yağ keseciğine benzeyen bişeyler... :(

karprensesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2010
8
0
arkdaşlar yüzümde yağ keseciğine benzeyen küçük şeyler var sıkıyorum bişey çıkmıyor doktor geçer demişti ama geçmedi yağ keseciğide değil nasıl geçecek bunlar bilmiyorum öneriniz varmı ?

canım aynı sorun bendede var doktora gittim noviderm boreade yüz temizleme losyonu ve peeling verdi bebek gibi oldu cildim fakat onlar bhitince 2 gün sonra aynen olmaya başladı(
nasıl geçiceler bende merak ediyorum 80 tl vermiştim ve ilaçlar 2 ay anca gitti pahalıma geldi benimde

Arkadaşlar onlar beyaz yağ bezesi gibi oluyor,komedon deniyor..

Malesef onları ilaç geçirmez cilt bakımı yaptırmak gerekir..

Oradaki uzman önce yüze buhar banyosu yapıyor sonra insülin iğnesiyle içindeki yağı sıkıyor ve temizliyor..

Ben belirli aralıklarla yaptırırım,yaptırdıktan bir süre sonra yine tekrarlıyor ne yazık ki..

Canım ben az önce kendisinden kurtuldm . 1 tane vardı ama kocaman boynuz gbiydi . İğneyle uyuşturdu sonra bu diş dolgusu aleti tarzında bi şeyle yaktı çok rahatsz ediciydi ama kurtuldm . 1 2 saat yanma hissi geçmiyor ama rahatlıyor sonra

clinique'nin göz altı kapatıcısı gözaltlarımda bu yağ bezelerinden yaptı... zamanla geçti ama tam gözümün altında bi tanesi kaldı.. çok hassas bölgede olduğu için bişey yapamıyorum kendiliğinden de geçmiyor.. napcam bilmiyorum allah belalarını versin güya clinique dünya markası!!

Merhaba kızlar. Bendede bulunuyorlar maalesef ve beni çok sevmiş olcaklar ki kendiliğinden gitmiyorlar. Beyaz yağ butoncuklarla siyah noktaların ilişkisini anlatan bir açıklama buldum. Paylaşmak istedim. Daha fazla burdan okuyabilirsiniz. Cilt Bakımı, Cilt Kremi, Cilt Temizleme, Göz Altı Kremi, Kırışıklık Kremi, Vücut Kremi, Cilt Bakımı Güzellik, Cilt Bakım Kremi, Akne Kremi, Akne Bakımı, Sivilce Kremi, Tıraş, Hassas Cilt, Cilt Yaşlanması, Kuru Cilt, Ciltte Kuruluk, Nemlendirici, Temi

Efsane: Siyah nokta, gözenek içindeki kirdir.

Gerçek: Siyah noktalar, sadece beyaz yağ butoncuklarının oksidasyona uğramış halidir. (Yani hayır, siyah noktalar kir değildir!) Oksidasyon, genellikle cildimizde gerçekleşen biyokimyasal reaksiyonlardır. Bir elmayı kestiğimiz zaman, renginin nasıl koyulaştığını hatırlayalım: işte bu oksidasyondur.
Folikül (gözenekler) açık olduğunda, oksijen içeri girer, folikülün içindeki yağ ve ölü deri hücrelerinin okside olmasına neden olur. Bu, gördüğümüz koyu rengin sebebidir.
Beyaz yağ butoncuklarında ise, folikül yine aynı birikimler ile doludur ancak cilt yüzeyinde havayla temas eden herhangi bir açıklığı yoktur. Hava folikülle temas edemez, dolayısıyla da birikimler okside olamaz ve beyaz kalırlar.

Yani anlayacağınız sıkmayla geçmez bunlar çünkü dışarı çıkacak açık kapıları yok. Güzellik salonlarında yada dermatologlarda komedon çubuğuyla bu butoncuklara miniminnacık deliklar açılıyor sonra sıkıldığında butoncuklar çıkıyor o deliklerden. Çok sert bir yapıları var bu butoncukların.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba...
bende bu dertten muzdariptim....sorun göz kapaklarımda ve alt kirpiklerimin altlarına doğru vardı..... eczacı bir ablam var, birgün bana mucizevi bişiy önerdi.. başta kadına manyak dedim içimden ama dediği yöntemi uygulayıp yağ bezelerim geçtiklerindede nasıl sarılıp teşekkürler ettim anlatamam :))

çözümü aslında gayet basit ve düşününcede mantığa yatıyor aslında..
ha bu arada yazıyorum ama daha önce yazıldıysa bilemiyorum kusura bakılmasın lütfen, geçmişi okumadan daldım çünki :)

hani şu eczanelerde ençok satılan kozmetik markası var... v...... ile başlayan o malum fransız markası termal ürünler.. onun lipozyne ürünü var.. selülit giderici.... onu dikkatle ve KESİNLİKLE GÖZE KAÇIRMADAN bir kulak çubuğu yardımıyla o bölgeye sürün ve güneş almasına yardımcı olun 5-10 dk olsa bile... birkaç gün içinde yok olacaklarını göreceksiniz..
bu arada bahsedilen ürün sadece bu iş için alınırsa çok pahalı... ama siz eczaneden bunun deneme boyunu isteyebilirsiniz ve o size hatta birkaç kişiye yeterde artar bile...

