Nikah yakın zamanda nikah dairesinden gün almış bayanlar yardımcı olabilirmi?

ArvenAnnJezebel

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2013
648
24
18
İstanbul
merhaba bayanlar biz bu pazartesi allahın izniyle maltepe belediyesinden nikah için gün alacağız
sağlık raporum,resim ve nüfüs cüzdanı fotokopisi istenenler bunlardı
eksik birşeyim varmıdır acaba? şehir dışından gelicem istanbula halledemezsem bir daha kısa vadede gelemem.
uzun sürüyormu işlemler ? git gel yapmak istemiyorum nişanlımda yoğun çalışıyor ancak izin alabildi pazartesiye....
birgün içinde halledebilirmiyiz sizlere sorayım dedim teşekkürler şimdiden....

Canim en uzun suren saglik raporu var. Onu almissin zaten. Ama bizim burda ikametgah ve vukuatli nufus ornegide istiyorlar. Her uerde farklidir tabiki ama bi arayip tam ogren derim ben. Ama islemler uzun sürmez evraklari verirsin dosyaniz acilir tarih belliyse ve musaitse gun verilir. Hayırlı ugurlu olsun şimdiden. Cok mutlu ol isallahhhh

evet sağlık raporu için bayağı koşturdum hallettim çok şükür :) ikametgah istemediler aramıştım maltepe belediyesini
çok teşekkür ederim iyi dileklerin için :) aminnnn

Nikah işlemleri için başvurulan belediye sınırları içinde çiftlerden birinin ikametgah şartı gerekiyor.
Nüf. müdürlüğünden kimlik bilgilerini ve adres bilgilerini içeren evlenme ehliyeti adlı belge isteniyor.
Ayrıca 8'er fotoğraf isteniyor.
Daha sonra belediyeden sağlık raporu için evrak veriliyor, yapılan tahlil sonuçlarıni içeren kağıtlar değilde belediye tarafından verilen raporun doktor onayı önemli
Bu uygulamalar tüm belediyeler için farklı olabilir, en iyisi sizin telefon açıp sormanız.

teşekkürler bizde ehliyet belgesi falan istemediler hiç... çok karışık ya :/ benim aile hekimi onaylı çıkardığım raporu ya kabul etmezseler off kafam karıştı

malesef kafanıza göre sağlık raporu çıkaramıyorsunuz 2niz başvurucaksınız ilk önce ordan size evrak vericekler söyledikleri sağlık ocağından yaptırcaksın işlemleri erken giderseniz sağlık ocağına yetişebilirsiniz öğlene kadar alıyolar evlilik için kanı yani izmirde öyle ayrıca sonra sağlık raporunu alıp götürücekken son işlem için tek kişi gitmesi yeterli

bence belediyeyi ara sor hiç riske girme hem raporuda sorarsın belki kabul ederler uzaksın diye Allah tamamına erdirsin canım

Canisi o evlilik ehliyetini bizim burda nikah memurlugunda yapiliyor. Evlenme aktini orda doldurdular bizden rapor, ikametgah, vukuatli nufus ornegi ve resim istediler. Raporuda aile hekiminden alabilirsiniz dediler aldik. Sorun olmadi. Ama dediğim gibi heryerde baska...

Sağlık raporunu alabilmeniz için nikahın olacağı belediyeye gidiyorsunuz.
Onların verdiği belgeyle sağlık ocağında kan aldırıyorsunuz
ve sonuçlarıda yine birlikte almanız gerekiyor tek vermiyorlar.
Sanırım siz birlikte yapmadınız bu işlemleri?

