ya çalışmazsın yada boşanırız

Kızım millet belediye gibi yerlere girmek için can atıyor deli misin sen sakın bırakma işini.
Neden sana çık diyor ki iş yerinde yediği naneler falan mı var yoksa kocanın.
Ne güzel mis gibi iş çıkılır mı sen deli misin?

Arkadaşlarım tekrar teşekkür ediyorum hep okurdum fikir edinirdim ilk kez yazdım ve iyiki yazmışım.
şimdi 2 gündür annemin evinde kalıyorum babam kesinlikle gitmiceksin diyor ve daha beni daha önce dövdüğünü evden 1-2 kez kovduğunu da bilmiyor.
bir şey daha danışmak istiyorum. eşim pazar günü git annenlere de bir danış gel dedi ve şu anda annemlerde kalıyorum eve de gitmek istemiyorum. ne yapsam çıkar yol bulamadım gitsem bir dert gitmesem bir dert. çünkü olay hala çözüme kavuşmadı.

Arkadaşlar ben 2011 yılından beri evliyim bir belediyede çalışıyorum. devlet memuruyum işim rahat basın yayın elemanıyım. ayrıca hanımlar lokallerinde diksiyon ve hitebet dersi vermekteyim. eşim işten çık böyle ortamlarda çalışılmaz vb. şeyler söylüyordu en son işten çık ya işten çıkacaksın yada boşanacağız sana bir hafta müsade diyor.
Ailem arkamda kızım ne karar verirsen arkandayız biz boşanırsanda arkandayız kapımız sana hep açık diyorlar. bir oğlum var 2,5 yaşında ve eşimle aynı iş yerinin farklı birimlerinde çalışıyoruz. ben eşimle iş yerimde tanıştım.

bende belediyenin basın biriminde bi süre çalıştım ama memur değildim bunu belirteyim. eşinizin böyle yerlerde çalışılmaz lafına bi nebze hak verdim çünkü benim bulunduğum belediye neredeyse hepsi akrabaydı laçkalaşmış ilişkiler basın birimi olduğumuz için kayıt alırken pat diye odaya girmeler saat 3 den sonra çekirdek çitleyen hanımlar daha sayamadığım bi çok saçma sebep ve en son nokta ise basın müdürünün beni yeğenine beğenip bende olmaz görüştüğüm biri var dediğim için benimle kafayı bozup bezdirme çabaları sonucu işten ayrıldım. bu nedenle hak verdim eşinize ama basın müdürü bana kafayı takmasa işe devam ederdim büyük ihtimal her gün iş çıkışı ağlamaktan yorulup ben ayrıldım işten. ama eşinizin derdi sadece sizin çalışıyor olmanız gibime geldi şiddet kv falan deyince bunun için boşayacaksa zaten böyle evlilik neyinize gerek?

Arkadaşlar ben 2011 yılından beri evliyim bir belediyede çalışıyorum. devlet memuruyum işim rahat basın yayın elemanıyım. ayrıca hanımlar lokallerinde diksiyon ve hitebet dersi vermekteyim. eşim işten çık böyle ortamlarda çalışılmaz vb. şeyler söylüyordu en son işten çık ya işten çıkacaksın yada boşanacağız sana bir hafta müsade diyor.
Ailem arkamda kızım ne karar verirsen arkandayız biz boşanırsanda arkandayız kapımız sana hep açık diyorlar. bir oğlum var 2,5 yaşında ve eşimle aynı iş yerinin farklı birimlerinde çalışıyoruz. ben eşimle iş yerimde tanıştım.
plöf yapıyo cnm ya bırak 1 hafta git tatile ailenin yanına yada al isten izin git bi tatail o zaman anlar sagmal inek derler bizim orda calısıyosun mis gibi paranda var ohhh kimseye muhtac degilsin basını dik tut kimseye ezdirme kendini 1 hafta ayrı kal esinin aklı basıan gelir

Kesinlikle işini bırakma canım..
ayrıca laf işte. bence boşanamaz zaten. göz korkutuyor

Şiddet olmasaydı tamir edilebilir görecektim ama şiddet...Kesinlikle olmamalı.Sevgi de bırakmaz saygı da insanda.Neyine saygı duyulur döven birinin ki!
Bence mesele çocuğun perişanlığı değil,onun özgüven kaybı.Evlenmeden önce dilegelmiş miydi çalışma konusu?Şahsen ben eşimle konuşmuştum, beni bana bırak çalışabilirim de,yeri gelir yorulur bırakırım veya sonra yine başlayadabilriim demiştim.O da tamam demişti.

aslında o dedi çalışmanı istemiyorum diye bende bakarız dedim ama annemler her defasında bakın benim kızımı işten çıkaracaksanız çalışma diyecekseniz hiç istemeyinde uğraşmayında dedi. eşim pek ses çıkarmada da onun adına konuşan ailesi tabi çalışsın bizim torunlarımızda çalışıyor okuyor demişlerdi.
ayrıca benim eşim benden tam 10 yaş büyük. beni anlar saygı duyar aklı başında diye düşünmüştüm fakat herşey göründüğü gibi olmuyormuş.

