WhatsApp güvenlik güncellemesi: Uçtan uca koruma

tantanis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
7.196
9.107

WhatsApp güvenlik güncellemesi: Uçtan uca koruma
Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, son güncellemeyle güvenlik boyutuna farklı bir soluk getirdi. Uygulama, 'Uçtan uca güvenlik' ile mesajları şifreledi.
TEKNOLOJİ - 2016-04-05 22:04:19

whatsapp-guvenlik-gu-45af254c243788461f8a.jpg

Türkiye'nin son günlerde en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, güncelleme ile kullanıcılarına farklı bir özellik sundu. "Gizlilik ve Güvenlik DNA'mızda var" sloganıyla yapılan güncelleme şöyle:

İlk günden beri WhatsApp'ı arkadaşlarınızla iletişimde kalmanız, doğal afetlerde hayati önem taşıyan bilgileri paylaşmanız, ayrılmış aileleri tekrar birleştirmek veya daha iyi bir hayat aramaya yardımcı olmak için geliştirdik. Bazılarınızın en kişisel anları WhatsApp ile paylaşıldı, işte biz de bu nedenle uygulamamızın en son sürümünde uçtan uca şifreleme özelliğini dahil ettik. Uçtan uca şifrelendiğinde mesajlarınızın, fotoğraflarınızın, videolarınızın, sesli mesajlarınızın, belgelerinizin ve aramalarınızın yanlış ellere düşmesi engellenmiş olur.

VARSAYILAN GÜVENLİK
WhatsApp'ın uçtan uca şifrelemesi siz ve mesajlaştığınız kişi uygulamamızın en son sürümünü kullanıyorsa mümkündür. Pek çok mesajlaşma uygulaması mesajları sadece siz ve kendileri arasında şifrelemektedir. WhatsApp'ın uçtan uca şifrelemesi ise gönderilenlerin sadece siz ve iletişim kurduğunuz kişi tarafından okunacağını temin eder. Aradaki hiçkimse, hatta WhatsApp bile gönderilenleri okuyamaz. Bunun nedeni mesajlarınızın bir kilitle güvene alınmış olmasıdır. Kilidi açıp mesajı okumak için gereken özel anahtar sadece siz ve mesajı gönderdiğiniz kişide bulunur. Ek bir güvenlik olarak, her bir gönderdiğiniz mesajın kendine özgün bir kilidi ve şifresi bulunur. Bunların hepsi otomatik olarak olur: Mesajlarınızı güvene almak için bir ayarı açmaya veya özel gizli sohbetler oluşturmaya gerek olmaz.

WhatsApp Araması, aileniz ve arkadaşlarınız başka bir ülkede olsalar bile onlarla konuşmanızı sağlar. Tıpkı mesajlarınız gibi, WhatsApp aramaları da uçtan uca şifrelenmektedir, yani WhatsApp veya diğer kişiler bunları dinleyemez.

Mesajlarınız sizin kontrolünüzde olmalı. İşte bu nedenle, mesajlarınızı ilettikten sonra WhatsApp bunları sunucularında tutmaz. Zaten uçtan uca şifreleme, WhatsApp ve diğer kişiler bunları okuyamaz demektir.

WhatsApp gönderdiğiniz mesajlar veya yaptığınız aramaların uçtan uca şifrelenmiş olup olmadığını kontrol etmenizi sağlar. Kişi bilgisi veya grup bilgisindeki bildiriye bakın.

Open Whisper Systems ile ortaklaşa geliştirilen, WhatsApp'ın uçtan uca şifrelemesi son sürümü kullanan herkese sunuldu.

whatsapp-guvenlik-guncellemesi-uctan-uca.jpg

http://www.kupurhaber.com/mobil/haber/1866/whatsapp-guvenlik-guncellemesi-uctan-uca-koruma.html

Nereden kontrol ediyoruz anlamadım ben :KK43: Kişiyi görüntüle yaptım ama normal kişi kartı çıktı, farklı bir şey çıkmadı.

Nereden kontrol ediyoruz anlamadım ben :KK43: Kişiyi görüntüle yaptım ama normal kişi kartı çıktı, farklı bir şey çıkmadı.
Güncelleme geldi mi telefonuna? Bende böyle bir şey çıkıyor üzerine tıklayınca yönlendiriyor QR kod falan verip tarama istiyor ya da karşılaştırmam için numara veriyor ama anlamadım nasıl çalıştığını.
2016-04-05 23.46.01.png

Şimdi anladım eğer iki tarafın da whatsapp güncel ise otomatik olarak korumaya alıyor. O kodlar da herkeste farklı çıkıyor ve karşıdaki kişi ile aynı. Bizim bir şey yapmamıza gerek yokmuş.

Ben bişey anlamadım ya zaten bizim msjlarımızı bi başkası görmüyordu ki şimdi noolldu anlayan Warsa banada anlatsın

Ben bişey anlamadım ya zaten bizim msjlarımızı bi başkası görmüyordu ki şimdi noolldu anlayan Warsa banada anlatsın
Internet üzerinden giden her türlü bilgi servis sağlayıcısı tarafından görüntülenebiliyor benim anladigim. Detaylı bilen anlatsam iyi olur gerçekten.

Ben whatsapp yeni kullanmaya başladım, acaba şifrelenmesinin sebeplerinden biri, var sayalım telefon numaranız değiştirdiniz operatörünüzden veya komple sim kart ile. Sizin numaranız başkasına veriliyor 2-3 ay sonra, sizin o değişen numaranızda whatsapp konuşmalarınız veya numaranızın değiştiğini bilmeyen arkadaşlarınız bilmeden o sizin eski numaranıza yazıyor ve yeni sahibi görüyor.. Yani telefon numaranızı değiştirirken hesabınızı kapatmanız gerekiyor, acaba bu şifreleme işi bu değişimle engellemek için yani güvenlik kapsamına bu mu giriyor ki?

Ben whatsapp yeni kullanmaya başladım, acaba şifrelenmesinin sebeplerinden biri, var sayalım telefon numaranız değiştirdiniz operatörünüzden veya komple sim kart ile. Sizin numaranız başkasına veriliyor 2-3 ay sonra, sizin o değişen numaranızda whatsapp konuşmalarınız veya numaranızın değiştiğini bilmeyen arkadaşlarınız bilmeden o sizin eski numaranıza yazıyor ve yeni sahibi görüyor.. Yani telefon numaranızı değiştirirken hesabınızı kapatmanız gerekiyor, acaba bu şifreleme işi bu değişimle engellemek için yani güvenlik kapsamına bu mu giriyor ki?
Numara değiştirirken hesabın da numarasini değiştirebiliyoruz ki. Gruplardan eski numara kalkıp yenisi geliyor hatta. Sanmıyorum sebebin bu olduğunu.

Numara değiştirirken hesabın da numarasini değiştirebiliyoruz ki. Gruplardan eski numara kalkıp yenisi geliyor hatta. Sanmıyorum sebebin bu olduğunu.
İşte bu kadar Fransızım olaylara:KK47:
Ben indirmeden önce meraktan bakmıştım, ne menenm bişey, neden milletin elinde dilinde whatsapp diye.. Orada böyle bir şeyler yazıyordu.. Şimdi baktım aynen dediğin gibi değişiyormuş :KK48:

Sohbeti açinca o darı satır cıktı kardeşi şe konusuyordum.sonrasında onun telefon ekranında cıkan kodu okuttum kod eşleşti be ekran kapandı.bu kadar:-)bi işe yarar mı bilemiyorum:-)

Bana bu güncelleme teklifi geldi. Nedense kabul etmedim. Keşke kabul etseydim..

X