Yakın zamanda evlenip de Fransa'ya yerleşenler bir bakabilir mi?

volare08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2013
79
0
Merhaba kızlar, sizlere bir kaç sorum olacak, cevap verebilirseniz sevinirim.

İlk sorum, Fransa'ya giderken nüfus dairesine gidip ikametgahınızın baba evinden oraya aldırdınız mı? Aldırdıysanız nasıl oluyor bu işler?

İkincisi, Türkiye Cumhuriyeti'nden yapılan seçimlerde oy kullanma hakkımız olduğunu biliyorum. Seçmen kağıdı yaşadığınız yere geliyor mu? Nerede oy kullanıyorsunuz? Bu benim için en önemli mevzuu.

Üçüncü olarak, her Türkiye'den çıkışınızda yurt dışı çıkış harç pulu ödüyor musunuz? Sonuçta Türk pasaportu ödenmesi lazımdır diye düşünüyorum fakat belki titre de sejour olduğunda muaf tutuluyoruzdur diye düşündüm.

Herhangi biri hakkında fikriniz varsa, cevaplarınızı bekliyorum.

Fransa'da size en yakin konsolosluga giderek yapiliyor bu islem

Fransa'da size en yakin konsolosluga giderek yapiliyor bu islem

Cevabın için çok teşekkürler türk konsolosluğuna gidiliyor sanırım o da paris'te. Büyükelçiliklerden de oluyordur belki gidince öğreneceğiz artık.

Son düzenleme:
Kendi sorduğum sorulardan birine yine kendim cevap vereyim, belki birilerine yardımcı olur.
Yurtdışı çıkış harç pulu yurtdışında oturum izni olanlar tarafından ödenmiyor. Havaalanında harç pulu satan veznenin camında gördüm bunu.
Ancak şöyle ki vize alıp giderken ilk gidişte pulun alınması lazım. Sonuçta oturum izni oraya gidince çıkıyor. Bu sebeple bir kereliğine mahsus pulu satın alıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…