Ayrıca 1 hafta mühlet ne demek???!1 hafta içinde çıkmayınca dövecek dayak mı atacak ?:KK57:Evden mi kovacak ne olacak??:stop:

ya çıkarsın yada boşanırız dedi. aslında benim kararım şu anda kesin ama yinede fevri mi davranıyorum acaba salim kafa ile düşünemiyorum da mı ki diyerek paylaşmak istedim hepinizde Rabbim razı olsun

4 yıl sonra onun adına arsa araba ve annesi gilin 20 binliralık borcunu ödedikten sonra geldi hemde.

altın yumurtlayan tavuk misali.. Şimdi senin tüm ekonomik özgürlüğünü elinden alıp kölen olmanı istiyor..Bak bak çalışıyor sesi çıkıyor.Evde otursun bak sesi çıkar mı hesabı.

Bu mesele aranızda yeni vuku bulmuşsa bunun sebebi bence oyle kadinin ekonomik ozgurlugunun bi sure sonra adama agir gelmesi gibi basit birsey olamaz diye düşünüyorum.

Ikili iliskiniz nasil? Herhangi bir sogukluk ya da son zamaarda asiri alaka var mi?

Isyerinden biri ile bir yakinlasmasinin var olabilecegi ve bunu sizin duyma ihtimalinize karsi boyle mühletli konustugu geldi aklima ister istemez.

aslında arada söylüyordu ama birden bire 1,5 gün içinde tamamen kararını vermiş ya çıkarsın ya boşanırız hocalarda kadının çalışmasına gerek yok diyor hele birde erkekli ortamda ise hiç gerek yok zorunluluk yoksa diyip videolar getirdi izletti paranın bereketini götürür diyorlar hocaların bazıları.
annesi gile ilk dile getirince söyledim annesi önce kahkaha attı çık tabi oğoll dedi aradın 1-2 dk geçti siz bilirsiniz aile meselesi dedi sonra 1-2 saat sonra eşim oraya gitmiş zaten ondan sonra olay tamamen koptu.
aramızda zaman zaman soğukluk oluyordu tabi evlilik içinde ama ben genelde alttan almaya çalışan bir yapıya sahibimdir.
işyerinde muhtemelen öyle bir ilişkisi yoktur olsa bile muhakkak duyarım çünkü yakın arkadaşlarım var.

bende belediyenin basın biriminde bi süre çalıştım ama memur değildim bunu belirteyim. eşinizin böyle yerlerde çalışılmaz lafına bi nebze hak verdim çünkü benim bulunduğum belediye neredeyse hepsi akrabaydı laçkalaşmış ilişkiler basın birimi olduğumuz için kayıt alırken pat diye odaya girmeler saat 3 den sonra çekirdek çitleyen hanımlar daha sayamadığım bi çok saçma sebep ve en son nokta ise basın müdürünün beni yeğenine beğenip bende olmaz görüştüğüm biri var dediğim için benimle kafayı bozup bezdirme çabaları sonucu işten ayrıldım. bu nedenle hak verdim eşinize ama basın müdürü bana kafayı takmasa işe devam ederdim büyük ihtimal her gün iş çıkışı ağlamaktan yorulup ben ayrıldım işten. ama eşinizin derdi sadece sizin çalışıyor olmanız gibime geldi şiddet kv falan deyince bunun için boşayacaksa zaten böyle evlilik neyinize gerek?

basın biriminin radyo bölümündeyim radyo yönetmenliği yapıyorum ve kendime ait odam ve ayrıca birde sadece benim kullanabildiğim stüdyom var yani tek başıma stüdyo ile ilgileniyorum.

basın biriminin radyo bölümündeyim radyo yönetmenliği yapıyorum ve kendime ait odam ve ayrıca birde sadece benim kullanabildiğim stüdyom var yani tek başıma stüdyo ile ilgileniyorum.

e mis gibi ne güzel ben küçük bi ilde olduğumuz için böyle şanslar yoktu harala gürele çalışılıyodu :)))

Hanimefendi, calisma sartlariniz falan bahane. Adam sesiniz cikmasin, dayak yiyip ses etmeyin, fiziksel psikolojik siddete boyun egin diye sizi sindirmeye calisiyor. Paraniz olmazsa kuzuya donersiniz, sesiniz cikmaz diye. Belki de aldatmayi planliyor, baskaldiramayin diye.

Arti siz bir memursunuz ne var calisma ortaminizda ? Haydi memur olmasaniz bile, insan kendini bildikten sonra batakhanede bile namusuyla calisabilir. Gerci bu herifin derdi bu degil, dediigm gibi sizi sindirmek, kuzucuk etmek, kendine mecbur birakmak.

Sizin evliliginiz anlattiklariniza gore simdi olmasa bile ilerleyen zamanlarda patlama olasiligi cok yuksek olan bir evlilik. Bu evlilige guvenip memurlugu birakmayin. Deli misiniz, insanlar KPSS KPDS kendini parcaliyor sizin yerinizde olmak icin. Bu zamanda memuriyet birakilir mi hic?

