YABANİ GÜVERCİN YAVRUSUNA GERİ DÖNER Mİ?

agresifpollyanna

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2022
1.246
629
53
Yabani hayvanlar hakkında bilgisi olan yazabilir mi? Aciliyeti olduğu için direkt konuya giriyorum. Camımın önüne güvercin yumurtladı. Rahatsız olmasın diye uzunca bir süre camı açmadım. Sonraları ufak ufak açıp yem ve su koydum. Alıştı gibi oldu korkmuyordu irkilmiyordu beni görünce. Normalde gün içi yeniliyorum suyunu yemini ama bugün eve geç geldiğim için geç saatte açtım camı. Muhtemelen hayvan uyuyordu da fark etmedim bir anda uyandı diye tahmin ediyorum refleks olarak hızlıca kaçtı gitti. Aslında tanıyordu beni ama belki karanlıkta tanımadı bilmiyorum ama aşırı dert edindim buz gibi havada yavrular da tek kaldı dokunmak istemiyorum dönerse kokusundan dolayı reddeder diye. Ama bu saat oldu dönmüyor da ne yapmalıyım bilemiyorum. Yavrular soğuktan ölür mü acaba diye düşünüyorum acaba dönecek mi yoksa yavruları alsam mı oradan. bu olay olalı henüz iki saat oldu benzer durum yaşayan fikri olan var mı?

Kuşun geri dönmemesi için ölmüş olması gerekiyor, bu kuşlar köy yerlerinde kapı üstüne yuva yapan hayvanlar, hala gelmediyse yavrular bugünü geçiremez
niye ölür ki bu zamana kadar gelmiş de, olabilir hiç bilmiyorum. bence direkt terk etti üst komşuma da aynısını yapmış yavruları alıp bakmaya çalıştım aynı gün öldüler dedi. tabii aynı güvercin olmayabilir ama huyları böyle heralde diyor. maalesef çok geçmeden de baktım aslında içeri almak için ama iki yavru da ölmüştü iki saat sonrasında. eşim de belki hastalardı diye terk etti elinden yem yiyen hayvan neden kaçsın diyor. gerçekten psikolojim bozuldu bir de hamileyim hem ölmelerine çok üzüldüm hem vebal mi aldım korkusuyla kahroluyorum

niye ölür ki bu zamana kadar gelmiş de, olabilir hiç bilmiyorum. bence direkt terk etti üst komşuma da aynısını yapmış yavruları alıp bakmaya çalıştım aynı gün öldüler dedi. tabii aynı güvercin olmayabilir ama huyları böyle heralde diyor. maalesef çok geçmeden de baktım aslında içeri almak için ama iki yavru da ölmüştü iki saat sonrasında. eşim de belki hastalardı diye terk etti elinden yem yiyen hayvan neden kaçsın diyor. gerçekten psikolojim bozuldu bir de hamileyim hem ölmelerine çok üzüldüm hem vebal mi aldım korkusuyla kahroluyorum
Bile isteye yapmamışsınız ki
Beslemek istemişsiniz
Nerden bileceksiniz böyle olacak😔

Bir kedi, saldırısı olur, anne hastalanmış olabilir, iç parazitler gibi nedenlerden sebep çok, bu kuşlar kolay kolay yuva terk etmezler, ölene kadar tek eşle hayatlarına devam eden bir tür, yavrularını kurtarmak için kendini feda edişini gördüğüm de oldu,soğuğa belli bir süre açlığa da bir, günden az süre dayanabiliyorlar, eşiniz doğru söylüyor hastalarsa da terk eder efor harcamaz, ama her zaman muhakkak birisi ölür bir yavru geri, de, kalır... Doğanın kanunu bu üzülmeyin hormonlarınız çok hassas şuan, yavruları alsaydınız da beslemek için çaba sarf edecektiniz, uğraş istiyor

doğru diyorsunuz çalışan biri olarak yavrularla ilgilenmem daha da zor olurdu yine ölseler bu sefer de elimde öldü diye üzülürdüm. Allahım yengeç burcu olmak çok zor

doğru diyorsunuz çalışan biri olarak yavrularla ilgilenmem daha da zor olurdu yine ölseler bu sefer de elimde öldü diye üzülürdüm. Allahım yengeç burcu olmak çok zor
😄kız kardeşimin aynısını buldum sanırım :)) daha çok şimdi annelik iç güdüsüyle bütün bebek türlerine üzülmeniz de bunun yan etkisi vicdanınız da artısı,merhametsizlikten kalbiniz taş kesileceğine,duygusal ve merhametli olalım boşverin :) bizler olmasak dünya yaşanmayacak bir gezegen olurdu..

Back
X