Yağlıboya Tablo Önerileri

Aylin8246

∞
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
39
0
86
Ankara
merhaba bayanlar:)
dün tozlanmış fırçalarımı, donmadığını görünce çok sevindiğim boyalarımı çıkardım:)) elimde de kocaman bi tuval var ama ne çizeceğimi bilemedim ben de size sorayım dedim:44: var mı bilgisayarınızda "çok güzel be.." diyip oluşturduğunuz küçük bir klasör:) hem ben de arşivimden birşeyler paylaşırım güzel bir derleme de olur bu konu...

ne tarz resim yapıyorsun da derseniz soyut resimleri pek ilgimi çekmiyor. nü resim de çizmeyi düşünmedim hiç bir kediciğin pofuduk tüyleri, denizin ortasında dalgaların arasında bir gemi, çinilerin önünde bir osmanlı cariyesi ya da şaha kalkmış bir at yapmayı daha çok seviyorum:)

bu da iki yıl aradan sonra çizdiğim ilk karakalem resmim ve yarım kalan yağlıboya tablomdan bir kare. yorumlarınızı duymayı çok isterim :18:

Merhaba :)

Karakalem calismaniza ayrica bayildim, yagliboya calismaniz da güzel ama kirmizinin renklerini canlandirsa miydiniz? :)

Ben de yagliboya ya tekrardan baslayacagim! :)

Belki karar verip birlikte baslariz

Michael naples ve leonid afremov'un resimlerini inceleyin bence yağlıboya çalışmak için. İkisininde renk kullanımı bana göre harika ve sıkılmadan izlenecek şaşırtıcı, özgün eserleri var. Hatta beğendiklerimden birkaç tane ekleyeyim.

Bunlar michael naples'in

Bunlar leonid afremov'un

Son düzenleme:
pin_up_girl güzel resimler eklemissin :) Inceleyecegim bu ressamlarin diger eserlerini de :)

Fabian Perez`in su tablolari da hos :

Merhaba :)

Karakalem calismaniza ayrica bayildim, yagliboya calismaniz da güzel ama kirmizinin renklerini canlandirsa miydiniz? :)

Ben de yagliboya ya tekrardan baslayacagim! :)

Belki karar verip birlikte baslariz

karar verene kadar fotoğraftaki yarım tabloma başladım:) devasa tuval hala boş karar verebiliriz inşallah

telefondan dolayı soluk çıkmış resim aslı sizin önerdiğiniz gibi:)

Fabian Perez'in karanlık tarzını da çok beğendim ama bana göre birşey bulamadım daha

o tuval için hala arayıştayım:44: belki bunlar size yardımcı olabilir

(bu rengi çok seviyorum. parliament mavisi )

ismini bildiğim birkaç ressamdan biri Kamil Aslanger:)

Son eklediginiz resimler saheser! :) Cok begendim!!! Yalniz ben hic insan figürü denemedim. Becerebilecegimi de sanmiyorum :) O yüzden tercihimi natürmort ya da sehir doga resimlerinden yana kullanmayi düsünüyorum :) Yarim kalan tablonuza devam etmek ile iyi yapmissiniz böylece hem düsünme süreciniz uzamis olur diger tablo icin.
Daha güzel resimler bulursam yine eklerim.

bence beceremem dediğiniz için

teşekkür ederim resimlerinizi bekliyorum:)

arkadaşlar resimler harika görünüyor ressamlar gerçekten göz alıcı boyamışlar

ben de yağlı boya çalışmaları yapmak istiyorum hep heveslendim ama bilgim sıfır yeteneğim yok denecek kadar az, bu şartlarda bile bende kendi çapımda bir şeyler yapabilir miyim
yoksa güzel bir şeyler ortaya çıkarmam imkansız mı

ve bu işe nereden başlamalıyım, ne kadar bütçe gidiyor boyalara tuallere vs
bilgilendirirseniz sevinirim

tabiki siz de yapabilirsiniz. belki görmüşsünüzdür video paylaşım sitelerinde bir çok örnekler var hatta çizim dersleri bile var. size ilk adım için çok faydalı olur. yetenek olduğu kadar da tecrübe işidir. yeni başladığınızda renklerle oynamayı yavaş yavaş çözersiniz. örneğin ilk çizdiğiniz çiçekle 5. çizdiğiniz çiçek aynı olmayacaktır.
bütçe boyutuna gelince;
bu iş parasız bile yapılabilir çamurla bile birşeyler çıkartır çerçeveletir ve odanıza asarsınız:) kendinizi kısıtlamayın. ama işi kuralına göre yapayım derseniz;
yağlı boya resimler için
1-yağlı boya
2-boyaları üstüne sıkacağınız ve karıştıracağınız bir palet (beyaz renk tavsiye ederim renkleri daha net görebilirsiniz) (temiz bir parça camın altına beyaz kağıt yapıştırarak da kullanabilirsiniz satın almak şart değil tekrar söylüyorum kendinizi kısıtlamayın:)
3-tiner
4-haşhaş yağı
5-muhtelif ölçülerde fırçalar
6-çizim için tuval
7-tuvalı üzerine oturtmak için şovale (isteğe bağlı, rahat edeyim ya da havaya gireyim derseniz )

