Yağ Yakıcı Çorba İle Zayıflama Listesi

cicikimyager

Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2012
2
0
16
İzmir
Bunu çok araştırdım ve sonunda bende denemeye karar verdim.Belki çok duymuşsunuzdur bunu;
Yağ yakıcı çorba tarifi:

1 orta boy lahana,
6 büyük soğan,
1-2 domates,
2 yeşil biber,
1 demet maydanoz.

Hazırlanışı:
Sebzeleri küçük küçük kestikten sonra bir tencereye
atın ve üstünü örtene kadar su ilave edin. Tuz, biber
veya etsuyu tableti kullanabilirsiniz.
10 dakika hızlı ateşte kaynattıktan sonra, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

1.gün:
Çorba ve meyve günü:
Muz hariç her türlü meyveyi yiyebilirsiniz. Ancak unutmayınızki, kavun ve karpuz diğer meyvalardan daha kalorilidir.
İçecek olarak; tatlandırıcısız çay, kahve ve bol su için.
Çay ve kahveye süt ve şeker asla koymayınız.

2. Gün:
Çorba ve sebze günü:
Çorbanın yanında her türlü sebzeyi yiyebilirsiniz. Çiğ, haşlanmış veya konserve her türlü sebzeyi özellikle
yapraklı sebzeleri yiyebilirsiniz.
Kuru fasulye, bezelye ve mısırdan uzak durun.
Akşam yemeğinde kendinize bir ödül olarak tereyağlı, haşlanmış veya fırınlanmış patates hazırlayın.
Bu gün hiç meyve yemeyiniz.

3. Gün:
Çorba, meyve ve sebze günü:
İstediğiniz kadar çorba, meyve ve sebze yiyebilirsiniz.
Üç gün boyunca diyete tam olarak uyup, kendinizi
hiç aldatmadıysanız 2,5 - 3 kilo vermiş olmanız gerekmektedir.

4.Gün:
Çorba, meyve ve Sebze günü(muz ve yağsız süt dahil):
Muz ve yağsız süt bugün serbest.
Çorbayla beraber en çok 3 muz ve istediğiniz kadar
yağsız süt içebilirsiniz.
Muz ve süt vücudunuza yüksek karbonhidrat sağlayacak. Tatlı ihtiyacınızı azaltmak için bugün vücudunuzun
potasyum, karbonhidrat, protein ve kalsiyuma ihtiyacı olacak.
İstediğiniz kadar çorba, meyve, sebze yiyebilirsiniz.
(Dikkat en fazla 3 muz)

5. Gün:
Et, Dmates ve Çorba günü:
Bugün kırmızı et(sığır) yiyebilirsiniz. Gün boyunca
300-600 gram et (dört biftek) ve istediğiniz kadar
domates yiyebilirsiniz.
Bugün vücudunuzun ürik asitten temizlemek için 6-8
bardak su içiniz.
Bugün çorbayı sadece bir kere içiniz.

6. Gün:
Et, yeşil yapraklı Sebze ve Çorba günü:
İstadiğiniz kadar et ve sebze yiyebilirsiniz.
2-3 parça et ve sebze yiyebilirsiniz.
Patates yok. Çorba en az bir kere içilecek.

7. Gün:
Kepekli Pirinç, Meyve suyu, Sebze ve Çorba günü:
Kepekli pirinç, tatlandırılmamış meyve suları ve
istediğiniz kadar sebze yiyebilirsiniz. Pirinci çorbaya koyabilir veya sebzeye karıştırabilirsiniz.

NOT :* Et, verilen günde mutlaka yenmeli çünkü vücudun
yüksek proteine ihtiyacı var.
* Gazlı içecekler (maden suyu dahil) yasaktır.
* Bol bol su içiniz.
* Yağsız süt, sadece önerilen günde içilecek. Çay ve
kahveye koymayınız.
* Yeşil yapraklı sebzeler-salata-lahana-ıspanak-brokoli
çok yararlı.
* Greyfurt çok iyi.
* Patates gününde(2. gün) doğranmış soğan, domates, tereyağı, biber ve tuz ilave edebilirsiniz.
Diyetin en kötü günü 2.günüdür. Bundan sonra killo
vermeye başladığınızda motivasyonunuz artacaktır.
3.gün sonunda isterseniz diyeti bitirebilirsiniz.
Önemli Not: diyet 7 günlük yapıldıktan sonra 2-3
gün ara verilmeli. Ara verildiği günlerde yine hafif yiyecekler yenmeli aşırıya kaçılmamalıdır.
Benim mutlu olma kaynağım bu arkadaşlar.Yeni yaptım çorbamı ve ben mixerden geçirdim içine birazda kimyon koydum(kimyon hazımsızlık problemlemi çekenler için çok iyidir.) siz istersenz limon-elma sirkesi ya da diğer baharatları ekleyebilirsiniz.Çorbaya karşı çok ön yargı ile yaklaşnlar var çok lezzetli bir çorba ben minik şişelere doldrdum ve ilk içişimde doyduğumu hissettim ve daha yeni içtim
Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Etrafımda bu lahan corbasıyla zayıflayan var hatta bende denemiştim ama tadından dolayı
içemedim çok kötü bişi yaa :2:

kızla ben bugün başlıyorum içerde çorbam pişiyor bu arad 10 gündür 9 lu çay içiyordum ama pek faydasını göremedim ama bırakmıyorum haydi bismillah

ben de bugün başladım buna.iğrenç bşey bu ya.nefesimi tutarak direk yutuyorm,ona rağmen miğdem kalktı.umarım 1hafta dayanabilirm( 1hafta buna dayanan insan 10 kg vermeyi bile hakeder ya,çin işkencesi resmen:S

her yerde farklı tarifler var. ben denemek için az malzemeyle yaptım. lahana,domates,sogan,biber,havuç var içinde. bahsedildiği gibi kötü bi kokusu yok pişerken. bakalım tadı nasıl olacak.

kilo verebilen yok mu kimse ilgilenmemiş?

e benim çorbamın tadı çok güzel oldu :) bu sabah kahvaltısından sonra sadece çerez yemiştim biraz acaba şimdiden başlasam mı :) sabırsızım

başla tabiki ya :) sordugun hata bence hadi hadi sonuçlarını bekliyorummm :))

ben halt etmişim ya :) çorbanın tadı güzel ama bi kere içeceksen güzel. sürekli onu içince tiksiniyor insan :)) bi de annem sağolsun istemiyor diyet yapmamı.dün öyle böyle geçti,bugün çorbamı dökmüş

selam kizlar bu tarifte hazirlanan corba tum hafta boyuncami tuketilicek ben orasini anliyamadim lahanayi cok severim denemeyi dusunuyorum ama tabikide sogansiz

ben daha önce denemiştim,işe yarıyor.Benim uyguladığım tarifte bu çorbayı 1 paket hazır çorba ile karıştırıyorsun.Ezogelinle mesela...

İyi de hazır paketlerdeki kimyasal maddeler ve sodyum diyetin özüne ters değil mi? :)

Ayrıca bu tarifteki et veya tavuk bulyonu kesin kullanılmamalı. Çünkü bulyonlar doğal üretilmiyor, bir sürü işlemden geçiyor. Onun yerine et, havuk haşlayarak kendiniz yapsanız çok daha iyi.

Daha önce başka bir arkadaşın İsveç diyeti konusunda paylaştığım mucize İsveç diyeti çorbası tarifini burda da paylaşmak istiyorum. Tarif fitolmak.com blogumda detaylarıyla var. Buraya yazı çok uzun olduğundan ancak tarifi koyabiliyorum ama sorunuz olursa cevaplarım arkadaşlar. Bu çorbayla giden yedi günlük diyet programı var sitemde. İsterseniz onu da paylaşırım. (Ayrıca bu tarz çorbaları kereviz sapı, jalapeno biberi -acı severseniz, saf baharatlar -mesela taze nane ve fesleğen de olabilir çok lezzetlendirir. Veee eğer seviyorsanız tuzsuz soya sosu çok iyi gider.)

Malzemeler:

6 adet kuru soğan (dışı sarıya kaçmış olsun)

1 kilo domates (olabildiğince doğalını seçin; yaz aylarında Çanakkale domatesi gibi)

1 orta boy beyaz lahana (kışın alıp deep freeze’leyebilirsiniz; fasülye ve lahana cinsi sebzeler deep freeze’de değerinden hiç kaybetmez)

2 adet yeşil dolmalık biber (çarliston veya sivri de kullanabilirsiniz)

4 havuç (kök sebze yasağını geçebilen tek örnek havuç ve İsveç diyeti tariflerinin çoğunda vardır)

1 kereviz sapı (kerevizin kendisi değil de bol yapraklı sapları İsveç diyeti için idealdir)

2 bardak tavuk suyu (1 adet göğüs veya but haşlayarak elde edebilirsiniz)

Baharat olarak bir tutam deniz tuzu ve katkısız beyaz toz biber

Sebzeleri iyice temizleyip doğradıktan sonra üstüne su gelecek şekilde tencereye koyun. Tavuk suyunu ve baharatları da koyun. 1 saat kadar pişirin. Değişik lezzetler elde etmek isterseniz tuzsuz soya sosu koyabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…