- 25 Ocak 2019
- 58
- 51
- 88
- Konu Sahibi teraziyeoglak
Herkese selam. 5 yaşında oğlum var ve işlere yetişemediğim için yatılı türkmen bi yardımcı aldık. Genel olarak işlerimi hallediyor ama bazı sorunlarımız var. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan fikir istiyorum. Yardımcımıza eve ilk geldiğinde istediğini yiyebilir, izin almadan dolaptan alabilirsin dedik ama, bu sefer de ipin ucu kaçtı. Etsiz yemek yemiyor. 6 ayda anca bitirebileceğimiz buzluktaki etler 2 haftada bitti, her sabah 3 yumurta ve kendine hazırladığı mükellef kahvaltıyla güne başlıyor. Biz az az yeriz herşeyden, haftada 1 alışsveriş yaparız bi hafta idare eder, ama resmen mutfak masraflarımız arttı. Oğlum da yiyip içtiği için en iyilerini almaya çalışıyoruz, çocuğumuz yokken ortalama bişey alır yer içerdik, şimdi daha pahalı ürünler haliyle, peynirdi süttü, baldı… yesin gözümüz yok, ama 1 haftada 1kilo antep fıstığı bitmez be arkadaş. Başka insanlardan dolapdaki malzemeleri ayırdıklarını duydum, kendi yiyeceğini al diyip, kendi yiyeceklerine dokundurmuyolarmış. Bu insanın içine sinmiyor ancak başka yol kalmadı gibi. Ben mesela kendi başıma olsam en iyi peyniri almam, stamdart bişey alır onu yerim. Ama oğlum yiyor diye aldığımız herşeyi yardımcımız yiyor… Siz nasıl yapıyorsunuz?