Yağ bezesi ya da Bartholin Kisti

ilvanlim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2012
85
22
48
..............................................................

Son düzenleme:

kıl dönmeside olabilir

Kızlar Suna Dumankaya'nın salatalık ve yumurta akı tarifini yapıp beze üzerine süren oldu mu?

bence doktora git sıkmandan dolayı mikropta kaptırabilirsin ve yarayı daha da büyütebilirsin.

Aranızda bartolin apsesi olmuş ve tedavi olan var mı? yarına randevu aldım. çok kötüyüm ben oturamıyorum, hatta yürürken bile zorlanıyorum. Acaba aynı hastalığı yaşayanlar özellikle yazabilir mi buraya. yarın gider gitmez doktor apseyi boşaltır mı? anestezi mi yapılıyor? biri yazsın artık lütfen, okuyan geçmesin! apseli yer kızarmış ve ucu saramış. patlasa da kurtulsam

Kızlar apseli yerin üzer dün gece patladı. o patlayınca bende iyice sıktım. şuan ne ağrı ne de sızı kaldı ama şişlik hala tam gitmedi. nasıl patladığına gelince ebegümecini sıcak suda biraz beklettim daha sonra apseli yerin üzerine koydum. ilk koyduğum zaman yumuşattı deriyi ve yaklaşık 4-5 saat sonra ise o kısım sanki birşeyleri çekiyor gibi hissettim. çıkartım baktım ki sıvı akıyor. öyle işte. ben yine de doktora gideceğim. bugün biraz daha ebegümeci yapıp bekleteyim belki geriye kalan şişlik de akar. acaba doktor şırıngayla çektikten sonra da böyle sertlik kalıyor mu? bu operasyonu geçirenler yazarsa çok sevinecem artık...

doktora gitmelisin yinede.iltihap kurumadan kurtuluş yok.bi antibiyotik verir kurutur.banada sık sık olur bu iltihaplar.ben alıştım artık antibiyotiğimi alıp kullanıyorum.

kızlar gittim doktora dün. kusura bakmayın buraya sonucu yazmamışım. doktor enfeksiyon dedi. zaten kendisi patlamıştı ve iltihap akmıştı. demiştim nasıl akıttığımı daha önce. neyse sadece şişlik tam olarak geçmemişti. doktor bir merhem bir de hap verdi. 2 hafta sonra kontrole gideceğim. şimdiden şişlik çok ufaldı. ağrısı sızısı kalmadı. iyiyim çok şükür. inşallah tüm şifa bekleyenler kısa zamanda iyileşir. hasta olmak çok kötü..

cnm bnmde şiş 2 kez amelitat oldun 3. de olcak sanırım ebe gömecini nerden ve nasıl buldun yaptın uyguladın.yarına doktora gidiyorum

cnm bnmde şiş 2 kez amelitat oldun 3. de olcak sanırım ebe gömecini nerden ve nasıl buldun yaptın uyguladın.yarına doktora gidiyorum

canım kusura bakma geç gördüm mesajını. ebe gümecini annem bahçeden topladı getirdi..şişliğin büyüklüğüne göre 4-5 dalı alıp sıcak suya koyup biraz yumuşamasını bekleyip şişliğin üzerine koydum.onun üzerinede temiz bir bez koyup bağladım öyle uzandım dinlendim. sanırım 4-5 saat öyle kalmıştı ilkinde. sonra o iltihapı çekmeye başladı ki hissettim bunu. daha sonra çıkardım ve baktım ki ucu sulanmış ve açılmış bişeyler akıyor, bende gözümü karartıp sıktım. ilk sıkmamda bir kaç damla gelmişti. çok ağrıdı ama. daha sonra tekrar yapıp koydum ve bu sefer sabaha kadar öyle uyudum. sabah uyandığımda yine kendi biraz akmıştı. iyice sıktım. iltihap kan vs aktı. başım falan döndü bi an o çıkınca kendimi kötü hissettim ama 1 dakika sonra çok rahatlamıştım. sonrada doktora gittim zaten. iltihap aktığı için ilaç ve merhem verdi. çok şükür iyiyim atlattım. bartholin kisti ya da yağ bezesi değilmiş. mikrop kapmışım. sanırım ağda yaptırırken. doktor öyle dedi. dikkat et ağda yaptırırken her yere gitme dedi. öyle işte dikkat etmek lazım.

