yaa arkadaşlar benim saçlarım çok kalın telli ve sık
bide uzuyo hemen ama taşıyamıyorum artık zaten kısaltcam sorun bu değil de
dipleri sürekli kaşınıp yara oluyo 1 gün yıkamasam sabaha kadar uyuyamıyorum kaşıntıdan kızarıyo kaşıdıkçada kepek içinde mentöllü şampunlar iyi geliyo aslında ama hatta kaşnınca kulaklarımın yanları bile kabuklanıyo
(
hemde semsert ve kupkuru kabarık düzleştirsem bile kabarık kuru çook berbat elektriklenmiş gibi
hiç öle röfle falanda yaptırmam doğaldır hep ama işte
(
bildiğiniz yumuşata yöntemler varsa yağ gibi kaysın istiyorum
( düz olsun arada
cnm sen saç uzatma yöntemleri konusunda yazsan saçım çok uzuyo biktım diye, döverler seni vallakaydirigubbakcemile3 sakın kestirme saçlarını, en azından kazıtma:)
saç diplerindeki problem için şampuanını değiştir mutlaka. şampuanının bileşenler kısmına bak, eğer dimethicone, amodimethicone,dimethiconol gibi bi kelime görürsen bi daha asla o şampuanla yıkama. bu kelime silikon yağı anlamına geliyor, ve silikon yağı saç derisini ve tellerini kaplayarak saça büyük zarar veriyor. o kaşıntı,kepek muhtemelen ondandır. marketlerde satılan şampuanların %99 unda var ondan, saçı yumuşatsın diye koyuyolar öyle.
biraz pahalı olabilir ama
organicum'u çok methediyorlar.
sebamed i de ben kendim kullandım, öneririm. bunlar o maddeden içermiyor, bu sayede saç derindeki problemden kurtulabilirsin. saç kremini de değiştir, aktarlarda satılan bir marka var,
DFN garlı isminde,onun saç maskesini al. aktar şampuanını da satmaya çalışacaktır, çok da güzel bi şampuan aslında ama alma onu, saçların kuruymuş alışana kadar iyice kurutur. bu saç maskesini saç kremi niyetine kullanacaksın, ama saç derine de sürebilirsin korkmadan.
saçlarındaki kuruluk ve kabarıklık için de turplu suyu öneriyorum. 1 adet orta boy turpu kabuklarıyla birlikte rendeliyorsun, 3 su bardağı suda 20dk. kadar ağzı kapalı tencerede kaynatıyorsun. sonra ılınması için bırakıyorsun. ılındığı zaman suyu süzüp içine 1 yumurta sarısı ekliyorsun, güzelce karıştırıyosun. sonra bu suyu saç derine ve saçına güzelce yediriyorsun. suyun fazlasını sıkıp başına streç film-bone fln geçirip 1-2 saat bekliyorsun. sonra da ılık suyla yıkıyorsun. bu yöntem saç uzatmak için aslında ama saçları çok güzel yatıştırıp parlatıyor,bence sen yumurta koymadan yapmalısın. turpun içindeki kükürt de saç derine iyi gelecektir. bir de 1 yemek kaşığı kadar zeytin yağı ekle, süper olacak.
bi başka yöntem: banyodan çıktıktan sonra, yani saçın ıslakken avucuna 1 damlacık badem yağı veya hindistan cevizi yağı damlatıp bunu 2 avucuna da yay, sonra saçının uçlarına ve kabaran yerlerine sür. aynı şeyi bebe yağıyla da yapabilirsin. ama dikkat et, miktarı fazla kaçırma, yoksa yağlı,yapış yapış bi görüntü olur.kuruturken de kurutma makinan varsa, bi de onun resimdeki gibi bi başlığı varsa bununla saçını tarar gibi kurut, saçların güzelce yatışacaktır.
sevgilera.s.