yagmur_ perisi biliyorum konseyi: zor fiyat etiketleri, tuaf kokular ve ocagimiz.

85ophelia85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
4.168
326
123
***Etiketler***:

- Saç kurutma makinesini etiketin uzerinde tutarak, o an Yapıskan tabakasindan isi sayensinde gevseyecek ve bu durumda dikatli bir sekilde etiketti cikarta bilirsiniz.

- (yada)Bir sandviç torbası (ıslak) ile elinise gecirerek, fiyat etiketini kaziyarak cikarta bilirsiniz.

***Pis ocaklar icin***:

Lekeli ve pis bir ocak icin, az bir bebek yağı ile yumuşak bir bez kullanarak temizlemeye calisdiginizda lekkerin hemen kayboldugunu ve parladigini farkedeceksiniz. (haftada bir kere deneye bilirsiniz)

***Pis kokular***:

-Ornegi wc.'nizde, ayakkabi/Terli ayaklar vs. icin kulanilmis kahfe torbasini dokup bir sure bekletip ( tabi ayakkabilarin icine torbasini zadece yerlesdirecegiz)bu sekilde koku kaybolacakdir.( yada temizlik sirkesini kulanin)

- Buzdolabindaki tuaf koku icinde zadece kulanilmamis kahfe beklettin ve bir sure sonra tuaf koku gidecekdir.

- Kokan eller icin ise ( ornegi, suan,sarimsak), ellerinizi tuz ile yikamis gibi yapip, daha sonra elinizi suyun altida yikaya bilirsiniz.

- Benim banyom/wc bir sure once kokmaya basladiginda, bir kabin icine bol su ve az sirke ekleyip kabi o sekilde yerde burakmisdim( biraz sirkede lavobolarin icin dokmusdum) inan kokudan eser kalmadi! sirke pis kokulari ornegi sigara, tuaf kokulari emim aliyor. ( suya cok sirke atmayin, cunku cok agir bir koku 1,2 gun buraka bilir)

simdilik bu kadar:)

2 gün utanç ve bütün cabalarıma rağmen döşeğimdeki kan lekesini bir türlü çıkartamadım.
Önce çamaşır sularını, sabun ve hata bulaşık sabunu bile denedim, ne denediysen daha kötü oldu.
2 çi denediğim fikir ise tuz ve oda ehh iste, ama gitmedi.

Son olarak bildigimiz sut dokdum ve bir iki kere sünger yardımı ile silince o korkunç kan lekesi hemencikde gitti! Cok mutlu oldum gitigine ama kocamada rezil oldum:(

Herneyse:d yani kan lekesini en iyi bildigimiz süt yardimi ile çıkartıyormuŞuz. Hata kuru ve eski kan lekelerinide!

Benim gibi bir kazaya kurman gider ve eşinize cakdirmadan, en kısa yoldan temizleye bilecegimiz yöntem.:)

Back