• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

WhatsApp kazaların en önemli nedenleri arasına girdi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Uzmanlar ölümcül trafik kazalarındaki artışta akıllı telefonların rolüne dikkat çekti. Araştırmalar özellikle direksiyon başında whatsApp mesajları okuyup yazmanın kazalardaki etkisini ortaya koydu. Mesaj okuyup-yazma tehlikeyi 20 kattan fazla artırıyor.
Sitene Ekle
whatsapp-kazalarin-en-onemli-nedenleri-arasina-girdi-6127614.Jpeg

14 metre boyunda siyah bir halı. Üzerinde yürüteçli yaşlı bir kadın, kaykaylı bir genç, küçük bir çocuk ve bir köpek bulunuyor. Tabii maket olarak. Hepsi bir saniye içinde ölebilir. 14 metre, saatte 50 kilometre hızla giden bir Otomobilin bir saniyede kat ettiği mesafe. Sürücünün dikkatinin bir saniyeliğine dağılması yeterli. Otomobil sürücüleri arasında seyir halinde akıllı telefon kullanımı giderek daha önemli bir sorun haline geliyor.

Direksiyon başında mesajlaşma...

Uzmanlar, trafik kazalarında ölü sayısının artışından cep telefonu kullanımını sorumlu tutuyor.

Son araştırmalar akıllı telefonların bağımlılık yaratma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor. Bu da direksiyon başında gerçek bir tehlike haline dönüşüyor. Duisburg-Essen Üniversitesi’nden trafik araştırmacısı Michael Schreckenberg trafik kazalarında büyük artış olabileceği uyarısında bulundu. Schreckenberg, yılda meydana gelen 2 milyon 400 bin trafik kazasının 300 bininin internet bağlantılı cep telefonlarından kaynaklandığını kaydetti. Özellikle de direksiyon başındaWhatsApp mesajları okuyup yazmanın tehlikesine işaret etti. Alman trafik kulübü ADAC de her on kazadan birinde anlık dikkat dağılmasının rol oynadığına dikkat çekti.

Mesaj okuyup yazma tehlikeyi 20 kattan fazla artıyor

ABD’de yapılan araştırmalar sürüş sırasında telefonla konuşmanın kaza tehlikesini 6 kat, kısa mesaj okuma ya da yazmanın ise 20 kattan fazla arttırdığını ortaya koyuyor. Uzmanlar, özellikle de akıllı telefonlarını ellerinden düşürmeyen genç sürücülerin tehlike altında olduğu uyarısında bulunuyor.

Alkollü sürücü gibi

Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanı, direksiyon başında metin okuyup yazmanın telefonla konuşmaktan daha tehlikeli olduğunu belirtiyor. Jaeger akıllı telefon kullanımını ‘salgın’ olarak nitelendiriyor ve ekliyor: Pek çok kişi ekrana kısaca bir bakmanın büyütecek bir yanı olmadığını düşünüyor. Hiçbir haber, hiçbir arama bir yaşamı tehlikeye atacak kadar önemli değildir. Jaeger, direksiyon başında tek bir kısa mesaj yazan bir kişinin, kanında 1,1 promil Alkolbulunan sürücü tepkileri verdiğini belirtti. Vatan
http://www.milliyet.com.tr/whatsapp-kazalarin-en-onemli-gundem-2126676/?ShowPageSkin=1

Direksiyon başındayken tel kullanmak neyin nesidir allah aşkına azraile davetiye

üstelik sadece kendi hayatlarını değil başkalarının hayatını da hiçe sayıyorlar.

Dün yolda karşıdan karşıya geçerken bir bebek sesi duydum bas bas bağırıyor bir baktım

arabayı süren adam kucağına almış debeleşiyorlardı adam önünü görmeden sürüyordu

küçücük bebeğin hayatını ve kedisi de dahil arabadaki herkesin hayatını tehlikeye atmıştı

Bende cok kiziyorum, hatta araba kullanirken sigara icenlerede cok kiziyorum. Bence cok agir cezalar gelmeli.
Insanlarin emniyeti söz konusu oldugu zaman kati kurallara varim, cünkü bu insanlarin ne kendisine nede etrafa zarari olmamasi icin.

