Sivilceli Ciltler Yağlanma,Sivilce,Gözenekler....

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
2.558
297
Merhabalar Arkadaşlar.
Hemen Sorunuma Geçmek İstiyorum: Cildim Aşırı Derecede Yağlı(Yüz Ve Saç).Sorunum Artık Beni Çıldırtacak Seviyeye Getirdi

Liseden Beri(2004-2011) 2004 Den Beri Yüzümde Çıkan Sivilceleri Sıkmaktan Bıktım.Hastane,hastene Dolaştım Fakat Bir Sonuç Alamadık

Bilinçsizce Sıktığım Sivilceler.Özellikle (Yanak Ve Burun) Çevresinde Küçük Küçük Delikler Oluşturdu.
Cildim Çok Yağlı Olduğundan; Gün İçinde Bu Yanak,Burun,Yüzümün Bütün Çevresi Yağ Depoluyor Ve Delik Kısımlar Sarı Renkte Yağ Gibi Şeylerle Doluyor.

Onlarıda Sıkarak Çıkarıyorum :KK43:.Her Gün 3 Kez Protex Sabunla Yüzümü 3 Defa Sert Bir Şekilde Yıkıyorum.Eğer Sabun Kullanmazsam

Çok Kötü Oluyor Cildim
.Bazen Kullanmadığım Zamanlarda Bu Yağlanma Koku Bile Yapıyor :KK43: Bu Delikleri Nasıl Kapatıcam Bilmiyorum

Protexle Yıkadıktan Sonra.Cildim Yağsız Kuru Bir Cilt Haline Geliyor Ve Gözeneklerim Temizleniyor.Ama Bu 1 Saat Sürüyor
1 Saat Sonra Hemen Yağlanma Başlıyor :S

Artık Yıllardır Sabunla Yüz Yıkamaktan Bıktım.Cildim Çok Kötü Durumda.Tırnaklarımla Yağ Pisliklerini Temizlemekten Bıktım.Kil Maskesi Kullanıyorum Ama Değişen Birşey Yok.1 Saat Sonra Herşey Aynı :KK43:

Önerileriniz Varsa Yorumlarınızı Bekliyorum

Teşekkürler..

canım bak ilk başta cildini yorarak sürekli yıkamaktan vazgeç.eczaneye git bir tane yıkama jeli al yağlı ciltler için.bununla temizle ve matlaştırıcı bir nemlendirici al.cildin nemsizlikten yıkanmaktan sürekli yağ üretmek durumunda kalıyor.birde doktora git hormon testi yaptır.aşırı yağlılık ta hormon bozukluğundan kaynaklanabilir.

Sana şiddetle acnecinamide ürünlerini tavsiye ederim..Düzenli kullanırsan memnun kalacaksın

cildini bu kadar sabunla yıkamakta yağ salınımını artırabilir
öncelikle eczaneden yağlı ciltler için bi temizleyici köpük ya da jel al onunla iyice temizle ardından yine yağlı ciltler için bir tonikle pamuk yardımıyla kalan yağları temizle ardından da matlaştırıcı bi nemlendiriciyle nemlendir bunu günde iki kez yapabilirsin
birde kil maskesi yap hafta da bir kez gün içinde de yağlanma olduğunu hissedersen tonikle silebilirsin tekrar:KK34:

bu arada protex antibakteriyel el sabunu değil mi?:26:yüz için kullanılır mı o bilmiyordum bak onu:26:

proteksle yüz yıkanmaz canım
çok yağlıysa cildin sirkeyle sil,ardındn üstteki kankimin dediği gibi yağlı cilt için olan ürün kullan
neutrogena ürünleri çok iyi mesela
haftada 1 Türk kahvesiyle peeling yap
sonra yaş mayayı sütle krem şekline getir haftada 1 kez maske yap,yağı dengeler,cildi besler
hepsi tarafımdan denenmiştir:KK34:

proteksle yüz yıkanmaz canım
çok yağlıysa cildin sirkeyle sil,ardındn üstteki kankimin dediği gibi yağlı cilt için olan ürün kullan
neutrogena ürünleri çok iyi mesela
haftada 1 Türk kahvesiyle peeling yap
sonra yaş mayayı sütle krem şekline getir haftada 1 kez maske yap,yağı dengeler,cildi besler
hepsi tarafımdan denenmiştir:KK34:

oo kanka sende de ne doğal yöntemler varmış öyle bebeğim ya ben sirkeyi hiç duymamıştım tonik gibi mi kullanıyosun onu:26:
bende aspirin maskesi yapıyorum onu biliyo musun çok iyi geliyo cilde:21:

oo kanka sende de ne doğal yöntemler varmış öyle bebeğim ya ben sirkeyi hiç duymamıştım tonik gibi mi kullanıyosun onu:26:
bende aspirin maskesi yapıyorum onu biliyo musun çok iyi geliyo cilde:21:

kankam tabi biliyoruz ufaktan şeyler
sirkeyi pamuğa dök cildini sil,sonra jel ya da sabunla yıka
sivilceleri kurutur,yağı alır,mikrop öldürür

aspirini balla mı eziyosun canım?
ben aspirini ezip vazelinle karıştırıp topuklarıma sürüyorum

protex çok iyi bir fikir gibi gelmedi bana,cildin yağlıysa kükürtlü sabun kullanmanı tavsiye ederim,bir de su bazlı nemlendirici kullan.saçlarını 2 günde bir yıkamaya çalış ve de banyodan sonra yanaklarını hafifçe elinle keseler gibi yapmayı dene.Umarım faydası olur.

