• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Wellbutrin antidepresan kullanan var mi?

gul2016

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
6.280
13.193
198
Ben 6-7 ay önce pskiatrist önerisi ile wellbutrine başladım. Şimdi 1 aydır bırakmaya çalışıyorum. Kademeli olarak dozu azalttım 150mg'dan 75mg şeklinde, ama maalesef depresyon belirtileri yaşıyorum, arada 75mg gun asiri yapmaya calistim olmuyor. Pskiatristime sordum. "Elbette kademeli bırakmak gerekiyor ama ne olursa olsun bu ilaçta bırakınca yoksunluk belirtileri kaçınılmazdır, 10gun sürer, 10 gün dişinizi sıkmalısınız. Dedi. Ama 10gunden fazla oldu dediğim gibi 5 haftadır bırakmaya çalışıyorum olmuyor. Bu ilacı kullanıp da bırakan var mı? Nasıl bir süreç geçirdiniz?

ben 8 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında kullandım, açıkçası ciddi anlamda faydasını gördüm ama öyle bir yan etkisi oldu ki acil bırakmak durumunda kaldım ve bunu üretici firmaya da yazacağım gerekirse toplatılsın..

Wellbutrin yan etkilerinde kadınlarda anormal vajinal kanamaya yazmamasına rağmen ilaçı başladığım 8 ekim 2024 den 2 gün sonra başlayıp bıraktığım 8 Kasım 2024 e kadar anlatamayacağım boyutta kanamam oldu. kanımdaki 14 olan hemoglobin 12 ye düştü.
Ben 49 yaşında pre menapoz yaşayan 2 senedir 6 ayda bir regl olan bir bayanım. Benim bütün dengemi bozdu. Yan etkilerinde böyle bir şey yazmadığı için gittiğim 3 doktor bu durumu ilaca bağlamadı. kanser olasılığı bile araştırıldı. Ben kendim bu kadar denk düşemez diye ilacı bıraktım ve kanamam kesildi.
Fiziken yaşadığıma mı üzüleyim ruhen yaşadığıma mı bilemedim. Her yere şikayetlerimi ileteceğim bununla ilgili.

Back