ya çalışmazsın yada boşanırız

Boşandığım eşim de benim işten çıkmamı istemişti, "kendi evimizi, yuvamızı kuralım, ailemiz olsun, çocuklarımıza sen bak" diyerek allayıp pullayıp pembe panjurlu hayallerle kandırmıştı. Ben de işten çıktım ve neden işten çıkmamı istediğini öğrendim:

Aile içi ekonomik şiddet;

• Kadının çalışmasına yahut işinde ilerlemesine engel olmak
  • Zorla istemediği bir işte ya da iş kolunda çalıştırarak maaşına, bankamatik kartına, gelirine veya mal varlıklarına el koymak,
  • Çalışmayı reddedip kadının gelirini harcamak, kadının gelirini içkiye kumara yatırmak, Ailenin geçimini sadece kadının kazandıklarıyla sürdürmeyi istemek,
  • Kendi parasını yatırım amaçlı biriktirirken kadının parasını harcamak,
  • Kadını başlık parası, süt hakkı parası ile ya da mihir ile evlenmeye zorlamak
  • Ekonomik imkanları kısıtlamak,
  • Çalışan kadının ziynet eşyalarının tümünü ya da bir kısmını elinden almak,
  • Aileyle ilgili tüm maddi bilgileri eşinden saklamak.

Sizde bir de fiziksel şiddet varmış. Bence bu iş yürümez.
İyide bunlari yapmak için kadinin isten cikartmamak gerekir calismayan kadinda ne arasin bu vasiflar

Arkadaşlar ben 2011 yılından beri evliyim bir belediyede çalışıyorum. devlet memuruyum işim rahat basın yayın elemanıyım. ayrıca hanımlar lokallerinde diksiyon ve hitebet dersi vermekteyim. eşim işten çık böyle ortamlarda çalışılmaz vb. şeyler söylüyordu en son işten çık ya işten çıkacaksın yada boşanacağız sana bir hafta müsade diyor.
Ailem arkamda kızım ne karar verirsen arkandayız biz boşanırsanda arkandayız kapımız sana hep açık diyorlar. bir oğlum var 2,5 yaşında ve eşimle aynı iş yerinin farklı birimlerinde çalışıyoruz. ben eşimle iş yerimde tanıştım.

başka bi halt var kesin..

Arkadaşlar ben 2011 yılından beri evliyim bir belediyede çalışıyorum. devlet memuruyum işim rahat basın yayın elemanıyım. ayrıca hanımlar lokallerinde diksiyon ve hitebet dersi vermekteyim. eşim işten çık böyle ortamlarda çalışılmaz vb. şeyler söylüyordu en son işten çık ya işten çıkacaksın yada boşanacağız sana bir hafta müsade diyor.
Ailem arkamda kızım ne karar verirsen arkandayız biz boşanırsanda arkandayız kapımız sana hep açık diyorlar. bir oğlum var 2,5 yaşında ve eşimle aynı iş yerinin farklı birimlerinde çalışıyoruz. ben eşimle iş yerimde tanıştım.

Boşansın o zaman çok net!!!

Sakın sakın işten çıkmak gibi bi delilik yapma aşkından ölsen bile yapma örnek vereyim halam nişanlı iken işten çıkmasını istedi eşi. kamuda memurdu üstelik istifa etti çok sevdiği için vazgeçti.iki çocuğu oldu eşi kuaför bu arada zamanla her evlilikte olan sorunlar oldu ölee büyük değildi ama pişmalıktan başka bişi yoktu elinde işini bıraktığı için şimdi 22 yıllık evli ve bir çalışan bayanın bebeğine bakıyor evde.Yani diyeceğim oki mutlu bir evliliğin bile olsa herşey yolunda bile gitse hayatın ne olacağı neler getireceği bilinmez üstelik dışarda millet memeur olmak için deli gibi çalırken.Ha birdeee aslında bir fırsat size yap seçimini çıkmıyorum işten de giderse zaten hiiç senin olmamıştır bu adam.Eğer oda derseki bizi değil işi tercih ettin öle bişi yoook diceksin seninle evlenerek tercihimi yaptım ben en büyük tercih bu bundan sonra tercihe ihtiyacım yok demelisin insan hayatında bir kere tercih yapar

Bu mesele aranızda yeni vuku bulmuşsa bunun sebebi bence oyle kadinin ekonomik ozgurlugunun bi sure sonra adama agir gelmesi gibi basit birsey olamaz diye düşünüyorum.

Ikili iliskiniz nasil? Herhangi bir sogukluk ya da son zamaarda asiri alaka var mi?

Isyerinden biri ile bir yakinlasmasinin var olabilecegi ve bunu sizin duyma ihtimalinize karsi boyle mühletli konustugu geldi aklima ister istemez.

çıkma tabi ki işinden seni boşanmakla tehdit eden adam için hiç çıkma

seni işinden edecek olan sana olacak

• Beğen
Reactions: anu
Çocuğunuz açısından zaten en zor zamanları geçirmişsiniz.Çıkmayı düşünseydiniz o zaman çıkardınız işten.
Ayrıca şiddet varmış zaten.
Ölçün tartın öyle karar verin.