cildini kewsinlikle öyle sabunlarla yıkama!!

bu cildini yorar o yüzden hassas ve yağlı ciltler için olan yıkama jellerinden al ben avene cleanance jel ve la roche posay in jelini öneriyorum sonra ister gül suyu ister matlaştırıcı alkolsüz bir tonik kullan, gözenekler içinse la roche posay effaclar duo ya da eczaneye gidip gözenek küçültücü kremler var onlardan kullanabilirsin ve güzel bir kil maskesi al çok para vermene gerek yok aktara gidip kaliteli kil al 250 gram öyle kalitesiz 1-2 lira yapıyor ama özel killer 5-6 lira mı bunu domastes, limon gibi meyve asitleri sıkarak içine kullan.

ama ayrıca bir de içten temizlik lazım, yani yediklerine dikkat et ve bir doktora görün, cildin aşırı yağlanması bir sorun aslında, tahlil isterler ve yaptır sonra anlaşılır neden olduğu =))

kolay gelsin bu arada seni öyle iyi anlıyorum sabah akşam yüz yıkayıp yok tonik yok krem yok maske her sabah saç yıkamak falan, cidden allah yardımcın olsun ama bir rutine oturttur cilt temizliğini ama peeling yapma eğer çok sivilcen varsa, çünkü o yayar sivilceyi umarım yararlı olmuşumdur =)=

benim de aynı sorunum vardı bu forumda bir üye yazmıştı bir solüsyon alkol, silisik asit, gül sulu bir karışım eczanede hazırlatıyodum ve her sabah ve akşam temizliyodum. Yine sivilce çıkıyo yüzümde ama eskisi gibi büyük ve iltihaplı değil ayrıca cildimin yağ dengesi ciddi anlamda düzeldi. Sana tavsiyem kozmetik ürünlerine pek itibar etmemen inan bana tekin acar'dan her seferinde yüz bin tane şey kakalıyorlardı bana üstelik pahalı ve bilindik markalar ve hiçbirinin gram faydasını görmedim doktora gidip ilaç tedavisi vb. bişey yapmak lazım. Şu anda her gün sabah ve akşam zeytinyağlı biberiyeli doğal sabun kullanıyorum ve sorunum yok. arada çok küçük iltihaplı sivilceler çıkıyor onların üzerine de çay ağacı yağını sürüp kurutuyorum.

kankam tabi biliyoruz ufaktan şeyler
sirkeyi pamuğa dök cildini sil,sonra jel ya da sabunla yıka
sivilceleri kurutur,yağı alır,mikrop öldürür

aspirini balla mı eziyosun canım?
ben aspirini ezip vazelinle karıştırıp topuklarıma sürüyorum

şu sirkeyi bi deneyeyim bakalım
aspirini ezip toz haline getiriyorum sonra içine yarım limon ve kıvama gelene kadar bebe pudrası snra yüzüme sürüyorum ve kuruyor kupkuru olunca suyla yıkıyorum kanka ama bayadır yapmıyorum yani bu aralar doktorun verdiği kremi kullanıyorum yüzüme bir haftadır ve baya azaldı sivilcelerim çok şükür RABBİME amin:KK16:

Merhabalar Arkadaşlar.
Hemen Sorunuma Geçmek İstiyorum: Cildim Aşırı Derecede Yağlı(Yüz Ve Saç).Sorunum Artık Beni Çıldırtacak Seviyeye Getirdi

Liseden Beri(2004-2011) 2004 Den Beri Yüzümde Çıkan Sivilceleri Sıkmaktan Bıktım.Hastane,hastene Dolaştım Fakat Bir Sonuç Alamadık

Bilinçsizce Sıktığım Sivilceler.Özellikle (Yanak Ve Burun) Çevresinde Küçük Küçük Delikler Oluşturdu.
Cildim Çok Yağlı Olduğundan; Gün İçinde Bu Yanak,Burun,Yüzümün Bütün Çevresi Yağ Depoluyor Ve Delik Kısımlar Sarı Renkte Yağ Gibi Şeylerle Doluyor.

Onlarıda Sıkarak Çıkarıyorum :KK43:.Her Gün 3 Kez Protex Sabunla Yüzümü 3 Defa Sert Bir Şekilde Yıkıyorum.Eğer Sabun Kullanmazsam

Çok Kötü Oluyor Cildim
.Bazen Kullanmadığım Zamanlarda Bu Yağlanma Koku Bile Yapıyor :KK43: Bu Delikleri Nasıl Kapatıcam Bilmiyorum

Protexle Yıkadıktan Sonra.Cildim Yağsız Kuru Bir Cilt Haline Geliyor Ve Gözeneklerim Temizleniyor.Ama Bu 1 Saat Sürüyor
1 Saat Sonra Hemen Yağlanma Başlıyor :S

Artık Yıllardır Sabunla Yüz Yıkamaktan Bıktım.Cildim Çok Kötü Durumda.Tırnaklarımla Yağ Pisliklerini Temizlemekten Bıktım.Kil Maskesi Kullanıyorum Ama Değişen Birşey Yok.1 Saat Sonra Herşey Aynı :KK43:

Önerileriniz Varsa Yorumlarınızı Bekliyorum

Teşekkürler..

jel felan alma cildin yağlı ise kürütlü ardınç sabunu ile yıka bulamazsan kükürtlü sabunla kil maskesinin içinede limon sık cildin yağlıysa 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı kayısı yağı ardından gül suyu dök kilin içine nemlendirici sakın kullanma zamanla kil gözeneklerini sıkılaştıracaktır.

X