• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ya ben delirdim ya insanları anlayama

mutsuzdemet

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2016
218
56
13
54
Gerçekten sıkıntı yaşıyorum insanlarla aram iyi değil çoğunu sevmiyorum yaptıkları her şey rahatsız ediyor psikolojik sorunum mu var anlamıyorum birçok kez insanlara kızıyorum yüzlerine bir şey söyleyemeyip her şeyi içime atıyorum günlerce bu yaşanan şeyleri düşünüyorum bunu ailem arkadaşlarım yapıyor bana üzülüyorum her şeyi içime atıyorum bir gün bunları düşüne düşüne ölücem diye korkuyorum yalnızım işte kimse anlamıyor beni insanlara güvenemiyorum onların yaptığı çoğu şey beni memnun etmiyor ufacık seyleri bile içime atıp biriktirdim artık sona geldim taşıyamıyorum napıcam ben doktora mı gideyim herkese her şeyi anlatıp ben mi kötü duruma düşeyim ağlayıp durayım mı zor durumdayım bir akıl verin lütfen.daha önce bir konumda bana özenip durmalarını bundan çok rahatsız olduğumu yazmıştım. Bunları bile çok dert ediyorum sıkıldım.

Gerçekten sıkıntı yaşıyorum insanlarla aram iyi değil çoğunu sevmiyorum yaptıkları her şey rahatsız ediyor psikolojik sorunum mu var anlamıyorum birçok kez insanlara kızıyorum yüzlerine bir şey söyleyemeyip her şeyi içime atıyorum günlerce bu yaşanan şeyleri düşünüyorum bunu ailem arkadaşlarım yapıyor bana üzülüyorum her şeyi içime atıyorum bir gün bunları düşüne düşüne ölücem diye korkuyorum yalnızım işte kimse anlamıyor beni insanlara güvenemiyorum onların yaptığı çoğu şey beni memnun etmiyor ufacık seyleri bile içime atıp biriktirdim artık sona geldim taşıyamıyorum napıcam ben doktora mı gideyim herkese her şeyi anlatıp ben mi kötü duruma düşeyim ağlayıp durayım mı zor durumdayım bir akıl verin lütfen.daha önce bir konumda bana özenip durmalarını bundan çok rahatsız olduğumu yazmıştım. Bunları bile çok dert ediyorum sıkıldım.

Doktora git tabii ki bu zamana kadar gitmemen hata zaten hiç bir şey olmazsa içini döker rahatlarsın ;)

Ama bence senin sorunlarından biride kendini bilmemen yazından çıkardığım sonuç bu .
Çünkü bir insanın her şeyden memnuniyetsizlik duyması imkansıza yakın bence .

Babamdaki tüm belirtiler var sizde de tedavi olmadı ve şu an çökmüş vaziyette psikolojisi hiç iyi değil. İnsanların her hareketini kendine yorar kafaya takar konuşmaz bir hafta boyunca düşünür kendini hasta eder. Şu an hiçbir akramizla konuşmuyoruz babamın bu halleri yüzünden, hepsini uzaklaştırdı kendinden. Bence siz bunun farkındayken acil destek alın.

Bende böyleydim hep bir sorgulama ve hep mutsuzluk.Uzun zamandır Mevlana öğretileriyle kendimi okuyarak rahatlatmayi başardım,size de tavsiye ederim.Tabi bu benim kısacık yaziniza göre önerim durum daha ciddi de olabilir o yüzden bir psikoloğa gitmeniz önceliğiniz olsun.

her şeyi içime atıyorum

Çok klasik bir laf ama doğru: Her şeyi içine atma, hasta olursun.
Sayfalar dolusu yazabilirsin, hatta öfken dinecekse o sayfalarda sinirini bozan insanlara dilediğince küfür de edebilirsin, sonra yırtar - yakar atarsın. Deniz kenarı bir şehirdeysen, denizi dinlemek iyi gelecektir. Ya da duşta suyun sesine odaklanın, bir musluğu açın onu dinleyin ona anlatın vb. Taşımayın içinizde.

Sağlıklı bir öfke-stres kontrolü için tempolu hareket tavsiye edilir, imkanınız varsa giyin spor ayakkabılarınızı yürüyün, koşun. Evden çıkamam şu ara derseniz, açın müziği dans edin. Zorlayın kendinizi, sesli sesli şarkı söyleyin, iyi gelecektir.
(Ben bazen camları titretiyorum Şebo'nun vb. şarkılarını söylerken, sesim de eziyet gibidir dinleyene)

Herşeyi 'kişisel algılama' gibi bilişsel bozukluklarda tanımlanan bir sorununuz var galiba. Bu şekilde birçok bilişsel bozukluk var ve hepsi birikince depresyona ya da başka psikolojik rahatsızlıklara yol açıyor. Bir uzmandan yardım alın bence, özellikle bilişsel terapiyi araştırın derim.

Back