Ya şirketimiz batıcak ya bir yol bulacağız, yardıma ihtiyacımız var

Şimdi bir haber okudum. Doğruluğu ne kadar bilmiyorum. Ama inşallah doğrudur.

Ticaret bakanlığının 1 ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli yeni düzenlemesi.

artık internetten alışverişte iade edilen ürünün kargo ücretini satıcı değil müşteri karşılayacak. ucuz bir ürün aldıysanız hiç iade etmemek daha iyi olacak anlaşılan.

ayrıca cep telefonu, tablet bilgisayar ve akıllı saatler artık iade edilemeyecek.

madde 11- aynı yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “on” ibaresinden sonra gelmek üzere “dört” ibaresi ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(3) tüketici, ön bilgilendirmede kararlaştırılması ve satıcının öngördüğü taşıyıcı ile iadesinde tutarına yer verilmesi halinde teslim masraflarını geçmemek üzere iade masrafını karşılamakla yükümlüdür. ancak, tüketiciye teslim edilen malın kanunun 8 inci maddesi kapsamında ayıplı olması durumunda tüketici iadeye ilişkin masraflardan sorumlu tutulamaz. tüketicinin talep etmesi halinde iade masrafı, kendisine iade edilecek mal veya hizmet bedeli ile teslimat masraflarından mahsup edilebilir.

Neden inşallah dogrudur dediniz anlamadım. Ben hep netten alışveriş yaparım ve geriye gönderdiğim çok nadirdir. Kötü niyetli alıcılar var diye neden herkes cezalandırılıyor? O ana ayıplı ürün gönderecek, ben o ürünü kabul mu edecegim? Halbuki bu müşterilere özel yaptırımlar uygulanabilirdi.
Bu uygulamadan sonra internetten alışverişler çok düşecektir.

Bende bunu yazmaya gelmiştim habe okuyunca direk aklıma bu konu geldi. O kadar üzülmüştüm ki kişilere aklımda kalmış

Ama ayıplı mal iade edilebilecek yazıyor.

En zor portföyü seçmişsiniz ben ek olarak işime yapıyorum tabi toptan alma imkanım olduğu iÇin , kıyafet çok eskiden denemiştim kanser olursunuz. Bence satın elimizdekileri eğer konfeksiyonunuz yoksa, güzellik ürünü , cinsellik, vitamin , kedi köpek maması grubuna geçin. Nerdeyse iadesiz ürünler . Umarım en kısa sürede atlatırsınız .

Tanıdığım bir kişi tadilat yaptırıp iade etmişti mesela öyle de beğenmedi çok zor Ya

Sanırım kuponla alınırsa kupon parası iade edilmiyor. Bu şekilde yol izlenebilir belki. Kupon indirimi verseniz iade de hesabına daha az yatabilir

Maalesef iş yerlerine giden kargo firmaları oradaki iadeleri de alıyor Yani bi kitle var plaza ya da büyük firma çalışanı önler gitmekle bile uğraşmıyorlar

Satışlarda çok büyük bir düşüş olur. Sonra alışveriş siteleri "plus müşteri ol ,alırken de iade ederken de kargo parası ödeme" vb gibi yeni pazarlama stratejilerine başlarlar.
Sanmam herkes büyük şehirde yaşamıyor oldukları ilçede ufacık avmler, ayrıca fiyat karşılaştırma açısından daha cazip. Hem git gel benzin harca :) bence çok az bir düşüş olur aksine

Sanmam herkes büyük şehirde yaşamıyor oldukları ilçede ufacık avmler, ayrıca fiyat karşılaştırma açısından daha cazip. Hem git gel benzin harca :) bence çok az bir düşüş olur aksine
Düzgün alıcıları kaçıracağı bi gerçek ama. Mesela ben mecbur kalmadıkça iade yapan biri değilim giyim de dahil. Sahiden iade için kargoya götürmek külfet geliyor. Ama özellikle giyimde iadenin kolay olması bana kafa rahatlığı veriyordu. Tabii ki aynı ürünün on sekiz farklı bedenini alan biri değilim, bedenim neyse onu alıyorum ama kafamda "uymazsa iade edip farklı bir bedenini alırım" rahatlığı oluyor. Artık bu rahatlık olmayacak yani benim gibi normal, iyi niyetli kişileri de kaçıracak bu durum. Gider avmden deneyerek alırım daha iyi.

Yokki onu ne yapacağız bu sefer beden denemesi yapıp renk netten alirim çünkü yaşadığım şehirde avmler gerçekten bomboş ne fiyatlar ne model tutuyor

Siz öylesiniz ne güzel ben de öyleyim ama okuduysanız yorumları ben ekmek almaya gitmiyorum yazan var :) o sebeple bu gibi düşüşler pazarı etkilemez.

Avm leri korumak istiyorlar diyorlar da avmlerin boyle bi beklentisi mi var? Zaten her magaza online olmak istiyor? Satis danismani vs calistirmamak icin. Maliyetten kismak icin. Bizde avm gezme kulturu zaten var onun musterisi hic bitmez ama online alisvrris duser

Bence her ürünü cm cm ölçüp, bilgisini açıklama kısmına ve fotoğraf şeklinde ürün görsellerine ekleyin.

29 iade yapan kişiye de engeli basın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…