yabanci dili ögrenmek icin neler yapmaliyim lutfen bakip gecmeyin bildikleriniz varsa paylasin

umutla_bekleyis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2014
426
178
53
Ben yurtdisindayim fakat hala yasadigim ulkenin dilini ögrenmis sayilmam cok uzuyor bu durum beni. Hele birde cocugun okulunda ögrtmenleri vs bisey söylediginde anlamamak bazen anlayipta cvp verememk cocugu olanlar bunun ne demek oldugunu bilirler. Cocugum hakkinda bisey soramiyorum yemek yedimi. bugun nasildi. Arkadaslariyla arasi nasil hic bisey konusamiyorum artik iyice kafaya taktim psikolojim bozuluyor.doktora göturuyorum yanimda illa tercuman olacak bisi alcam bulamadim soramiyorum hani tek tuk bildigim kelimeleri bile bir araya getirip konusamiyorum utaniyormuyum baska bisimi var bilmiyorum lutfen lutfen beni motive edecek yol gösterecek fikirler verin. Gecen sene 6 ay fln okula gittim ne ögrendiysem okadar. Evde bir suru kagitlar ders kitaplari var ama ev isi uyku hep bosveriyorum ustune dusmuyorum. Yanlis yere actiysam konuyu lutfen gerekli yere tasiyin birileri bana yardim etsin

Pratik cümle kitapciklari var. Islerinizi onlarla halledebilirsiniz. Surekli insanlarla konusun. Bulundugunuz ulkede dil kursu muhakkak vardir, gidin. Ve yanlis yapacağım diye de cekinmeyin. Yanlis yapmaktan korkmayin. Yanlis yapa yapa dogruyi ogrenirsiniz. Konusmaktan asla cekinmeyin. Işın dilbilgisi kismina degil de simdilik konusma anlama kismina deginin. Iyice ogrendikten sonra da dilbilgisine giriş yapabilirsiniz.
Hangi dil ve hangi ülke?

Yaşadığınız ülkede dil öğrenmenin en kolay yolu pratik yapmak, bir markette veya dükkanda çalışarak pratiğinizi geliştirebilirsiniz. Çizgi filmler de izleyebilirsiniz, basit kitaplar da okuyabilirsiniz.
Ama en güzeli bir işe girip öylelikle öğrenmek.

orda kurs yokmu.. kursa gitmelisin..

Dil okullari var ama ben duzenli gidemiyorum kendimi veremiyorumki. Anlamiyorum kulaginin alismasi lazim muzik dinle diyolar kitap oku dilin alissin diyorlar ögrendikleri konuski unutma diyolar ama ben hic birini yapamiyorum. Okulada duzenli gidemiyorum gec yatiyorum geceleri sabah kalkmak cok zor oluyor bende diyorumki; aman zaten bisi anlamiyosun gitmesen nolcak. Böyle yapicam diye kendime ediyorum

Kursa gidin, disiplinli olun. Calisirsaniz yaparsiniz. Pahali kurslardan birine gidin, para verince gitmek zorunda kalirsiniz :)

Gazete, dergi alin okuyup kelime ogrenin. Televizyon izleyin.

Yapamiyorum ki bazen aliyorum elime kitabi okuyorum yapmaliyim basarmaliyim herkes yapiyorsa ben niye yapmayim diyorum 2 3 gun suruyor ustune dusmeyince bildigimde gidiyor. Dediginiz gibi sadece kendimi kurtaracak kadar gunluk konusmalar onlari yapsam yeter bana ama olmuyor

E siz hiçbirini yapmadan nasil öğrenmeyi planliyorsunuz

Kursa gidin, disiplinli olun. Calisirsaniz yaparsiniz. Pahali kurslardan birine gidin, para verince gitmek zorunda kalirsiniz :)

Gazete, dergi alin okuyup kelime ogrenin. Televizyon izleyin.

Ahh ahh ben bunlari neden yapamiyorum :-(... parali okul yok d3vlet zaten gönderiyor dili ögrenmesi icin ama ögrenmek istiyen yok evde is görup yemek yapip bos bos tv keyfi vakit öldurme var

O zaman sorun dilin zorlugu ya da kolayliginda değil. Sorun sizin biraz tembel olusunuzda.. ne kadar guzel ki dili ulkesinde ogrenecek kadar sanslisiniz. Bol bol Isvecce filmler izleyin. Kesinlikle alt yazi olmasin. Mecbur zorlayacaksiniz kendinizi mecbur. Baska bir çıkar yolu yok. Ayrica cok zor bir dil de değilmiş. Tembelligi birakip ogrenmeye bakin. Eğer maddi durumunuz da musaitse özel ogretmen de tutabilirsiniz...

E siz hiçbirini yapmadan nasil öğrenmeyi planliyorsunuz

Bilmiyorum kendimi buraya attim beni motive edecek bu yollardan gecen akil verecek arkadaslar vardir diye birilerinin beni kendime getirmesi lazim. Her gecen sene zararima oluyor cocuk buyuyor ilerde belki dalga gececek benimle dersleriyle ilgilenmeyince ögretmenleriyle konusmayinca :-(

Belkide tembelim okul konusunda hani ögrenmeyince yada ögrenmedigimi dusunuyorum cevrem öyle degil hic bisey ögrenmiyosun gibi olur ama zamanla ögrendigini anlarsin diyolar. Bende bakiyorum konusamiyorum cvp veremiyorum hic bisey ögrenmiyorum gibime geliyor napiyorum ustune dusmuyorum. Filmleri izliyorum inanin ama 1 oluyor 2 oluyor hic bisi anlamayinca sadece filmi izliyosun eee zmnlada sikiliyosun nereye kadar deyip birakiyosun izlemeyi okumayida öyle okuyorum okuyorum bazen bildigim kelimeleri okuyunca anliyorum ama digerleri anlamayinca zaten anlamiyosun deyio kapatiyorum

Ama siz kendinizi tam kapatmissiniz. O zaman acaba bi psikolojik destek mi alsaniz? Ondan sonra belki duzelebilirsiniz. Ogrenebilirsiniz..

Sesli kitaplar alin.
Ogrenmek istediginiz dilin filmlerini haberlerini izleyin ( Anlamazsaniz bile kulak dolgunlugu olacaktir. )
Evin her tarafina kelimeleri ve anlamlarini yazin. Bulasik yikadiginiz yere, aynaya hatta wc ye. V.s

En onemliside elinizden geldigince pratik yapmaya calisin cekinmeden.

Ben de danimarkadayim,dillerimiz cok benzer...su an okula gidiyorum ve sunu unutmaki devlet sadece 3 yil seni ucretsiz okula gönderiyor,eğer gitmezsen sonrasında mecbur bir sürü para vererek gideceksin...ayrıca çocuğun olduğunda onu da anlayamacak hale geleceksin,okul ödevlerine vs yardımcı olamayacaksın...bana kalırsa biraz bencillik yapıyorsun,madem orda yaşayacaksın,ileride sırf çocukların için öğrenmek mecburiyetindesin...benim küçük bir bebeğim var,sırf okula gidebilmek için onu 1 yaşında kreşe verdim ;( hem okulda arkadaş ta edinirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…