• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası yabancı işçi yasası, yabancı bakıcı yeni kanun

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

ikizlemiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2009
114
6
96
İstanbul
merhabalar ,
yabancı çalışanlar ile ilgili çıkan yeni yasa hakkında bilgisi olan varmı ?
Bana bulgar bir kız gelecek ilk defa geliyor . 3 aylık turist vizesiyle geliyor yenı yasayla 3 ay burada kalırsa 3 ayda memleketinde kalıp oyle tekrar giriş yapılacakmış. Aksi takdirde kaçak olacak . Kendisi de bizde kaçak olsun istemiyoruz . Bunun için 3 aylık vizesiyle giriş yaptıktan sonra turistik ikamet izniyle sureye 6 ay daha ekleniyormus sonrasında uzatılabiliniyormuş. ya da çalışma izni alınabilirmiş ama bununla birlikte SSK da yaptırmak gerekiyor ki buda ek bi maliyet .
Bu SSK için ne kadar odememiz gerekiyor bilen var mı ?
Bu konu hakkında bilgisi tecrübeleri olan arkadaşlar paylaşabilirmi hem bilgilenelim hem bilgilendirelim :):):)

Merhaba,

Ben de 11 aylık bebegim için bakıcı arıyorum, birkaç gündür yabancı bakıcıları araştırıyorum sitelerden fakat bu bahsettiğiniz yasayı yeni gördüm:(( hüsrana uğradım, siz bilgi bulabildiniz mi?
yabancı bakıcıyı nereden buldunuz? kendiniz mi yoksa ajans mı? ben birkac aupair sitesinden takip ediyorum...

beni de bilgilendirirseniz memnun olurum..
hoscakalın

Merhaba ,
yabancı bakıcılarla ilgili öğrendiklerim su sekilde : ne yapıcaz hiç bilmiyorum :(:(
eğer 1 ocak sonrası 2 kere gidip geldilerse hemen 90 günlük vize süresi içinde 6 aylık turistik oturuma başvuruluyor diyor. 6 aylık oturum sonrasında da eğer ülkesine giderse bu yıl 2 kere çıkıp geldiğinden 90 gün dolmadan dönemiyor geri. bu kesinkes böyleymiş. eğer 6 aylık oturum almadan 3 ay sonra ülkesine bir daha giderse 90 gün bekleyip öyle geliyor. 6 aylık oturuma başvurmayanlar ve kalanlar kaçak olacaklarmış.

Önce çalışma daveti gönder: YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

Sonra online başvur (10 iş günü içinde) : YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI page=sektor&id=yurtdisi

Çalışma izin belgesi alınırsa, en geç 90 gün içinde ülkelerindeki T.C. dış temsilciliğe başvurup çalışma vizesi isteyecek, çalışma vizesi alırsa Turkiye'ye giriş yaptığı tarihten itibaren en geç 30 gün içerisinde İç İşleri bakanlığına(Emniyet Müdürlüklerine) ikamet tezkeresi için başvuracaklar.

Aha da bunlar da evraklar : YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

Merhaba,

Ben de 11 aylık bebegim için bakıcı arıyorum, birkaç gündür yabancı bakıcıları araştırıyorum sitelerden fakat bu bahsettiğiniz yasayı yeni gördüm:(( hüsrana uğradım, siz bilgi bulabildiniz mi?
yabancı bakıcıyı nereden buldunuz? kendiniz mi yoksa ajans mı? ben birkac aupair sitesinden takip ediyorum...

beni de bilgilendirirseniz memnun olurum..
hoscakalın

:72: yabancilara çıkan kanuna gore yabancilara çalışma izini almanız gerekiyor,ve bunda işçiniza kaç tl maaş vereceğinizi yazıyorsunuz,ve devlete her ay asgeri uçreti odemenizde gerekecek.

Back