Yabancı pasaportla ülkeye giris

Nüfus cuzdaninin bir vasfi var mi ki? Ben yanimda pasaport varken kimligi yanima bile almiyorum yük etmesin diye.

Bence mantik olarak gerek yok kimlige falan. O pasaportun vizesiz giris izni varsa vardir yani... ama cok sacma seyler olabiliyor. Ben mesela rusyanin gumruk birligi anlasmasini bilmediğim icin , @hanmadi A ulkesinden vize almisken Y ulkesinde aktarma yapmak istedigi icin ucaga alinmamisti...
Boyle sacma seyler olabiliyor.
Bence sana en dogru bilgiyi facebooktaki intertail turkey, yardimrail, helpturkey gibi gezginlerin kullandigi sayfalar verir. Ya da instagramdan baska ulkeden evli cocuklu kisilere sorabilirsin.
Mesela isim vermem gerekirse zeynep.jumadolda , Arvensmom , msualp89 ,japonyada_bir_ataturk_kizi , h.yumi9 ... bunlar baska ulkede cifte vatandas cocuklara sahip olan ve turkiyeye gelip giden insanlardan aklima gelenler...
Hepsine yaz. Elbet bir cevap veren cikar.
Simdiden iyi yolculuklar
Pasaportu varmis cocugun ama turk pasaportu degilmis. Ee o zaman turist gibi mi olur cocuk acaba diye dusundum.

Finlandiya , vize gerekmiyor demişlerdi ama gerekirse alırım kapıda, nasıl türk vatandaşı değil kızın bu arada. Anne tve ya baba turkse otomatik oluyor. Nüfusa mi kaydettirmedin?

Evet hala firsat bulup kaydetirmedim
Kapidada alabilirsin ama interneten 2 dklik is

Çifte vatandas dediğiniz mavi karti mi kaybettiniz. Babamda avusturya vatandaşı bikac defa unutmuştu sorun olmadi normalde o karti olunca vize almiyor tr ye girerken ama olmazsa aliyor. Avrupa ulkesindeyseniz zaten oyle bir kart tanınmıyor. Sorun olmaz ama konsolosluktan belge alabilirsiniz.

Pasaportu varmis cocugun ama turk pasaportu degilmis. Ee o zaman turist gibi mi olur cocuk acaba diye dusundum.
Turist gibi olsa da fin pasaportlu biri elini kolunu sallayarak geliyor bizim ulkeye. Hicbirsey yapmasina gerek yok ki.
Vize isteyen bir ulkeden gelseydi o sıkınti :)
Ama ben yillardir sunu anladim, bilet almak o ulkeye gireceğin anlamina gelmiyor. Gumrukler oyle yerler ki her an her sey olabiliyor,hic ummadigin aksilikler cikabiliyor...
Umarim konu sahibesi sıkıntısız bir giris yaşar

Çifte vatandas dediğiniz mavi karti mi kaybettiniz. Babamda avusturya vatandaşı bikac defa unutmuştu sorun olmadi normalde o karti olunca vize almiyor tr ye girerken ama olmazsa aliyor. Avrupa ulkesindeyseniz zaten oyle bir kart tanınmıyor. Sorun olmaz ama konsolosluktan belge alabilirsiniz.
Mavi kart değil, TC kimlik kartını kaybettim, TC kimlik + yabancı pasaport la girmek gerekiyor diye okumuştum. Ama demek ki vizesiz girmek için gerekli bir prosedurmus

benim oglum da cifte vatandas. yabanci pasaportu var turk pasaportu yok. turk kimligini gosterip girdik, kimlik olmazsa ucret odemeniz gerekiyor. ulkeden ulkeye degisiyor mu bilmiyorum ama benim geldigim ulkeden turkiye’ye giriste vize alinmiyor sadece ucret odeniyor.

Arkadaşımın kızı Türk kimliği yokken Amerikan pasaportu ile giriş yaptı

Kimliği Türkiye ye yerleştikten bayağı sonra çıkardılar

Onlar Türk kimliği ile girmişlerdi o esnada

Ama para verdiler mi hatırlayamadım verselerdi anlatırdı sanki diye düşündüm

Back
X