Wellcare kidsfer

Coksukurbugunume

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2022
2.820
1.454
63
Selam kizlar

3 demir kullandık çocuğuma
BESTİRON kullanıyordu 4. ayından beri ama sonuçları iyi gelmemişti.
9.ayinda tahlil sonrası DEC TABS FER x2 önerdi doktor ciddi kabızlık yaptı günde 1 defa kullanım dedi kabizlik devam etti ayrıca içirmekte çok zordu.
Sonra aşı için sağlık ocağı VEGAFERON günde 4 damla verdi. Yine kabiz oldu.

3 gün bekle dedi. Bekledim. Bugün içirdim.
Banyo yaptırdım, az önce kaka yapmaya çalıştı emziriyorum çocuk morardı kızardı ter içinde kaldı ağlıyor kaka yapmak icin.
O kadar zorlandı ki fiziksel acı çekiyorum üzüntümden
Ne yapacağız diye doktora yazdım hemen

Wellcare kidsfer deneyebiliriz, Sabah aksam 2 ml verelim demiş. Ama gördüğümüz gibi deneme yanılma beni perisan etti.
Kullanan dostlar bana da bir destek olun Allah rızası için

Kan değeri sonuçları var mı elinizde ?
Var hepsi, ama sorun şu ki ilk Bestiron yaramamış demir depoları en az 15 olmalı yeni bir karara göre dedi 2 ayrı doktor ondan daha etkili bir şeye geçelim dedi bizim doktorumuz.
Sonrasında gelen 2 ilaçta mahvetti çocuğumu kabizliktan. Değerleri böyle düşük olan çocuklar 1 yaşına kadar kullanacakmış demir takviyesi.
Kilosu da az. Demir eksikliği iştahsızdık yapıyormuş ondan yükseltmeye çalışıyoruz

Hgb değeri iyiyse strese girmeyin Türk genlerinde zaten demir depolarını doldurmak çok zor.
Ben microfer kullanmıştım temiz içerikli diye ama kızım prematüre ve kansızlığı devam etti doktor ilaç formu vermeliyiz tedavi gerekiyor dedi. Ama sizinki temiz içerikli değil diye iddialaştım sonra doktor bana o takviyeler tarım bakanlığı onaylı onay almak zor değil içerikleri de tam vermek zorunda değiller dedi. Ben ferrum veriyorum kızıma kabız olmadı ama gaz yapıyor bence. Siz probiyotikle destekleseniz kabız olmaz belki de.

Öncelikle mükemmel açıklamalar için çok mutlu oldum Allah razı olsun ısrarla probiyotik istedim gerek yok şu an dedi.
İddialaşma olayını sağlık ocağındaki ebe anlatınca ben doktora dedim devletin verdiği damlayı kullanayım dolsun hızlıca diye o da olur dedi. Ama yine de korkuc bir kabizlik var mahvoldu çocuk.

Sidefer stick olabilir
Laktofe stick olabilir
Ya da demir damlasi olarak fermix damla kullanilabilir ama dis boyama yapabiliyor

Bunlardan birini de kullanabiliriz demişti, açıklamalar böyledi ama en son bugün artık WellCare dedi

Sizin yzdiginzii da araştırayım hemen

Sidefer kullanan bayağı var.
Probiyotik birkaç damla denedim kızım yoğun bakımda uzun süre antibiyotik aldığı için. Bayağıdır forbiome kullanıyoruz baya rahatlattı kakasını diyebilirim. Onun için doktorun yazmasına gerek yok isterseniz alabilirsiniz

Wellcare kidsferi ikizlerime vermişti doktor. 32+5 te doğdular , 2. ayda sanırım başlamıştık ama 6. ayda kan testi yaptırdık değerler yerlerde, hiçbir işe yaramamış. Kabızlık vb yan etkisi olmadı hiç. Hemen ferro sanol a geçti, aşırı kusmaya başladılar 2 günün sonunda ferrum’a geç dedi damla formu, bu sefer de ciddi kabız oldular ama değerleri 1 ayda normal düzeye geldi. Kabızlık 2 aya yakın sürdü , bakalım 1 yaş kontrollerini de atlatmayı bekliyoruz.

Biz kullanıyoruz kabızlık yapmadı ama kan değerlerine bakılmadı henüz 6 aylık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…