• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yabancılama Dönemi

PolenteFeneri

Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2013
97
3
18
34
İstanbul
Bugün bir arkadaşımın diş bugdayi partisi vardı oraya gittik. İçeri girmemizle 6,5 aylik oğlumun ağlamaya başlaması bir oldu. Birisi sevmeye geliyor ya da bana merhabaya geliyor gözünden yas gelerek ağlıyor. Simdiye kadar zaman zaman bunu yaşıyorduk ancak ilk defa böyle siddetli oldu. Yabancilama donemi denilen doneme girdik sanıyorum.
Deneyimi olan anneler; bu donem ne kadar sürüyor, ne yapmalı? İnternette biraz araştırdım ancak deneyim daha önemli. Yardım lütfen.

Benim yeğenim de oldu benim kızımın ole bir problem olmadı ama onun ki 1 yaşında geçti yalnız biz nişana gittik orda daha kapıdan içeri girer girmez başladı ve aralıksız Ağlamışti. Fazla çocuk görmüyorsa belki ondandir çocuk olunca onlar aralarında ayrı bir iletişim geliştiriyorlar belki çözüm olur bu duruma.

Öğrenmem gereken ne çok şey var, çocuk byütmek ne zormuş yahu..benim oğlum da 5,5 aylik, zaman zaman o da korkuyor yabancılardan,demek böyle bir durum varmış, biz yok gaz problemi yok uyku problemi derken bunları öğrenmeye vakit bulamamisiz. :50:

Benim yeğenim de oldu benim kızımın ole bir problem olmadı ama onun ki 1 yaşında geçti yalnız biz nişana gittik orda daha kapıdan içeri girer girmez başladı ve aralıksız Ağlamışti. Fazla çocuk görmüyorsa belki ondandir çocuk olunca onlar aralarında ayrı bir iletişim geliştiriyorlar belki çözüm olur bu duruma.

İnternette 'anne olunca anladim' diye bir siteden şu yazıyı alıntı olarak paylaşıyorum. Benim icimi rahatlatti:

''Bebeğinizin yabancılardan korkma davranışı sizinle kurduğu bağın niteliği ile ilgili değildir. Yabancılardan çekinme, bebeğinizin kalabalık bir çevrede ya da yalnız büyümesine de bağlı değildir. Ayrıca, bebeğinizin sosyal uyumunun iyi ya da kötü olduğu anlamına da gelmez. Araştırmalar, bazı bebeklerin mizaç olarak daha utangaç olduğunu ve yabancılara karşı daha duyarlı olduğunu gösteriyor. Bazı bebekler ise mizaç olarak yabancılardan daha az çekinirler. Bebeğinizin yabancılardan korkması ya da hiç çekinmemesi, sizin kontrol edebileceğiniz bir durum değildir. Siz sadece bebeğinizin bu durumu aşmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu durumun normal gelişimin bir parçası olduğunu daima hatırlayın.''

Öğrenmem gereken ne çok şey var, çocuk byütmek ne zormuş yahu..benim oğlum da 5,5 aylik, zaman zaman o da korkuyor yabancılardan,demek böyle bir durum varmış, biz yok gaz problemi yok uyku problemi derken bunları öğrenmeye vakit bulamamisiz. :50:

Sevgili tivruli, cocukların sosyal, motor, beslenme vs. gelişimleri kadar pedagojik ve psikolojik gelişimleri de cok önemli. Kendimizi gundelik sorunlara fazla kaptirip bazı kazanımları atlayabiliriz. Benim oğlum da cok gazli bir bebek. Ancak bebekteki bazı fiziksel sorunların da psikolojik olduğu kanıtlanmış. Bu yüzden bebegime hep sevecen, sakin ve eğitici davranmaya özen gösteriyorum. Dediğin gibi öğrenecek ne cok şey varmış. Meleklerimizle birlikte aslında bizler de buyuyoruz. Yabancılama ile ilgili bir üstte internetten icimi ferahlatan bir alıntı yaptım. Sizin de iciniz rahat olsun 😉

Back