• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yağlı cilt/gözenekler/gözaltı sorunu

biradamavisi

Duygusallanıyorum, ne hoş.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2012
602
308
303
İstanbul
Merhaba hanımlar. 31 yaşındayım. Son zamanlarda yaşadığım sıkıntılardan dolayı resmen yüzümün çöktüğünü hissediyorum. Zaten oldum olası kusurlu bir cildim vardı yağlı sivilceli.
Cilt bakımına gittim hydrafacial yaptırayım dedim kadın gözeneklerin çok geniş cildin çok yağlı cedi. Çift aşamalı temizlik yapma zaten cildin yağlı dedi.
Cilt bakımı konusunda bana yardımcı olacak biri var mı?
Cildim yağlı çift aşamalı temizlikte kullandığım yağ bazlı temizleyici cosmed aslında cildimi yumuşacık yapıyor. Kullanmalı mıyım?
Bu yaşımda bile hala sivilce çıkarıyorum C vit serumu kullanmam doğru olur mu?
Yağlı ve gözenekli ciltler hangi serumları kullanmalı? Retinol kullanmam doğru olur mu ?
Çok soru sordum bilgisi olan cevaplayabilir mi ?

Merhaba oncelikli olarak hem yagli ciltli hem sivilceli hem gozenekli hem de hamile biri olarak soyleyebilirim ki hamileyseniz veya dusunuyosaniz retinol kullanmayin. Cosmed in yagli temizleyicisinden mutlak surette uzak durun. Cay agaci yagi, salisilik asit vb icerikleri olan cilt temizleyiciler ve tonikler kullanabilirsiniz, azelaik asit kullanabilirsiniz, haftada bir kil maskesi yapabilirsiniz, sabah sadece notr icerikli bir temizleme kopugu ile yikayip, c vitamini serumu ve ustune gunes kremi surul, aksam once salisilik asit icerikli bir jelle yikayip, tonikleyip sonra,niacinamide icerikli bir serum ve uzerine nemlendirici surebilirsiniz, retinol kullanirim derseniz onu da geceleri kullanmali, gunduz mutlaka gunes kremi surmelisiniz

Merhaba oncelikli olarak hem yagli ciltli hem sivilceli hem gozenekli hem de hamile biri olarak soyleyebilirim ki hamileyseniz veya dusunuyosaniz retinol kullanmayin. Cosmed in yagli temizleyicisinden mutlak surette uzak durun. Cay agaci yagi, salisilik asit vb icerikleri olan cilt temizleyiciler ve tonikler kullanabilirsiniz, azelaik asit kullanabilirsiniz, haftada bir kil maskesi yapabilirsiniz, sabah sadece notr icerikli bir temizleme kopugu ile yikayip, c vitamini serumu ve ustune gunes kremi surul, aksam once salisilik asit icerikli bir jelle yikayip, tonikleyip sonra,niacinamide icerikli bir serum ve uzerine nemlendirici surebilirsiniz, retinol kullanirim derseniz onu da geceleri kullanmali, gunduz mutlaka gunes kremi surmelisiniz
Yok bi oğlum var çocuk düşünmüyorum şimdilik kararım ileride değişmezse. Niacinamide glikolik asit içerikli bir tonik kullanıyorum. Acaba o da mı yanlış gözenek küçültücü etkisi çarmış diye almıştım ama. Cosmedin yağlı temizleyicisi hydrafacial yaptırdığımdan beri kullanmıyorum sadece yinenaynı markanın köpük temizleyicisini kullanıyorum. Nötr içerikli temizleme köpüğü dediğiniz nasıl oluyor? Kusura bakmayın pek bilgim yok. Yıllarca da öyle jellerle yıkayıp geçtim ama artık daha fazla özen göstermem lazım.

Back