Bir daha ya calismayi birak ya bosaniriz derse, tamam bosanalim ben isimi kesinlikle birakmicam diyin, blofunu gorun. Bakalim o zaman ne yapacak beyimiz? Inceyse de kopar, zaten cazip bir evliliginiz yok, olmasa da olur sanki.

bu kelimeyi sevmiyorum ama. akşam al karşına konuş ya adam gibi benim calışmama bir sey demezsin ben boşunamı okudum yada bu evlilik biter de. benim bir akrabam demişti kayınvadesine ev kızı alsaydınız diye (sakın yanlış anlamayın ev hanımlarını ev kızlarını küçümsemiyorum. ) sen de böyle söyle

aslında arada söylüyordu ama birden bire 1,5 gün içinde tamamen kararını vermiş ya çıkarsın ya boşanırız hocalarda kadının çalışmasına gerek yok diyor hele birde erkekli ortamda ise hiç gerek yok zorunluluk yoksa diyip videolar getirdi izletti paranın bereketini götürür diyorlar hocaların bazıları.
annesi gile ilk dile getirince söyledim annesi önce kahkaha attı çık tabi oğoll dedi aradın 1-2 dk geçti siz bilirsiniz aile meselesi dedi sonra 1-2 saat sonra eşim oraya gitmiş zaten ondan sonra olay tamamen koptu.
aramızda zaman zaman soğukluk oluyordu tabi evlilik içinde ama ben genelde alttan almaya çalışan bir yapıya sahibimdir.
işyerinde muhtemelen öyle bir ilişkisi yoktur olsa bile muhakkak duyarım çünkü yakın arkadaşlarım var.

Hocalarla mı evlisiniz, kocanızla mı evlisiniz belli değil.
Annemlere danıştım, tabi ki benim arkamdalar ister boşan, ister boşanma ama ben işi bırakmayacağım deme zamanı gelmiş.

Yanlış mı anladım ayrıca, bereketi giden parayla utanmamış mı o zamanında borç ödemeye? Aa bi de arsa, araba almış.

Sen işten çık, kocan seni kendine muhtaç hissetsin bak bakalım neler oluyor, şiddet ne boyutlara varıyor. Sana şiddet uygulamış, şimdi biliyor maddi gücün var, boşansan kendine yetersin. Çalışmayıp, meslek sahibi olmayan kadınlar boşanırken eşlerinin en çok vurduğu nokta maddiyat. Geçin geçinebiliyorsan, 1 kuruş nafaka vermeyeceğim, bu çocuklarla ne yapıyorsan yap bak bakabiliyorsan diye esip gürlüyorlar. Bir kısmı işi iyice zıvanadan çıkarıp 'katlanmak zorundasın' noktasına getiriyor.
Sen 4 sene çalış, ailesinin borçlarını öde, arsa araba al, sonra o ortam çalışmaya uygun değil. 4 sene boyunca uygundu da şimdi mi uygun gelmedi birden? İşine gelince Müslüman olmaya benziyor bu.
Aşk, sevgi karın doyurmaz yarın bir gün şiddet daha uygular bu sefer anne babamı dinlemedim, işten çıkma dediler çıktım, nasıl onların yanına geri dönerim, ben ne yapacağım bu yaştan sonra ne iş bulacağım diye ağlar görürsün kendini.
Boşanıyorsa boşansın, seni işten çıkarması çok hoşuna giden kvde kına yaksın hemde hint kınası.

devlet memuru musunuz. çevremdeki insanlar karım devlet memuru olsun diye kendini paralıyor. yeter ki hayatımız kurtulsun istiyor. kpss için dersaneye bir sürü para yatırıyor. yeter ki birimizin işi garanti olsun diyor.

Ayrıca bana bu işin altından pis kokular geldi, iş yeri falan bahane üstelik ayrı bir oda imkanınız varsa çekilirsiniz odanıza kimseyle muhattap olmazsınız olur biter. Benim eşim iyi bi işim olsun diye kendini paralıyo adamcağız şu an sizinkinin yaptığı hiç normal bi davranış değil. Bu konuyu iyice derinlemesine araştırın derim, ama sakin kalarak. İz sürdüğünüzü belli etmeyin.

- eve gel annenlere danış diyorsa deyin ki, hani sen beni boşanmakla tehtit ediyordun ya işte ben annemlere söyledim onlarda boşan o zaman bizim kabulümüzsün dedi deyin! ve annenizin "kızımın çalışmasına mani olmayacaksınız" sözünü hatırlatın.
- iş yerinde ufak bir araştırma yapın belki saman altından su yürütüyor ve sizle aynı belediyede olduğu için rahat edemiyor beyfendi derdi bu olabilir.
-siz ondan çok kazanıyorsanız sizi kıskanıyor olabilir var böyle manyaklar
-kayınvalideniz eşinizi dolduruyor olabilir.

X