• Beğen
size baskı uygulayan ve zarar veren bi adamla olmayın derim ben.

yarın bir gün okula başlayınca çalışmanız daha da rahat, çocuklar küçük yaşta anneye ihtiyaç duyuyor ama okula gidince çalışan anne onlar için bir sorun değil. memurluk da rahat iş.anneniz bakıyor, gözünüz arkada kalmıyor. eşinizle boşanmak daha karmaşık belki ama işten çıkmayın. çok yanlış bir kafa yapısında. benim eşimde öyle çalışmaya pek sıcak bakıyor, parasını ben vereyim, sen gönüllü işler yap, sosyalleş filan der ama boşanmayı ağzına almaz. elinizdeyken ekonomik gücü bırakmayın. çok canı istiyorsa boşanır. bak yoksa boşanırım diyen adama güvenilmez.

4 yıllık evliliğimiz içinde 6 büyük kavgamız oldu üçünde şiddet uyguladı ama şans verdim birisinde 3 aylık evli birisinde çocuğum 5 aylık , diğerinde 1,5 yaşındaydı kendisine güvenemiyorum aslında fikrim belli boşanmak kesin çözüm ama sizlerinde fikrini almak istedim.
Ayrıca belediye başkan yardımcıma durumu anlattım seni sadece bayanların çalıştığı bi bölüme alıyım en uzak birimimize dedi ama ona bile razı olmadı otur çocuğumuza bak 3 yıl sonra çocuk okula başlıcak o zaman çocuğun durumu ne olacak diyor. bu arada çocuğa annem bakıyor haftada bir kayın validem bakıyordu son 3 aydır elden ayaktan biraz düştü kavgamızın patlak vermesine de kayın validemin ve kaynatamın çık tabi çocuk rezil oluyo demesi patlak verdi.
çok sağ olun arkadaşlar düşündüklerimin doğru olduğunu duymak istiyordum galiba
Kim ne derse desin karari kendin vermelisin. Sonra başkalarının lafiyla hareket etmenin pismanligini yasama. Kaynanan kayinbaban veya başkalarını degil kendini dinle. Once kendinle konus. Aklındaki tum sorulari kendine sor. Aldigin cevaplara gore kararını ver. Daha sonra eşinle konus aklındaki her seyi. Eger hala orta yol bulamiyorsaniz nasil mutlu olacaksan ona gore kararını ver. Kimsenin dusuncelerini etkilemesine izin verme.

Biz sadece senin anlattıklarını biliyoruz. Yaşadıklarını hissettiklerini sen billiyorsun bu yuzden en dogru karari sen vereceksin. Tek yapman gereken kendine karsi dürüst olman. Kendini kandırma sadece mutlu olacagin sekilde yasa.

Manyak mı ne, sakın cıkma arkadaşım. Kimse yanında olmasa bile işin var. Kuru sıkı atıyo kendince.

• Beğen
Bu kadar kolaysa boşansın o zaman.

Ayni işyerinde calismaniz esinizin rahat davranamamasina neden olmuş, 3 yil calosmandan rahatsız olmadi da simdi oluyorsa altında başka bi fikir vardır bence

Eşim beni bu şekilde tehdit ettiği anda gider boşanma dilekçemi verirdim HEM DE ÇEKİŞMELİ :KK62:

o cıksın madem oyle yerlerde calısılmaz o neden calısıyor anlamadım sakın ayrılma ısınden bugun ısten cık dıyen yarın bırgun dısaıda cıkma der bi sekilde ıkna et yada bosasın yazık yanı sonucta sen calısıp emek harcıyosun

İşten falan çıkmayın, asla taviz de vermeyin. Çünkü sadece bu sorununuz yokmuş, daha önce 3 kez şiddet görmüşsünüz daha da göreceğe benziyorsunuz.
Eğer çalışmayan bir kadın istiyorsa öyle biri ile evlenseydi. Siz zaten evlendiğinizde çalışıyormuşsunuz ve bunu kabul etmiş anladığım kadarı ile.
büyük konuşmak istemem ama eşimden "işten çık sana bir hafta müsaade" şeklinde bir cümle duysam cümlenin yüklemine gelmeden boşanma dilekçesini vermiş olurum.

Millet deliye muhtaç bizler akıllıya valla arkadaşım açık konuşmak gerekirse boşanmayı ağzına bu kadar kolay alan adam için devlet memurluğu gibi işinden vazgeçme derim.İşinden çıksan maddi olarak ona tam bağımlı olacaksın şiddeti zaten varmış bu seferde yetemiyorum der şiddet uygular ya da canım sıkıldı sanamı bakacağım boşanalım der vs vs diye uzar gider.Zaten kendi ayaklarının üzerinde duruyormuşsun gitmek istiyorsa eşin bırak gitsin işinden olma yoksa ileride çok pişman olursun.

ya millet devlet memuru olmak için takla atıyor sakın bırakma işini madem öyle çalısmayan biriyle evlenseydi büyük ihtimal orda birilerine takmıstır seni kıskandıgı erkek olabilir... restini cek buyuzden bosanıosan bosan bu iş benim geleceğim cocugumun garantisi de aynı maası bana her ay kendin verebilio musun de geri adım atar

X