boya olarak başlangıç için içinde 12 ya da 18 farklı renkte minik tüpler olan setler var onlardan alabilirsiniz. ilkokulda kullandığımız suluboya setleri gibi satılıyor. gayet ucuz ve iş görüyor. yanılmıyorsam 18lisi 20 lira cıvarındaydı (markasına göre). yalnız profesyonel yağlı boya isterseniz lukas ya da winton öneririm set halinde alırsanız bin lira civarı tutar yıllarca kullanırsınız.
tuval yarı bez yarı kağıttır. boyayı bez gibi emer kullanışlıdır boyutlarına göre fiyatları değişir. 50x70 boyutlarında bir tuval 10-20 arası.
tineri resim malzemesi satan yerler çok pahalı satıyor. tavsiyem hırdavat boya malzemesi satan yerlerden alın. tineri sadece boyalı fırçalarınızı temizlemek için kullanın. boyayı inceltmek için de haşhaş yağı. bazıları tinerle inceltiyor ama tinerle inceltince renkler bi süre sonra soluyor. haşhaş yağı daha canlı oluyor. haşhaş yağı da minik şurup kutusu gibi şişelerde satılıyor 3 5 liradan fazla olduğunu sanmıyorum.

son olarak resim yaparken temizlik yaparken giydiğiniz kıyafetleri giymeyi unutmayın. bugün en sevdiğim eşofmanımla paletin üstüne oturdum da

merhaba,

resim yeteneğine bayıldım, tebrik ederim çok başarılı ve zarif bir çizimin var.
oryantalist veyahut pastoral ya da natürmort yerine daha özgün çalışmaları denesen, anladığım kadarı ile canlı renklerden hoşlanıyorsun mesala fovizme yakın bir tarz deneyebilirsin, fikrimce bu çok hoş olur.

mesela kees van dong ya da georges braque bir bak derim.

çok teşekkür ederim üşenmeden uzun uzun yazmışsınız :)

Fabian Perez`in su tablolari çok büyüleyici iyi tablolar gerçekten.Bende evimin her köşesinde dekoratif tablolar,parçalı ve panaromik tablolar kullanıyorum.Evime ayrı bir hava kattığına inanıyorum.

merhabalar, çok teşekkür ederim yorumunuz için:)

resim yaparken kimsenin tarzına bakmıyorum hiçbir akımı araştırmadım bilgi sahibi değilim sanırım olmaya da hiç gerek duymadım. örneğin istanbula bir ara gelen picasso sergisine gitmiştim ve yaptığı kübist çalışmalarından samimice söylemek gerekirse hiçbirşey anlamadım:) belki de daha büyük ressam olamadık kendimi de resim konusunda kısıtlamak istemem önceki mesajımda arkadaşa da yazdığım gibi çamurla yapılan bir tablonun bile yakıştığı ortamlar var natürmort da pek ilgi alanım diyemem aslında. hoşunuma giden bir kartpostal kendi çektiğim bir fotoğraf ya da bi yerde rastladığım ve hoşunuma giden resimleri yapıyorum reprodüksiyon bile olabiliyor.

çok teşekkür ederim üşenmeden uzun uzun yazmışsınız :)

evet valla üşenmeden yazdım aslında sizin gibi düşünen çok kişi var biraz da onun için yazmak istedim. inşallah sizi resme teşvik edebilmişimdir en yakın zamanda paylaşımlarınızı bekliyorum:)

Beğendiğiniz oryantalist resimler gayet hoş ama henüz ben de anlayabilmiş değilim o ressamların hangi sabırla duvardaki çinilerin ayrıntısına kadar nasıl işlediklerini:)
Bu ressamların çalışmalarını incelemenizi öneririm; John Frederick Lewis, Fausto Zonaro, Jean-Leon Gerome.
Bilgisayarıma kaydettiğim farklı tarzda çalışmalardan da ekleyeceğim birkaç tane:)

çok güzel resimler ressamları da ayrıntılı olarak inceleyecem çok teşekkür ederim:)

çini konusunda da çok haklısınız ya kamil aslanger'in resimlerinden birini yapmıştım 1 yıl sürdü

çok güzel resimler ressamları da ayrıntılı olarak inceleyecem çok teşekkür ederim:)

çini konusunda da çok haklısınız ya kamil aslanger'in resimlerinden birini yapmıştım 1 yıl sürdü

Bir resimle o kadar uzun süre uğraşmayı sevmiyorum hemen bitsin istiyorum:)
Belli olmaz bigün yaparım belki:):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…