Yağlı kafa derisine çare lütfen !!

Damdakiperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2021
1.735
2.332
Merhabalar

Babamın kafa derisi çok yağlı ve annem hergün yastık kılıfı yıkamaktan bitap düştü. Yastık kılıfına çok yoğun yağ birikiyor. Cildiye de düzgün bir çözüm öneremedi maalesef.

Böyle bir durum yaşayan var mı/ oldu mu?
Öneriniz var ise öğrenmek isterim.
Teşekkürler, iyi akşamlar dilerim

Erkeklerde yagli sac derisi ve kepek bildigim kadariyla gayet yaygin problemler. Marketten alacaginiz erkekler icin kepek sampuani bu ise care olur :) Bir de internette yagli sac derisi diye aratirsaniz cesitli urunler cikiyor, ozellikle sac derisi urunleri ama bilmiyorum baba kullanmak ister mi..

Ne güxel işte cildin kendini besliyor derler böyle olunca
Şaka bir yana bıttım sabunu iyi gelebilir

Yağ için pek işe yaramadı sanki Teşekürler öneriler için

Herşeyin aşırısı zarar valla yaa. Araştırayım sabunu, teşekkürler
Eşim kullanıyoriyi geldiğini düşünüyor bir dene bencede
Cildin ph değerini koruyan bir sabun
Doğal olanlarını tercih edersen daha iyi olacatır

Özel şampuanı var ünlü bir markanın marketlerde olmayan serisi. İnternetten alıyorsunuz. Erkek arkadaşım kullanıyor. Biraz maliyetli ama kullanmazsa kaşı bile kepekleniyor. İlk defa kaşın kepeklendiğine şahit oldum. Babanızınki de bu boyutlarda ise şampuanın ismini öğrenip yazabilirim.

Testosteron yüksekliğindendir belki de. A vitamini öncüllü ilaçlar var ya onlar yağ üretimini azaltır ama zararı da fazla ve hekim yazmaz muhtemelen.

Babam da oyleydi. Yillardir clear men sampuandan baska kullanmaz. Benim ilacim diyor. Es kaza bir iki kez kullandim bence korkunc ama ona iyi geliyor. Bir de o kadar yaglanmaya care olur mu bilmiyorum ama kil maskesi ile sac derisine maske yapmak ise yarıyor. Cilt yaglanmasi icin işe yarayan salisilik asitli yüz toniklerinden pamukla sac diplerine uygulama da yapabilirsiniz. Birkac yontem deneyin bence sirasiyla

Ben çok dikkat ederim abartmıyorum günlük dusumu alırım dışarı çıkarsam eve gelince ,temizlik yaptıysam hemen koşarım banyoya
Yazın çok sıcak bi ilde yaşıyorum 3 kere girerim suya balık gibi
Bir gün yikanmasam saçım yaglanir hemen head and shoulders in mentollü sampuanini denedim gıcır gıcır yapıyor yaglanmayi bence geciktiriyor bütün vücudu ferahlatiyor
Ama benim bahsettiğim hafif diplerde parlama daha fazlası olamaz zaten nefret ederim yağlı saç görüntüsünden midem bulanır kendimi çok pis hissederim çok takıntılıyım bu konuda

Son düzenleme:
Kafa derisi için bilmiyorum ama ona çözüm bulana kadar yastığın üzerine havlu serebilirsiniz
Değiştirmesi de kolay olur hem kirletince yeni havlu serersiniz

Sıvı bentonit diye bir ürün var genellikle bunu içiyorlar ama cilt bakımı ve kafa derisi için de kullanılıyor. Bir şişe alıp haftada bir kuru yıkanmamış saçlı deriye uygulayıp yarım saat bırakın. Bunun yerine baş kili de kullanabilirsiniz

Kullandığı şampuan da muhtemelen iyi gelmiyor. Clear'in özel bir serisi var bu iş için.

Bir de saçlarını sıcak su ile değil, soğuğa yakın ılık su kullanarak yıkasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…