikah yaptık mecburen. Doğru düzgün takı takılmadı. Şartlar olağanüstü olduğundan kimse kimsenin kusuruna bakmaz diye düşünüyorum.

Bizim düğünden olan borclari ailelerimiz ödüyor. Mesela esimin halasinin oglu evlenecek, dayisinin oglu evlenecek kayınvalidem altin takacak. Ben para takacağım 200 tl daha uygun olur muhtemelen. Mesela dayim ogluna sunnet yapacak ama ona altin borcum var kızlarima vermişti onu geri odeyecegim. Bu donemde maalesef yatirim amacli takma sansimiz yok

merhaba hanımlar,
200 tl bana az gibi geldi

merhaba hanımlar,
200 lira çok az. Kardeşinizin çocuğunun olup olmamasıyla alakası ne? Gönlünden ne koparsa ya da onlar ne taktıysa o da o ayarda bir şeyler taksın işte.

Kardeşimin çocuğu yok,O da takı takacak. onu sormak istemiştim, acaba kaç lira takmalı diye
Durumunuz nasıl bilmiyorum ama kuzene de 200 takılmaz . En azından bir çeyrek götürülmeli.
O zaman Biz çeyrek takarsak O da en az 200 lira takmalı
Teyzeniz size ne takmışsa aynı nispette kızına takı takmak güzel olur. Kuzen ve kuzen çocukları birbirine genelde çeyrek altın takıyor. Yalnız içinde bulunduğumuz ekonomik kriz çok ciddi boyutlarda, hal böyleyken kendi bütçeniz neye yetiyorsa onu yapın. Önemli olan mutlu bir güne tanık olmak, paylaşmak olmalı. Biz de eşimle 5 ay önce pandemi kısıtlamaları içinde evlendik. 30 kişilik nikah yaptık mecburen. Doğru düzgün takı takılmadı. Şartlar olağanüstü olduğundan kimse kimsenin kusuruna bakmaz diye düşünüyorum.
Teyzemin taktığının aynısını, annemiz takacak, zaten.. yani altın çok pahalı,biz de tek maaşla geçinen bir aileyiz, dediğiniz gibi,Gönül ister en iyisini yapmak ama şartlar el vermiyor maalesef,artık

Bu arada size de mutluluklar dilerim☺

O zaman Biz çeyrek takarsak O da en az 200 lira takmalı
Teyzemin taktığının aynısını, annemiz takacak, zaten.. yani altın çok pahalı,biz de tek maaşla geçinen bir aileyiz, dediğiniz gibi,Gönül ister en iyisini yapmak ama şartlar el vermiyor maalesef,artık
Yarım gram altın yapabilirsiniz zaten anneniz takicakmis 200 TL yeterli kardeşinizde bütçesi dahilinde yakabilir 100 150 hayat çok pahalı malesef haklisiniz

Back
X