Trafikte deli eden sürücülere baktığımda hep telefonla konuşuyor olduklarını görüyorum. Mesaj çekene pek denk gelmedim ama kolunu camdan çıkarıp ön camdan kendi resmini çekeni bile gördüm. Selfie'nin böylesi dedirtti bana.
Kesin kadındır dedirten şöförler artık hep ya telefonla konuşan ya da yanındaki ile kafasını çevirerek sohbet eden erkek şöförler oluyor.

Maalesef bu gittikce artti. Aceleleri nedir anlamiyorum. Bi akrabam telefonda esiyle konusurken feci bir kaza gecirdi ve adamin başı koptu iste o kadar feci. Bu sebeple asla esimi yola cikarken aramam. Allah kimseye gostermesin.
Insanlarimiz ar tutmuyor ki..

Bende cok kiziyorum, hatta araba kullanirken sigara icenlerede cok kiziyorum. Bence cok agir cezalar gelmeli.
Insanlarin emniyeti söz konusu oldugu zaman kati kurallara varim, cünkü bu insanlarin ne kendisine nede etrafa zarari olmamasi icin.
Bence de caydırıcı cezalar olmalı. Ön arka veya stop farları bozuk arabalar, aracında sigara içenler, tek kolunu camdan sarkıtarak gidenlerin de telefonla konuşanlardan çok farkı yok bence. Okkalı cezalar gelmediği sürece her gün magandalarla karşılaşacağız trafikte.

Maalesef bu gittikce artti. Aceleleri nedir anlamiyorum. Bi akrabam telefonda esiyle konusurken feci bir kaza gecirdi ve adamin başı koptu iste o kadar feci. Bu sebeple asla esimi yola cikarken aramam. Allah kimseye gostermesin.
En iyisi araç sürerken sessize almak. Çalması bile bir dikkat kaybı.

Amin Allah kimseye göstermesin.Çok acı verici bir olay.:KK43:

Bence de caydırıcı cezalar olmalı. Ön arka veya stop farları bozuk arabalar, aracında sigara içenler, tek kolunu camdan sarkıtarak gidenlerin de telefonla konuşanlardan çok farkı yok bence. Okkalı cezalar gelmediği sürece her gün magandalarla karşılaşacağız trafikte.
Camdan kolunu çıkarıyorsa yine iyi, ayağını çıkaranlar, sağdayken sola, soldayken sağa aniden direksiyon kıranlar, dönüş sinyal düğmesini süs eşyası sanıp dokunmayanlar.
Direksiyona bacak kadar çocuklarını geçirenler, kırmızı ışığın ne anlama geldiğini bilmeyenler, yaya geçidini start noktası sananlar.

İş otomobillerle de bitmiyor, dolmuş taksi gibi arkayı 4'leyen motosikletlerde var, kendi canlarını hiçe saydıkları yetmiyormuş gibi motorlara 3-4 çocuğu bindirip giden anneleri ayrıca kınıyorum, Eşleri düşüncesiz, onlar eşlerinden düşüncesiz.

Zaten trafik kurallarına uyan bir millet değiliz birde böyle ölümcül hatalar yapıp Ölüme davetiye çıkarıyorlar, sonradan dövünmek ölenleri geri getirmiyor.

Önüne gelen 18ini doldurur doldurmaz kurslara koşuyor. Herkesin cüzdanında ehliyet belgesi var ama herkes araba kullanamıyor. İlk yardım çantası arabasında olmayıp arabanın muayene zamanı başka araçtan ödünç alıp muayeneyi geçtikten sonra geri verenler var. Tamamen sorumsuz yaşayan bir ülke olduk Allah koruyor resmen.

Geçen kaldırımda oğlumla gidiyoruz kaldırımlar ince biraz burada bütün camları simsiyah filmli araba kaldırıma park etmiş bir anda çalıştırdı kenara çekilmesek ezecekti bizi. Ne bir özür ne bir birseyiniz var mı diye sorma yok kafasını çıkarıp baktı gitti. Sinyal vermekten bihaber herkes ağızları açılınca kadın sürücü diyorlar erkekler de maganda ona bakarsak. Geçen bdvde bir konu vardı kurs geçirmemiş diye ağlıyordu kız keşke her kurs en ufak hatada bıraksa. Ankara'daki faciaya daha kaç gün oldu şoför sigarasını yakmış sonra kaza olmuş kaç can gitti bu konuda çok dertliyim çok uzattım

Back
X