canim eger yüzün yagliysa, sakin yagini arindiracak ürünler kullanma, yagi fazlasiyla aliyor ürünler, ama cildin kendi kendini nemlendirme mekanizmasi gibi biseyi var, sen yagini aldikca, yüzeyi kurumasin diye, cilt bu sefer cok daha fazla yag salgiliyor. normal ciltlere göre olan kremleri kullan. Declare markasinin gözenek ufaltici serumu var, onu dene isteren, ben kendim kullandim bir ara fena bir ürün degildi gercekten. su bazli kremler kullanmaya calis, ama tamamen yagsiz olmasin, yag olmazsa kremde nemlenmesi de zor oluyor, cünkü nemi cilde hapseden yagdir. o olmayinca nem kuruyup gidiyor ciltten. yag nemi icerde tutuyor. yani yagi az ama su orani fazla olan kremler.
hydro kremler faydali olacaktir sanirim ( mesela declare hydro energy , La roche posay hydraphase, avene hydrance,...)
birde kendi uyguladigim ve yag dengesini bayagi etkileyen birsey yazicam sana, dene bence:
aksamlari yüzünü sabunla yikamadan önce devedikeni yagi ile biraz masaj yap, cok degil bir dakika falan. yaparken siyah noktalarin da nasil kolayca ciktigini göreceksin masaj sirasinda. sonra sabunla cildigini normal yika ve durula. normal bir sabun degil ama, akdar dan al , saf sabun olsun, zeytinyagi sabunu olabilir mesela, veya defne sabunu. yikadiktan sonra cildin yumsacik oluyor, ve yaglanmasi, ertesi gün de yaglanmasi yavasliyor bayagi.
Yagin devedikeni yagi olmasina önemle dikkat et, cünkü bu yag kuru yag denilen yag türünden, cilde sivilce falan yapmiyor, linol asidi yüksek bir yag, bu da yagli cildi dengeliyor. burda bir cilt uzmanindan almistim bu tavsiyeyi canim, umarim sanada faydasi olur.