eğer denerseniz burada deneyimlerinizi paylaşmanızı isterim bende %100 işe yaradı ama durumu daha ciddi olan başka bir rahatsızlığa bağlı bu sorunu yaşayanlarda yöntem etki göstermezse onuda bilemicem....

herkese kolay gelsin şifa olsun diyorum :))

Hmm, ilginç. Denemişsiniz işe yaramış. Olabilir tabi. Berşey merak ettim. Güneşe çıkınca leke kalmadımı? Birde yağ butoncukları kurutarakmı yok etti yani erittimi yoksa kuruyp düşmelerinimi sağladı?

BU arada dermatoloğa gittim. Yanaklarımdaki komedonlar için differin verdi, soyucu etkili krem. Her akşam yıkanmış yüze ince bir tabaka gereken yerlere sür dedi. Çok kurutursa cildini her iki akşamda bir sür dedi. Ertesi gün yıka ve mutlaka güneş kremi kullan dedi yoksa leke oluşur güneşe çıkarsan dedi. Güneş kremi olarak bioderma mat 30 faktörü önerdi. Yağlı ve sivilceli çilt için olanı. differini 2 gecedir kullandım. Etki göstermeye başladı galiba. Cildim daha mat, ve yanak bölgelerimdeki komedonlar sönmeye başladı sanki. Ama bu iş sankilerle olmaz değilmi? Size yine bir hafta on güz sonra gelişmeleri yazarım. Ha kızlar bu arada doktoruma noviderm boredeyi sordum. Çok güzel ve etkili bir seri dedi. Özellikle soyucu kremi çok güzel dedi. Kışa doğru nemlendiricisini alırım belki. Şu an hiç nemlnedirmiyorum cildimi. Doktor dedi nemlendirmeyi güneş kremi yapar şu anda havada nemli zaten. Ama kışın nemlendircisiz duramam. Hem kuruyor cildim hemde yinede yağlanmaya meilli. Kışın ilvinanın anemon kremini kullanıyordum. İnanın ince çizgilşeri felan yok etti. Belki dönüşümlü noviderm ile ilvinayı kullanırım kışın. Neyse benden bu kadar hepinize bye bye

kendilerinden sönerek yok oldular... leke filanda olmadı bende... çünkü sıcak kremin etkisini destekliyo sanırım erimesine etkili oluyo minik keseciklerin.... bende faydalı oldu ama dediğim gibi bir hastalığa vs bağlı olabilir cilt hassas olup tepki verebilir leke kızarma vs olarak onu bilemem...... dikkatli olmak gerek ve asla göze kaçmamalı...

benimde dudağımın altında yıllarca inatla geçmeyen bir yağ bezesi vardı.Dermatolog yaktı.Kurtuldum.

Bende de var bu sorun ama yüzümde değil baldırlarımda var , eskinden gıdığım da oluyordu
Aslında yüzümde yok diyemem 1 hafta kadar önce göz kapağımda çıktı hala geçmedi
İyileşmesi zaman alacak gibi

Merhaba ben doktor tavsiyesiyle differin jel ve bioderma yıkama jeli kullanıyorum . Yaklaşık 2 ay oldu galiba. Cildimi berraklaştırdı, beyaz noktalar hafiften azaldı, burnumdaki siyah noktalar çoğalmadı azalmadıda. Soyucu etkisini burun kenarlarımdan ve çenemdeki soyulmadan anlıyorum. Önce kuruyor pullanıyor cilt sonra soyuluyor o pullu bölge. En az 6 ay kullanmak gerekirmiş zaten. Ama cildim bir ara differini kullanamadan çnce çok bozulmuştu. Yağ kusuyordu ve beyaz noktalar rahatsız ediyordu baya. Şu ana iyiye gidiyor aheste aheste.

aynı sorun bende de mevcut .. biodermayı bende kullanmayı düşünüyorum fiyatlardan haberi olan varmı ?

bu butoncuklar nedir ben tam anlayamadım. çenemde beyaz beyaz yağ noktacıkları var. yüzümün normal duruşunda belli değiller ama cildimi gerdiğimde inanılmaz derecede sinir bozucu bir görünüm oluşuyor. ve sıktıkça çoğaldılar. bahsettiğiniz şey bu mu?

Merhaba kızlar. Beyaz butoncuklardan kurtuldum. Differin jel (soyucu) vermişti doktor. Sabırla kullanamak gerekir ben bi kaç ay kullandım. gerçektende yavaş yavaş soydu. Bendeki butoncuklar yanlış ağır gelen kremler yüzünden oluşmuştu. Differini kullanırken dikkatli olmak gerekli, örneğin siyah nokta felan sıkmak istendiğinde cilt yaralanmaya felan daha açık oluyor daha hassaslaşıyor inceldiği için. Sonra bırakınca kremi normale dönüyor cilt kendini yeniliyor galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…