Merhaba :)
Karakalem calismaniza ayrica bayildim, yagliboya calismaniz da güzel ama kirmizinin renklerini canlandirsa miydiniz? :)
Ben de yagliboya ya tekrardan baslayacagim! :)
Belki karar verip birlikte baslariz
Son eklediginiz resimler saheser! :) Cok begendim!!! Yalniz ben hic insan figürü denemedim. Becerebilecegimi de sanmiyorum :) O yüzden tercihimi natürmort ya da sehir doga resimlerinden yana kullanmayi düsünüyorum :) Yarim kalan tablonuza devam etmek ile iyi yapmissiniz böylece hem düsünme süreciniz uzamis olur diger tablo icin.
Daha güzel resimler bulursam yine eklerim.
arkadaşlar resimler harika görünüyor ressamlar gerçekten göz alıcı boyamışlar
ben de yağlı boya çalışmaları yapmak istiyorum hep heveslendim ama bilgim sıfır yeteneğim yok denecek kadar az, bu şartlarda bile bende kendi çapımda bir şeyler yapabilir miyim
yoksa güzel bir şeyler ortaya çıkarmam imkansız mı
ve bu işe nereden başlamalıyım, ne kadar bütçe gidiyor boyalara tuallere vs
bilgilendirirseniz sevinirim
tabiki siz de yapabilirsiniz. belki görmüşsünüzdür video paylaşım sitelerinde bir çok örnekler var hatta çizim dersleri bile var. size ilk adım için çok faydalı olur. yetenek olduğu kadar da tecrübe işidir. yeni başladığınızda renklerle oynamayı yavaş yavaş çözersiniz. örneğin ilk çizdiğiniz çiçekle 5. çizdiğiniz çiçek aynı olmayacaktır.
bütçe boyutuna gelince;
bu iş parasız bile yapılabilir çamurla bile birşeyler çıkartır çerçeveletir ve odanıza asarsınız:) kendinizi kısıtlamayın. ama işi kuralına göre yapayım derseniz;
yağlı boya resimler için
1-yağlı boya
2-boyaları üstüne sıkacağınız ve karıştıracağınız bir palet (beyaz renk tavsiye ederim renkleri daha net görebilirsiniz) (temiz bir parça camın altına beyaz kağıt yapıştırarak da kullanabilirsiniz satın almak şart değil tekrar söylüyorum kendinizi kısıtlamayın:)
3-tiner
4-haşhaş yağı
5-muhtelif ölçülerde fırçalar
6-çizim için tuval
7-tuvalı üzerine oturtmak için şovale (isteğe bağlı, rahat edeyim ya da havaya gireyim derseniz)
boya olarak başlangıç için içinde 12 ya da 18 farklı renkte minik tüpler olan setler var onlardan alabilirsiniz. ilkokulda kullandığımız suluboya setleri gibi satılıyor. gayet ucuz ve iş görüyor. yanılmıyorsam 18lisi 20 lira cıvarındaydı (markasına göre). yalnız profesyonel yağlı boya isterseniz lukas ya da winton öneririm set halinde alırsanız bin lira civarı tutar yıllarca kullanırsınız.
tuval yarı bez yarı kağıttır. boyayı bez gibi emer kullanışlıdır boyutlarına göre fiyatları değişir. 50x70 boyutlarında bir tuval 10-20 arası.
tineri resim malzemesi satan yerler çok pahalı satıyor. tavsiyem hırdavat boya malzemesi satan yerlerden alın. tineri sadece boyalı fırçalarınızı temizlemek için kullanın. boyayı inceltmek için de haşhaş yağı. bazıları tinerle inceltiyor ama tinerle inceltince renkler bi süre sonra soluyor. haşhaş yağı daha canlı oluyor. haşhaş yağı da minik şurup kutusu gibi şişelerde satılıyor 3 5 liradan fazla olduğunu sanmıyorum.
son olarak resim yaparken temizlik yaparken giydiğiniz kıyafetleri giymeyi unutmayın. bugün en sevdiğim eşofmanımla paletin üstüne oturdum da
merhaba,
resim yeteneğine bayıldım, tebrik ederim çok başarılı ve zarif bir çizimin var.
oryantalist veyahut pastoral ya da natürmort yerine daha özgün çalışmaları denesen, anladığım kadarı ile canlı renklerden hoşlanıyorsun mesala fovizme yakın bir tarz deneyebilirsin, fikrimce bu çok hoş olur.
mesela kees van dong ya da georges braque bir bak derim.
çok teşekkür ederim üşenmeden uzun uzun yazmışsınız :)
çok güzel resimler ressamları da ayrıntılı olarak inceleyecem çok teşekkür ederim:)
çini konusunda da çok haklısınız ya kamil aslanger'in resimlerinden birini yapmıştım 1 yıl sürdü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?