Yakın Zamanda Pasaport Başvurusu Yapan Var Mı?

başkası benim adıma çıkartmadı. eleman kendi adına çıkartacaktı, onu yolladık. pasaport başvuruları zaten şahsen yapılır, başkası vekalet olsa da yapamaz.

Tamamdır bende öyle biliyordum:) Eskisini çıkartırken öyleydi en azından. Elemanı gönderdik diyince sizinkileri çıkartmaya gönderdiniz gibi anladım.

ben az önce 199'u aradım, mayıs 9 a aldım ama oturduğum ilçeden değil, bambaşka bir ilçenin nüfus müdürlüğünden. istanbul en erken haziran 11'e veriyor. sanırım çekmeköy biraz daha boştu ama o da mayıs 3. hafta en erken. sanırım yapılacak en akıllıca şey küçük bir ilin küçük bir ilçesine gitmek. yani nasıl bir iş anlamadım ben de emniyetteyken hiç sıkıntı yoktu. şimdi en ücra ilçelerde bile 60 günün tamamı dolu. bir işi düzgün yapsalar dişimi kıracağım.

ben az önce 199'u aradım, mayıs 9 a aldım ama oturduğum ilçeden değil, bambaşka bir ilçenin nüfus müdürlüğünden. istanbul en erken haziran 11'e veriyor. sanırım çekmeköy biraz daha boştu ama o da mayıs 3. hafta en erken. sanırım yapılacak en akıllıca şey küçük bir ilin küçük bir ilçesine gitmek. yani nasıl bir iş anlamadım ben de emniyetteyken hiç sıkıntı yoktu. şimdi en ücra ilçelerde bile 60 günün tamamı dolu. bir işi düzgün yapsalar dişimi kıracağım.

Türkiye'de bir sistem değiştiğinde hep böyle oluyor malesef adam akıllı geçiş yapamıyoruz hiç bişeye.

Siz yine mayıs bulmuşsunuz ben hazirandan önceye yer bulamadım Istanbul felaket. Sanırsın kampanya var herkes hücum ediyor. Emniyet müdürlüğünden alsaydım keşke nisan orasına bulmuştum nüfus müdürlüğüne geçecek işlem yapmazlar diye almamıştım :( Şimdi o sistemi kapattılar.

199'dakiler iyiydi en azından yardımcı olmaya çalıştılar ve bilgi verdiler. Nüfus müdürlüğünü aradım aman tanrım kadının bi dövmediği kaldı.

Çatalca, Şile, Adalar randevusuz işlem yapıyormuş benim orada gitmem yarımyarim gün zaten hafta içi mesai saatlerinde. Bakalım nasıl halledeceğiz.

Bugün basvurumuzu yaptık. Inanılmaz bir kalabalık ve kaos var nüfus müdürlüğünde.

Derdimizi anlattık araya aldılar sağolsun ama bugün randevusuz işlem için son gün olduğunu söylediler. Ne kadar doğru bilmiyorum. Çok istisna durumlar olunca yardımcı olabileceklerini ilettiler.

Haftaya gelecekmiş bekliyoruz :)

Back
X