Herkes farklı şeyler yazmış, belediyelerin uygulamaları da farklı farklı oluyor. Ben Bursa'dayım. Biz burada, şöyle yaptık. Her ikimizde ayrı ayrı kendi aile hekimlerimize gittik. Tahlil için kan verdik. Tahlil sonuçlarını 3 gün sonra Aile Sağlık merkezinden alabileceğimizi söylediler. 3 Gün sonra gittik aldık. Nikahımızın kıyılacağı belediyenin nikah memurluğu vukuatlı nüfus cüzdan sureti de istedi, biz eşimle beraber gittiğimiz için memur bize evlilik izin kağıdı verdi direk olarak. Ayrı ayrı gitsek vukuatlı nüfus cüzdan sureti verecekler yani. Sonra da, nikahımızın kıyılacağı belediyenin nikah memurluğuna gittik, dosyamız açıldı tarih verildi. Hepsi bu. Nikah işlemleri için iki kişininde orada olması gerektiğini söylediler mesela bize. Tek kişi başvuru yapılmıyormuş. Hee unutmadan 4 adet vesikalık istediler ayrıca.

Bir de ayrıca, ben ayrı ilçeden, nişanlım ayrı ilçeden olmasına rağmen nikahımız bambaşka bir ilçede kıyıldı. Hiç sorun olmadı. Sadece başvuru işlemlerini nikahın kıyılacağı belediyenin memurluğunda yaptık, hepsi bu.

Bence en güzeli, başvuru yapacağınız memurluğu arayarak durumunuzu izah ederek detaylı ve açıklayıcı bir bilgi almak.

seni tanıdım canım son 4 pazar falan yazıyordu yazında :) çok güzel olmuşsun allah mutlulugunuzu daim etsin darısı başıma :)

aradım bende aldım bilgileri saşeli mühürlü aile hekimi onaylı sağlık belgesi kabul ediliyormus bende öyle yaptım sizin gibi işlemleri ayrı ayrı yürüttük şimdi sağlık raporu 5 adet vesikalık ve nüfüs cuzdanı fotokopisiyle maltepe belediyesine başvuracağız inşallah bir terslik çıkarmazlar :)

canım ben ayrı şehirde olduğum aile hekimimden rica ettim o bana belge olmadan rapor çıkarttı... sonuçlarımı aldım imzalı raporu verdi doktorum oda maltepede aldı. şimdi birlikte müracaat edicez inşallah
evet birlikte yapamadık o çalışıyor bide şehir farkı var

aradım tatlım sağlık raporu şartı aile hekimi onaylı dedi aynen bende onaylı muhürlü bir belge çıkarttım aile hekımımden
sorun olmaz sanıyorum izin belgesinede nişanlınız maltepede ikamet ettiği için gerek olmadığını söyledi... :) çok saolll canımmmm aminn

Benim hatırladığım kadarıyla iki kişi farklı şehirlerdeyse birinin nakil gibi bir şey getirmesi gerekiyor. Tam hatırlamıyorum da size nikah dairesinden verilen evraklarda yer alır onlar.. sen farklı şehirdeysen ve farklı bir şehirde nikahlacaksan bir şey vardı.. tam okudun mu kitapçığı?

Umarım bir sorun yaşamazsınız. Bu belgeler hazırsa aynı gün içerisinde nikah gününüzüde alırsınız zaten.

Mutluluklar

Eveeettt işte o benim Teşekkür ederim canım amin, Allah herkesi yuvasında mutlu etsin. Darısı başına

En iyisini yapmışsın, arayıp sormak ve ona göre hareket etmek en garantisi. Yorumlardan da görüldüğü gibi herkes farklı farklı işlemler yapmış.

Şimdiden mutluluklar.

çok çok teşekkürlerrr tatlım :)

Valla herkes farklı farklı şeyler yazmış kafam o kadar karıştıki :26:
Şimdi dügün benim memlekitmde olucak yani izmirde, nikahta dügünümüzde olucak nişanlım istanbuldan gelicek valla iyice kafam karıştı

canım ben pazartesi allahın izniyle halledersem sana bilgi veririm:) büyük ihtimalle izmir evlendirme dairesinden gün alacaksınız :)
nişanlında olmalı kesinlikle birlikte gidilmesi mecburi eğer gelemiyorsa noterden vekalet vermesi gerekiyor canım nişanlın aile hekiminden evlilik için sağlık raporunu almalı ama...

Anladım canım teşekürler bilgi için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…