Burda zaman kaybetçeğine git bi doktora bence. Doktorluk bu iş. Uzman birisi yorum yapmadan hareket etme :)

kızlar benim gecmiyor ne yaptıysak doktorlarla nasıl olcak bende agrı sızı hiç bişey yok sadece şiş 2 kez ameliyat ve hüsran 3. de doktor kendi boşalltı 4. ü şiş bekliyor nasıl kurtulucaz bundan allahım yardım et.

bende de buna benzer bişi farkettim bi kaç hafta önce acıyodu ama tam vajine içinde değil bacağımın iç kısmında kalıyor. yani vajinaya yakın yine. beze gibi anlam veremedim korktum ne ki bu ağrı acı da yok..

Merhaba, yazıların tarihine bakacak olursam baya eski ama belki bi faydam dokunur. Yaklaşık 5yıl önce vajinamın sağ tarafında dudagın bitmesine yakın(ama bittiği yer değil) bi yerde küçük bi şişlik farkettim. Önce önemsemedim. Ağrı acı vs de yoktu hiç. Sonra baya oyle boşladım. Bigün ağdaya gittiğimde kuaförüm şişkinliğin biraz daha fazlalaştığını soyledi bende doktora gittim. Doktor bartholin dedi. Ama kis olduğu için sorun yok dedi geçer mi dedim geçmez ama senı de rahatsız etmez dedi. Aradan 3 yıl geçti. Bigün erik kadar şiştiğini farkettim ama bi iki gün bacaklarım acık yattıgımda şişlik eski küçük haline dönüyodu. Finans danışmanı oldugum için sürekli oturdugumdan dolayı artık şişlik de baya kendisini hissettirmeye başladı. Bigün erkek arkadasımla birlikte olduk eve geldim bi baktım kayısı kadar büyümüş ve artık oturamıyorum. Agrısı ve acısı da cabası. 1 hafta bacagım acık dolandım. Oturamadgm için işe de gitmedim. Sonra bi doktora gitrim kistin apseleşmiş dedi. Korktum nolcak dedim boşaltırız ama yine tekrarlar dedi antibiyotik verdi. Kullandım ama etki etmedi. Sonra içim rahat etmedi başka doktora gittim. O bambaşka bi teşhis söyledi ve sorunun bartholin kisti değil inklüzyon kisti oldugunu soyledi. O ne dedim basit bi kis dedi. Sebebi ne dedim doğuştan oluşan bişey, nasılki yüzümüzde gözenekler tıkanır sivilce cıkar bu da oyle, damarın içindeki gözenek tıkanmış ve şişmiş dedi. Peki tedabisi ne dedim küçük bi operasyonla orayı delip içindeki kisti alcaz bidaha da tekrarlamaz dedi. Düşündüğümde ikisinin söylediklerinin çeliştiğini düşündüm ve acıbadem hast gittim. Oradaki kadından allah razı olsun. O da aynı şekilde bartholin olmadığını inklüzyon oldugunu ve korkulacak bişey olmadıgı soyledi. Bartholin bezleri daha aşagıda oluyomus. Tam dudak bitişinde. Bunları anlatmamın sebebi tek bir doktorun soylediğine baglı kalmayın. Ben ılk doktorun dedıgı gibi hemen amelıyat yaptırsaydım beljı de daha farklı hastalığım cıkacaktı. Bartholin sandığınız şey bartholin olmaya da bılır. Sıze tavsıyem gercekten uzman olan bir doktora görünmeniz. Ben ramazandan sonra amelıyat olmayı dusunuyorum. Hepinize cok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…