Yağlı bir cilde nasıl bakım yapmalıyım?

kızlar lütfen yardımcı olun cidim aşırı yağlı özelliklede alnım ve bu yağdan dolayı sivilceler çıkıyo..aranızda bi çare bulan varmı acaba ne yapmam gerek gerçi yapmadığım şey kalmadı maske,tonik vs. ama belki bilmediğim şeyler vardır..ne yapmalıyım sizce

sarı kantaron yağından birkaç damla, gül yağından bir kaç damla, bikaç yaprak taze naneyi derince bir kaba koyup üzerine kaynar su dök canım.kafana çarşafı kapayıp buharda bekle.sonra yüzünü sadece suyla yıka.bunu sıksık yaparım ben.cildim yağlı değil karma ama dengelendi gerçekten.faydasını göreceğini düşünüyorum.hatta sen bir kaç damla da portakal yağı ekleyebilirsin.asidik olduğundan yağı alır.umarım faydalanırsın.kolay gelsin

temizleme işlemlerinden sonra yağsız nemlendirici kullan ben bunun faydasını gördüm çünkü temizlmeden sonra cilt kuru kaldığından kendi yağ ve nem üretiyomuş tekrar bu da sivilceye sebep oluyomuş

kükürtlü sabun tavsiye ederim benimde cildim yağlı baya iyi geldi çıkan sivilceleride kurutuyo.günde 2 kez kullan.

bence bir de hormonlarına baktır.benım de cıldım cok sıvılcelıydı hormonlarımda bı dengesızlık cıktı ilaç kullandım suan cildimde yağ kalmadı hatta bazen kuruyo bile.ama kuruya care bulmak daha kolay sonucta bı nemlendırıcı işini görüyo ama yağlının sivilce derdi çok oluyo,çok iyi anlıyorum seni.belki normaldir hormonların ama bi fikir olsun diye söylim dedim :)

cnm dermokilin maskelerini kullanabilirsin özellikle akneli ciltler için olanı baya kurutuyo yüzünü moos kükürtlü sabunla yıkarsan sivilcelerin azalabilir bende işe yaradı inş sendede yarar

kızlar lütfen yardımcı olun cidim aşırı yağlı özelliklede alnım ve bu yağdan dolayı sivilceler çıkıyo..aranızda bi çare bulan varmı acaba ne yapmam gerek gerçi yapmadığım şey kalmadı maske,tonik vs. ama belki bilmediğim şeyler vardır..ne yapmalıyım sizce

canparem,
ben de çok ürün denedim, hep bitkisel hem de ama olmadı, ya hata yaptım fazla yüklendim cildime...:çok üzgünüm:

ben cildimi karma sanıyordum, yanaklarımda regl öncesi sivilceler çıkıyor...dün doktora gittim. bilgisayarlı cilt analizi yaptı ve cildim aşırı yağlı çıktı. her yeri hem de...

üstelik, haftada 2 kere kil maskesi yapmama rağmen, gözeneklerim de tıkalı imiş :1shok:
biberiye sabunu da temizlemiyormuş yani...:çok üzgünüm:

çok şaşırdım...

internetten, yabancı sitelerden vs. yaptığım araştırmalarda, EXFOLİAC diye bir ürünün çok iyi olduğunu duydum ve doktora danıştım. kesinlikle iyi gelir dedi ve reçeteye de yazdı. devlet karşılamıyor elbette ama çok ta pahalı sayılmaz.

yüz yıkama jeli 25 lira
ACNOMEGA 100 nemlendirici krem de 30 liraya aldım.

fazla akneli ciltler için Acnomega 200 ürünü de var.

dün başladım kullanmaya. bir de antibiyotik hap verdi. 6 ay kullanacakmışım. her ay düzenli kontrole gidicem...

umarım faydalı olur da, herkese tavsiye ederim kuzum...

sana tavsiyem, çok fazla ürün karıştırma, cildini yorma...bitkisel ürünlerin de sonuçta fazlası zararlı. yan etkisi var yani. bir dermatologa görün ve iyi bir dermokozmetik ecz. ürünü için tavsiye al tatlım a.s.

öptümm Şeniz

Kardeşimdede aynı sorunlar vardı,birden cildi yağlanmaya başladı,siyah noktalar ve sivilceler :1shok: Çok üzülüyordu sizin gibi,yapmadığımız şey kalmadı.Doktora gitmeye karar verdik,çokta güzel ilgilendiler.Hapla tedaviside var,fakat biz onu seçmedik.Çok güzel kremler ve karışımlar verdi.Eczacılar bu karışımı hazırlıyor.2 haftada çok şey farketti ve şu an cildi çok güzel oldu.En güzeli bir doktora danışmanız..

X