Sivilceli Ciltler Yağlı cilt ve sivilceler için en iyi yöntem

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

fatmasevercan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2007
19
1
--------------------------------------------------------------------------------

Ben senelerdir sivilcelerle boğuştum. Yıllar önce roaccutane kullandım. cildim bebek gibi oldu. Son yıllarda yağlanma ve sivilcelenme yine başladı. Pütürlü ve cansız görünüme kavuştu.Gözenekler açıldı. Beyaz yağ bezeleri de iyice arttı. Denemediğim ürün kalmadı. Şunu anladım ki sivilce kesinlikle kozmetik yöntemlerle geçmez. Kozmetikler cildin derinliklerine inerek yağ kanallarının tıkanmasını engelleyecek ürünler değiller.İlaç kullanılması şart. Sonunda cildime en iyi ve en ekonomik yöntemi buldum. Sabah akşam exfoliac jel ile temizliyorum. Soyucu özelliğe sahip aynı zamanda kurutmayan harika ,yumuşak bir temizleyici. Jel ile yıkadıktan sonra karşıma çıkan en iyi tonik innova tonik fresh ile yüzümü siliyorum. Hem nemlendiriyor hem canlılık veriyor. Alkol içerdiği için gözenekleri sıkılaştırıyor. Ve nemlendirici olarak yüzümde vıcık vıcık bir his bırakmayan tek nemlendirici clean&clear yağsız nemlendiriciyi sürüyorum. İçinde asitler olduğu için yüze peeling etkisi de yapıyor. Akşamları süreceğim nemlendiriciyi ise ben hazırladım. Clean&clear nemlendiriciden bir miktarı ayrı bir kaba koydum. İçerisine hacimsel olarak nemlendiricinin çeyreği kadar belki de daha az acnelyse krem ekledim ve ikisini bir güzel karıştırdım. Akşamları bu karışımdan burun ve ağız çevresi hariç tüm yüze sürüyorum. Acnelyse çok güçlü bir soyucu olduğu için yüze direk sürüldüğünde cildi mahvediyor. O kadar çok kurutuyor ki cildinizin üzerindeki kurumuş kabakadan dolayı taze derinin çıktığını ve cildinizin pürüzsüzleştiğini anlayamıyorsunuz. Bu şekilde seyreltildiğinde ise cildinizin zımparalanmış gibi pürüzsüzleştiğini hissediyorsunuz. Birkaç ay içerisinde yüzünüzdeki yağ salınımının durduğunu,yüzünüzün berrak ve yumuşak hale geldiğini, sivilcelerinizin temizlendiğini göreceksiniz. Aynı şekilde kullanmaya devam ederseniz cilt problemlerinizin tekrar etmediğini göreceksiniz. Ben bu şekilde yapıyorum ve artık pahalı kozmetikleri asla düşünmem.

Son düzenleme:
çok güzel bir paylaşım olmuş, tesekkur ederiz canım ama ben clean&clear'ın bahsettiğin ürününü düzenli kullanmama rağmen hiçbir sonuç almadığım gibi, sivilcelerim artmıştı...:KK43:

herkesin cildi aynı tepkiyi vermeyebiliyor sana iyi gelen başkasına yaramıyor ahh ahh bende neler neler denedim ama sonuç alamadım

clean&clear yağsız nemlendirici tek başına sivilceleri azaltmaz.çünkü hiçbir kozmetik krem tek başına sivilceleri azaltmaz. clean&clear'in içinde stearik asit ve palmitic asit var.bu asitler topuk çatlak kremlerinde de var.peeling etkisi yapıyor.ölü deriyi atıyor. üstelik içinde hiç yağ olmadığı için ve çok ucuz olduğu için acnelyse kremi seyreltmek için bu kreme karar verdim. isteyen farklı bir nemlendirici tercih edebilir.

paylaşım için teşekkürler.

acneselysele nemlendiricini her akşam mı sürüyorsun birde acnesly. sürünce yüzü sadece suyla temizlemek toniklememk lazım bu şekilde seyreltince sakınca yok mu ?

acnelyse sürünce yüz temizlenmez.yatmadan önce sürülür ama çok ince tabaka halinde ve sabaha kadar durur.çok kurutucu olduğu için ne kadar da ince sürmeye çalışsak cilde ağır geliyor.ben de seyreltemeye karar verdim.içinde sivilcelerin oluşumunu engelleyen bir ilaç bulunduran bakım kremi haline gelmiş oldu. fakat bu ilaçların tek dezavantajı hassas yerlere sürülmüyor.sadece yanaklar şakaklar ve alın kuruyor.göz altı ve burun kenarlarındaki delik deşik gözenekler için geçenlerde m. asam pore minimizer aldım.bu ürün senelerdir aradığım ürünmüş. harika. yüzümün her tarafına sürüyorum.burnumun heryerine iyice.ve inanırmısınız.meğersem yüzümün vitamine de ihtiyacı varmış.çünkü bu ürünün içinde biotin niacin gibi vitaminler var.vitaminden yoksun cilt sivilcelenmeye çok daha müsaittir. bu ürünün içinde at kestanesi ekstresi de var.gözenekleri sıkılaştırıyor.yüzümü beyazlattı.kızarıklıkları dindirdi.ışık altında yüzüm çok daha duru görünüyor.parlama gitti.böyle mankenlerin yüzü gibi oldu.burnumdaki gözenekler ve pütürler gitti.burnum zımparalanmış gibi parlıyor :) ve en önemlisi sivilcelerin çok daha zor çıkmasınan eden oldu.yağlanmayı da durdurdu.içinde zaten çinko var.yağ dengeleyici. sivilceli cilt için ilk önce temizlik.sonra bir sivilce durdurucu ilaç bazında bir ürün.ve gözenekler varsa kesinlikle böyle bir ürün kullanılmalı.hepsi kombine olunca asıl o zaman yüzünüz parıldıyor.tek bir ürünle mucize beklemeyin.

Arkadaşım mrh konuyla igili yazını okudum ama üstünden nerdeyse 1 yıl geçtiği için tereddüt ettim. Bende bahsettiğin bu exfoliac jel den kullanmak istiyorum ama bazı sorularım var cvp verirsen sevinirim. Bir kere internette arattığımda hem jeli çıkıyor hemde peeling etkisi olan jeli çıkıyor sen hangisini kullandın?. Soyucu etki yapması alttaki sivilceleri çıkarmasın bundan korkarım. Bana yardımcı olursan sevinirim

X