• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yag gerçekleri testi ............

aeben

Her daim üye :))
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2008
44.079
77.968
1.123
YAG DıYET .ve diger kilo verme çözümleriyle ilgili ne biliyorsunuz ......

...........beslenme konusunda bilgi seviyenizi ölçmek için ...bu yag gerçekleri testtini çözün .. Sandıgınızdan çok daha kısa sürede , vucudunuz ve göbeginiz hakkında daha önce hiç bilmedıginiz kadar bilgi sahibi olabilirsiniz ...

1.( aşırı kilolara katkıda bulunacagını söyleyebilecegimiz .tarihi olay aşagidakilerinden hangisidir .?

a( tarımın gelişimi .
b.(kahvede kıremanın kulanmaya başlaması..
c.(daha fazla ofis işinin oluşması .
d.(fesfud kültürünün oluşması ....

AÇIKLAMASI ...Tarımın gelişmesi artık ihtiyacımız olan degil ,istedigimiz yiyeceklerin bulunması anlamına geliyordu. Yemek düşkünlügününtemelinide bu oluşturur .

2. Çogu diyet ppurogramının başarısızlıgının sebebi nedir .?

a.( uzun süre boyunca devam ettirelemeyecek şekilde tasarlanmış olmaları ...
b.(Karmaşıklıkları yüzünden takip etmek için matematikçi olmak..
c.(çok fazla sebze olması ......

AÇILMASI ...Dolasıyı ile zaman içinde diyet purogramının dışına çıkacagınız garantidir ....

3. kilo vermek isteyen kimselere aşgıdakilerden encok hangisi tavsiye edilir ....*

a.(haftada 1 tartılmak .....
b..(günde 2.3 küçük ögün yemek ...
c.(hergün kuru yemiş yemek .....

AÇIKLAMASI . Bir acuç kuru yemiş yemenin size kendinizi daha uzun süre tok hissettirdigi kanıtlanmıştır .

4. Kilo konturolünde yardımcı oldugu kanıtlanan baharat hangisidir ....?

a.(tarçın .
b.(kekik .
c.(keklil otu .

AÇIKLAMASI ..Tarçın insülin artırır ve buda beynınizdeki doyma merkezini güçlendirir (ayrıca,kolesterolseviyelerininyanı sırakan şekeri seviyelerinide düşürür ...

5. ıŞtahınızı kesmek için en çok tavsiye edilen yiyecek aşagıdakilerinden hangisidir .....?

a.(bir reyon dolusu meyve .
b.(tam buydaylı yiyecekler .
c.(bir sürü diyet kola ....

açıklaması ..... tam bugdaylı yiyecekler size kendinizi tok hissettirecek lifle doludur ....

6. Aşagıdaki organlardan hangisi metebolizmadan sorumludur ...?

a.(kalp .
b.(mide .
c.(kara ciger ...

Açıklaması.... metebolizma fonksiyonlarınızdan en fazla karacigeriniz sorumludur.....

7. kaloriye kalori ., sizi en uzun süre tok hissetitirecek şey aşgıdakilerinden hangisidir .

a.(yag.
b.(patates kızartması .
c.( lif

Açıklaması........lif tok hissettirir sabahları bir kase yulaf ezmesinin ögleden sonra açlık hissetmenizi engelledigi kanıtlanmıştır .....

8. Vucut organlarımızdan hangisi , kilo alımında beynimiz gibi çalışır ...

a.(midemiz .
b.(kalbimiz .
c.( ince bagırsaklarımız ...

Açıklaması ....ince bagırsagınız -100 milyon - neronla beyninize benzer bir anotomiye sahiptir .......

9. kilo vermede en en yaralı faliyet aşagıdakilerden hangisidir ......

a.(mekik ..
b.(koşu .
c.(agırlık kaldırma gibi direnç egsersizleri ..

Açıklaması .. direnç egzersizi sayesindebiraz kas kütlesi kazanmak , gün içinde vucudunuzun daha fazla yag yakmasını saglar.........

10..bir kadıniçin en ideal bel ölcüsü nedir .?

a.( olabildigince ince.
b.( 82.cm .
c.( o küçük siyah elbiseyi giymak için gereken ölçü.

11. Aşagıdakiler arasında kilo alımına en çok etki edenler hangidsidir .

a.(irade gücünün zayıf oldugu anlar ...
b.(yüksek stresle geçen kısa süreçler .
c.(düşük stresle geçen uzun süreçler ..

12. ideal kilo konturoli için günde en az ne kadar süre yürümemiz gerekir .?

a.(iki saat.
b.(30 dk.
c.(ayıra bildiginiz kadar uzun süre.

13. kilo vermenin en kötü yan etkisi nedir ...?

a.(çikolota tüketiminin azalması riskii .
b.(kas ve eklem agrılarını azalması riski ..
c. (yoyo diyet riskinin artması ....

evet dogrular kırmızıyle yazılmıştır ......peki biz kaç dogru biliyormuşuz .?delikafadulden

DR. Mehmet . Öz; ün . kitabından alınmıştır ....a.s.

Son düzenleme:
tarcın çok ilginçti ilk defa duymuştum... kuru yemiş gene öle biliyordumda pek yemem ben

Ben bel ölçüsü için inan çok şaşırdım demekki ben ideal bir kadınım :)))))) pehehyyyy 82 cm süperrrrrrrrrrr

Ben en çok ince bağırsak cevabına şaşırdım.. Niye ki acaba? Öğrenmek lazım..

Ellerine sağlık aebencim fıstığım.. a.s.
püskütüm . hepsinin açıklaması var ... ben yavaş yazdıgım için şimdilik bukadarını yazdım en kısa zamanda cevaplarınıda eklemeyi düşünüyorum ......a.s.

walla ben kocişime geceleri uyum sağlayabilmek için mecburen enerjisi yüksek gıdalar tüketmeliyim,,, olsun canıı sağolsun hakkını veriyor nede olsayerimseniben

Back
X