Yağ lekesi

TravisScott

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2021
125
609
23
Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemedim. Ama benim için büyük bir problem olduğundan direkt yazacağım. Montum, nasıl oldu bilmiyorum ama yağ lekesi olmuş. İlk makineye atışta önemsemedim çıkar sandım baktım çıkmamış. İkinci seferde fairy beyaz sabun yaptım hiçbir şekilde azalma yok. Bu nasıl çıkar acaba? Eter vs yazıyor internette ama ulaşması zor bir madde değil mi o? Var mı bana önerecebileceğiniz bir yöntem?

Mutfak perdeme yağ sıçramıştı.kosla ile yakidigimda çıkmıştı.

Yıkadıysanız geçmiş olsun çıkmaz artık. Bir kuru temizlemeciye sorun, onların güçlü kimyasalları var belki çıkarabilirler.

Ne yağı? Bildiğimiz yemek yağıysa ben bulaşık deterjanı dökerek bekletip öyle yıkıyorum makinede. 2-3 haftalık kurumuş yağ lekesi bile kolay çıkıyor.

İşte hiç bilmiyorum ne yağı olduğunu. Yemek yağı olduğunu varsayıyorum.

Rossmannda Dr. Beckmann markalı leke sökücüler var. Çeşit çeşidi var yok motor yağı lekesi için yok çayır çimen için vs onlar mükemmel. Lekenin üzerine döküyorum kirliye atıyorum yıkayınca tertemiz çıkıyor. Bir onlardan alıp dene istersen ama yıkamışsın zaten o yüzden bilemiyorum. Çıkmazsa kuru temizlemeye danış. Ama bence al evinde dursun bir dahaki sefere hemen müdahale edersin.

Bilindik yağ çözücüler kumaşta kullanılmaz çürütür yada yıkayınca o bölge incelir
Üzerinde kumaşlara çamaşırlara kullanmayın vs yazıyorsa kullanmayın

Kuru temizlemeye gittim en mantıklı yolun bu olduğunu düşünüp bana dedi ki ‘ablam sen bu montu birçok kez yıkamışsın bak içindeki yün topaklanmış gaç para veriyonuz makineye atıyonuz yazık olmuş ben elimden geleni yaparım ama bakalım çıkar mı’ dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…