- 11 Mayıs 2007
- 1.016
- 4
- 44
Gecenin yarısında aklıma waffle düşünce hemen kurtarıcım internete girdim, tarifleri biiiir biiiir okudum, kendi kafama göre bi tarif yaptım :) tost makinesinde yapılamaz diye düşünüyordum ama denemeye değer dedim, yapışacak yada akacak diye korka korka bekledim pişmesini ama çok şükür korktuğum başıma gelmedide pişti güzelcecik.
Derin bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırın. karışımın ortasına bir çukur açıp tuz, şeker, eritilmiş soğutulmuş margarin ve yumurtayı ekleyin. sütü yavaş yavaş ilave ederek mikserle karıştırın. oluşan hamuru 1 saat dinlenmeye alın.
daha sonra tost makinenizi fişe takın. kızdıktan sonra yağ sürün ve karışımdan dökün.
malzemeler:
1 bardak un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı eritilip soğutulmuş tereyağı/margarin
2 yumurta
2 bardak süt
hamur pişince içine arzu ettiğiniz sosları, meyveleri koyun.
ben içine nutella sürüp üzerine muz dilimleri ve kivi dilimleri koyup azcıkta bal gezdirmeyi uygun buldum. :)
Derin bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırın. karışımın ortasına bir çukur açıp tuz, şeker, eritilmiş soğutulmuş margarin ve yumurtayı ekleyin. sütü yavaş yavaş ilave ederek mikserle karıştırın. oluşan hamuru 1 saat dinlenmeye alın.
daha sonra tost makinenizi fişe takın. kızdıktan sonra yağ sürün ve karışımdan dökün.
malzemeler:
1 bardak un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı eritilip soğutulmuş tereyağı/margarin
2 yumurta
2 bardak süt
hamur pişince içine arzu ettiğiniz sosları, meyveleri koyun.
ben içine nutella sürüp üzerine muz dilimleri ve kivi dilimleri koyup azcıkta bal gezdirmeyi uygun buldum. :)