- 4 Ekim 2007
- 248
- 0
- 316
- 43
- Konu Sahibi Cirkin Peri
Her gece yatağına yattığında küçük düşler kurardı kendi kendine ve gecenin ortasına inadına çakmak çakardı umutla…Zifiri karanlığa inat mumlarla çevrelerdi kendini sebepsiz…
İstediği tek şey mutlu olmakken,olamamanın verdiği rehavetle devam ederdi hayatına.
Her gece basan o kara gölgeye, o iğrenç ter kokusuna ve ensesinde gezen soğuk nefese inat gülümserdi,umut dağıtırdı..
Son umut kırıntılarını mutlu olsunlar diye insanlara uzatırdı…
Nefesi kesilerek kalktığında ter içinde yatağından;gözyaşları sel olur,sessiz hıçkırıklar dağlardı yüreğini…
“Sakinleş..Pşşttt…Sakinleş…” Derdi, dualar ederdi…
Hayalleri vardı çevresindekiler çaldı bir gecede ansızın…
Cesareti vardı gözlerini yeni açtığında,boğazına yapışan bir çift el alıp götürdü ondan sormadan…
Bir yüreği kalmıştı;kırık,kanayan ama hala atan..
Bir yüreği kalmıştı her şeye inat hala saf bakan,bakmaya çalışan…
Sebepsiz bir inat kalmıştı bir de içindeki o küçük çocukla oynayan,yılmayan…
Gençti daha ama çok şey yaşamıştı ya ondandı bu kadar olgun davranması…Çok şey görmüştü ya yüreği ondan ürkekti bir ceylan gibi sebepsiz..
O gece çok rahat daldı uykuya. Yüzünde küçük bir gülümseme,melekler korur diyerek kapatmıştı gözlerini…
Gecenin tam orta yerinde;bir pencere gıcırtısıyla açtı gözlerini ürkek.hızlı hızlı nefes alıyordu biri içeriye girmiş…Ter kokusu yakıyordu burnunu..
“Git buradan…” dedi belli belirsiz..Onun sesini duymak istemiyordu aslında,bu onu daha çok korkutuyordu…titriyordu,damlalar bir bir akıyordu yanağından…Gözlerini kapattı sımsıkı…
“Annem…Geliyor yine,nerdesin..Annem…”
Nefes yaklaşıyordu…
“Git..N’olur git..Allah aşkına git…”
Birden bir şey sıkmaya başladı boğazını.
İşte ölüyordu yine..
Bu kaçıncı ölümüydü?
Bu kaçıncı nefes alamayışı?...
“Allah’ım..” diyerek fırladı yatağından.
Gözyaşları,hıçkırıkları, titremesi, üşümesi,özlemi,sarılma hasreti…
Hepsi karıştı birbirine…
Çarşafına sarıldı,ay ışığı sızıyordu odasına..Herkes uyuyordu,sesi çıkmasın diye kolunu götürdü ağzına,kopartırcasına ısırdı defalarca…
“Sakinleş… Bitti… Bir daha asla gelmeyecek.. Yakmayacak..Pşşt..Sakinleş…”
Derken bir kalem aldı eline ve hayalini yansıttı yüreğinden dökülen harflerle önündeki sahipsiz sayfaya saatlerce…
Yazdıkça kendine geldi,yazdıkça umutları yeşerdi…
--------------------------------------------------
Bekliyorum..
Odamda yatmışım yatağıma düşünceler bir gelir bir giderken aklıma, ben sadece bekliyorum.
Varlığından haberdar olmadığım ve varlığımdan bihaber olan seni bekliyorum sebepsiz.
Geleceğini biliyorum,gelip içimdeki bu sessizliği yok edeceğine eminim adım gibi.. Bu nedenle kaçışlardan uzak duruyorum uzun bir zamandır.Bu nedenle kaçmak yerine sessiz sedasız oturup beklemeyi yeğliyorum..
Nerede olduğunu bilmiyorum yada nasıl çıkacaksın karşıma.
Sadece umut ediyorum..
Sadece hissediyorum nedensiz ve sadece bekliyorum.
Belki çok önceden çıktın karşıma da fark etmedim seni bilmiyorum… Bilmiyorum neden fark etmedim seni yada…
Belki de hiç çıkmadın da bir yol kenarında göreceğim seni,yada bir kafede otururken fark edeceğim sebepsiz.
Gelip tutmanı istiyorum elimden.
Gelip çıkarmanı bu hüzünleri bir bir ve sevmeni…İçimde sevdanı yaşatmanı ama ne olursa olsun gelmeni…
Bir gün; biliyorum,evet biliyorum ki şu an varlığından bihaber olduğum sen geleceksin ve varlığımdan haberdar olmadığın günlere inat tutacaksın yüreğimin köşesinden..Sürükleyeceksin huzura doğru ruhumu..Maviliğin ihtişamında yok edeceksin sessizliğimi…
......BeKLiYoRuM......
