Yabancı Dil Sorunu

eser miktarda enerji

introvert
Pro Üye
22 Eylül 2018
1.055
831
Merhaba Akıllı Kadınlar 💞

Uzuuuun zamandır İngilizce öğrenmek istiyorum ama yeterli motivasyonum olmuyordu. Bu zamanda İngilizce bilmemek utanç verici bir durum benim için. Dünden beri kafama taktım ve bir yerden başlamaya karar verdim. Ama nereden? Bende ya hep ya hiç durumu var. İngilizce çalışmaya başladığımda bir anda yükleneceğim kendime hemen konuları bitirebilmek için ve sonunda da soğuyacağım. Yanlışımın farkındayım bu arada ama düzeltmiyorum işte.

Yoğun bir işte çalışıyorum. Gün içerisinde yoğunum ve mesailer de oluyor. Eve gelmem en erken akşam 9'u buluyor. Cumartesi günleri de çalışıyorum.

Kendi başına İngilizce ya da başka bir yabancı dil öğrenenler deneyimlerini paylaşabilir mi? Yeni yıla kadar çok yol kat etmek istiyorum. Çıtır çerezlik ve dili oldukça anlaşılır İngilizce dizi/film önerirseniz de mutlu olurum.

Dil öğrenmek icin telefona indirebileceğiniz uygulamalar var. Ne zaman müsait olursanız pratik yapma sansiniz olur. Hosunuza giden birkac uygulama indirir ve istediginiz yogunlukta calismaya başlayabilirsiniz.

Dünde böyle bir konu açılmıştı, orada öneriler vardı o konuya bakın derim.

İngilizce öğrenmeye vaktiniz yoksa, ingilizceyi günlük hayatınızın içine sokmaya çalışın. Telefon dilinizi, bilgisayar dilinizi tamamen ingilizce yapmakla başlayın. Müzik dinliyorsanız, ingilizce dinleyin. Başlangıç seviyelerine uygun potcast'ler var mesela. Eğlenceli içerikler oluyor hem sizi de sıkmaz. İngilizce haber sitelerini takip edin. Gün içinde ne yapıyorsanız hepsini ingilizce yapmaya çalışın bir süre sonra dilin hayatınızdaki yerine alıştıkça grammer öğrenmeye de başlayabilirsiniz.

İzlediğiniz dizileri genellikle dublajsız izleyin. İlk başlarda alt yazılı izleyebilirsiniz ama zamanla alt yazıyı hayatınızdan çıkarıp ne konuştuklarını anlamaya çalışın. Bol bol İngilizce kelime tekrarı yapın. Hatta kelimeleri ve Türkçe anlamlarını bir kağıda yazıp kafanızı kaldırdığınızda gözünün önüne gelecek yerlere asın.

X