- 30 Ekim 2014
- 426
- 178
- 53
- Konu Sahibi umutla_bekleyis
-
orda kurs yokmu.. kursa gitmelisin..
Pratik cümle kitapciklari var. Islerinizi onlarla halledebilirsiniz. Surekli insanlarla konusun. Bulundugunuz ulkede dil kursu muhakkak vardir, gidin. Ve yanlis yapacağım diye de cekinmeyin. Yanlis yapmaktan korkmayin. Yanlis yapa yapa dogruyi ogrenirsiniz. Konusmaktan asla cekinmeyin. Işın dilbilgisi kismina degil de simdilik konusma anlama kismina deginin. Iyice ogrendikten sonra da dilbilgisine giriş yapabilirsiniz.
Hangi dil ve hangi ülke?
Dil okullari var ama ben duzenli gidemiyorum kendimi veremiyorumki. Anlamiyorum kulaginin alismasi lazim muzik dinle diyolar kitap oku dilin alissin diyorlar ögrendikleri konuski unutma diyolar ama ben hic birini yapamiyorum. Okulada duzenli gidemiyorum gec yatiyorum geceleri sabah kalkmak cok zor oluyor bende diyorumki; aman zaten bisi anlamiyosun gitmesen nolcak. Böyle yapicam diye kendime ediyorum
Kursa gidin, disiplinli olun. Calisirsaniz yaparsiniz. Pahali kurslardan birine gidin, para verince gitmek zorunda kalirsiniz :)
Gazete, dergi alin okuyup kelime ogrenin. Televizyon izleyin.
Yapamiyorum ki bazen aliyorum elime kitabi okuyorum yapmaliyim basarmaliyim herkes yapiyorsa ben niye yapmayim diyorum 2 3 gun suruyor ustune dusmeyince bildigimde gidiyor. Dediginiz gibi sadece kendimi kurtaracak kadar gunluk konusmalar onlari yapsam yeter bana ama olmuyor
E siz hiçbirini yapmadan nasil öğrenmeyi planliyorsunuz
O zaman sorun dilin zorlugu ya da kolayliginda değil. Sorun sizin biraz tembel olusunuzda.. ne kadar guzel ki dili ulkesinde ogrenecek kadar sanslisiniz. Bol bol Isvecce filmler izleyin. Kesinlikle alt yazi olmasin. Mecbur zorlayacaksiniz kendinizi mecbur. Baska bir çıkar yolu yok. Ayrica cok zor bir dil de değilmiş. Tembelligi birakip ogrenmeye bakin. Eğer maddi durumunuz da musaitse özel ogretmen de tutabilirsiniz...
Yaşadığınız ülkede dil öğrenmenin en kolay yolu pratik yapmak, bir markette veya dükkanda çalışarak pratiğinizi geliştirebilirsiniz. Çizgi filmler de izleyebilirsiniz, basit kitaplar da okuyabilirsiniz.
Ama en güzeli bir işe girip öylelikle öğrenmek.
Belkide tembelim okul konusunda hani ögrenmeyince yada ögrenmedigimi dusunuyorum cevrem öyle degil hic bisey ögrenmiyosun gibi olur ama zamanla ögrendigini anlarsin diyolar. Bende bakiyorum konusamiyorum cvp veremiyorum hic bisey ögrenmiyorum gibime geliyor napiyorum ustune dusmuyorum. Filmleri izliyorum inanin ama 1 oluyor 2 oluyor hic bisi anlamayinca sadece filmi izliyosun eee zmnlada sikiliyosun nereye kadar deyip birakiyosun izlemeyi okumayida öyle okuyorum okuyorum bazen bildigim kelimeleri okuyunca anliyorum ama digerleri anlamayinca zaten anlamiyosun deyio kapatiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?