......NeRDeSiN......
Dört gün öncesi...
----------------------------
Meral BİLGİÇ
İstediği tek şey mutlu olmakken,olamamanın verdiği rehavetle devam ederdi hayatına.
Her gece basan o kara gölgeye, o iğrenç ter kokusuna ve ensesinde gezen soğuk nefese inat gülümserdi,umut dağıtırdı..
Son umut kırıntılarını mutlu olsunlar diye insanlara uzatırdı…
Nefesi kesilerek kalktığında ter içinde yatağından;gözyaşları sel olur,sessiz hıçkırıklar dağlardı yüreğini…
“Sakinleş..Pşşttt…Sakinleş…” Derdi, dualar ederdi…
Hayalleri vardı çevresindekiler çaldı bir gecede ansızın…
Cesareti vardı gözlerini yeni açtığında,boğazına yapışan bir çift el alıp götürdü ondan sormadan…
Bir yüreği kalmıştı;kırık,kanayan ama hala atan..
Bir yüreği kalmıştı her şeye inat hala saf bakan,bakmaya çalışan…
Sebepsiz bir inat kalmıştı bir de içindeki o küçük çocukla oynayan,yılmayan…
Gençti daha ama çok şey yaşamıştı ya ondandı bu kadar olgun davranması…Çok şey görmüştü ya yüreği ondan ürkekti bir ceylan gibi sebepsiz..
O gece çok rahat daldı uykuya. Yüzünde küçük bir gülümseme,melekler korur diyerek kapatmıştı gözlerini…
Gecenin tam orta yerinde;bir pencere gıcırtısıyla açtı gözlerini ürkek.hızlı hızlı nefes alıyordu biri içeriye girmiş…Ter kokusu yakıyordu burnunu..
“Git buradan…” dedi belli belirsiz..Onun sesini duymak istemiyordu aslında,bu onu daha çok korkutuyordu…titriyordu,damlalar bir bir akıyordu yanağından…Gözlerini kapattı sımsıkı…
“Annem…Geliyor yine,nerdesin..Annem…”
Nefes yaklaşıyordu…
“Git..N’olur git..Allah aşkına git…”
Birden bir şey sıkmaya başladı boğazını.
İşte ölüyordu yine..
Bu kaçıncı ölümüydü?
Bu kaçıncı nefes alamayışı?...
“Allah’ım..” diyerek fırladı yatağından.
Gözyaşları,hıçkırıkları, titremesi, üşümesi,özlemi,sarılma hasreti…
Hepsi karıştı birbirine…
Çarşafına sarıldı,ay ışığı sızıyordu odasına..Herkes uyuyordu,sesi çıkmasın diye kolunu götürdü ağzına,kopartırcasına ısırdı defalarca…
“Sakinleş… Bitti… Bir daha asla gelmeyecek.. Yakmayacak..Pşşt..Sakinleş…”
Derken bir kalem aldı eline ve hayalini yansıttı yüreğinden dökülen harflerle önündeki sahipsiz sayfaya saatlerce…
Yazdıkça kendine geldi,yazdıkça umutları yeşerdi…
--------------------------------------------------
Bekliyorum..
Odamda yatmışım yatağıma düşünceler bir gelir bir giderken aklıma, ben sadece bekliyorum.
Varlığından haberdar olmadığım ve varlığımdan bihaber olan seni bekliyorum sebepsiz.
Geleceğini biliyorum,gelip içimdeki bu sessizliği yok edeceğine eminim adım gibi.. Bu nedenle kaçışlardan uzak duruyorum uzun bir zamandır.Bu nedenle kaçmak yerine sessiz sedasız oturup beklemeyi yeğliyorum..
Nerede olduğunu bilmiyorum yada nasıl çıkacaksın karşıma.
Sadece umut ediyorum..
Sadece hissediyorum nedensiz ve sadece bekliyorum.
Belki çok önceden çıktın karşıma da fark etmedim seni bilmiyorum… Bilmiyorum neden fark etmedim seni yada…
Belki de hiç çıkmadın da bir yol kenarında göreceğim seni,yada bir kafede otururken fark edeceğim sebepsiz.
Gelip tutmanı istiyorum elimden.
Gelip çıkarmanı bu hüzünleri bir bir ve sevmeni…İçimde sevdanı yaşatmanı ama ne olursa olsun gelmeni…
Bir gün; biliyorum,evet biliyorum ki şu an varlığından bihaber olduğum sen geleceksin ve varlığımdan haberdar olmadığın günlere inat tutacaksın yüreğimin köşesinden..Sürükleyeceksin huzura doğru ruhumu..Maviliğin ihtişamında yok edeceksin sessizliğimi…
......BeKLiYoRuM......
......NeRDeSiN......
Dört gün öncesi...
----------------------------
Meral BİLGİÇ