Tatlı Tarifi Waflle

nefret

canım oğluşum kucagımda:)
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2007
1.016
4
44
Gecenin yarısında aklıma waffle düşünce hemen kurtarıcım internete girdim, tarifleri biiiir biiiir okudum, kendi kafama göre bi tarif yaptım :) tost makinesinde yapılamaz diye düşünüyordum ama denemeye değer dedim, yapışacak yada akacak diye korka korka bekledim pişmesini ama çok şükür korktuğum başıma gelmedide pişti güzelcecik.

Derin bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırın. karışımın ortasına bir çukur açıp tuz, şeker, eritilmiş soğutulmuş margarin ve yumurtayı ekleyin. sütü yavaş yavaş ilave ederek mikserle karıştırın. oluşan hamuru 1 saat dinlenmeye alın.
daha sonra tost makinenizi fişe takın. kızdıktan sonra yağ sürün ve karışımdan dökün.

malzemeler:
1 bardak un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı eritilip soğutulmuş tereyağı/margarin
2 yumurta
2 bardak süt

hamur pişince içine arzu ettiğiniz sosları, meyveleri koyun.
ben içine nutella sürüp üzerine muz dilimleri ve kivi dilimleri koyup azcıkta bal gezdirmeyi uygun buldum. :)

fotograf cekemedım ama bırdahaki yaptıgımda cekıp ekleyeceğim :)
deneyen arkadaslar olursa eklerlerse sevinirim

Valla dün akşam yemek programında adam yaptı çok canım çekti.. Saol tarifin için..

ben daha önce. waffle hiç yapmadım ,ama sizin için net'den resmini ekliyorum..
denemek isterim elbette..

wafflekz7.jpg

ımmmhh nefıs gorunuyo canım saol
ama ben makınem olmadıgından tost makınesınde yapmıstım :) boyle sekıllı deıldı tabı benımkısı :)))
ama bu nefıs gorunuyooo
canım cektı gene behh

ımmmhh nefıs gorunuyo canım saol
ama ben makınem olmadıgından tost makınesınde yapmıstım :) boyle sekıllı deıldı tabı benımkısı :)))
ama bu nefıs gorunuyooo
canım cektı gene behh

ben bu waffle nedense kağıt helvaya benzetiyorum ne alaka..
nefret hemen kaybolmuşun kesin mutfağa koştun..:roflol:

ya bunun makinasını alıcxam iyice koydum kafama.. bu makinada waffle dan başka bişii yapılıyo mu acep..

beni ortaköye götürmekten bıkan kocam yılbaşında almış waffle makinasınıhihoyyyt

yaptık yedik aklımza düştükçe resim çekmek hiç aklıma gelmedi
yarın yapıcaz ama ozaman eklerimcokacimcoook

waffle woman..buyrun benım-tatlicadiarzu-
Tam bır waffle hastasıyız aılecek:jeyyar: asla hayır dıyemeyecegım lezzetlerden bırı..Ogrencıyken bagımlılık yapmıstı ılk Ukraynada yemıstım kaccc sene once:1ninca:
O zamanlar Tr de neredeyse hıc yoktu..Son zamanların gozdesı..
Uff bak yıne canım cektı napcam ben bu doymayan mıdemı:dilcikar:
:eek:klava:KK70:ag cıcegım cıcım :eek:klava:

sen hamarat hatunsun, gecenin bir yarısı bile olsa yaparsın. marifetli arkadaşım benim.:1hug:

ya bu gerçekten oluyor mu cidden..ben bunun hastasıyım ama makine olmadan hayatta yapamam diye düşünüyordum bir de tarifini bilmiyordum, oluyor değil mi, bak yapacağım ona göre....nasıl şekil veriyorsunuz peki?

kızlar benimtost bakinamın plakaları çıkıyo arkatarafı resimdeki gibi nokta nokta acep waffle içinmi hiç kullanmadım

bide bu waffle zaten tatlı bişi bide tatlı koyarsak arasına baygın bi tat olmazmı siz neler koyuyorsunuz

denemek istiyorumda

kızlar benimtost bakinamın plakaları çıkıyo arkatarafı resimdeki gibi nokta nokta acep waffle içinmi hiç kullanmadım

bide bu waffle zaten tatlı bişi bide tatlı koyarsak arasına baygın bi tat olmazmı siz neler koyuyorsunuz

denemek istiyorumda

waffle için olabilir bence....arasına birşey koyup koymamak tamamen zevk olayı...türlü türlü reçeller olabilir, çikolata sosu olabilir, meyve dilimleri olabilir sana kalmış...

evet canım tost makınasında oluyo yanlız ıyıce kızdır makınayı bide yagla
tabı waffle makınası gıbı olmuyo ama olsun genede guzel
bende ilk korktum olurmu olmazmı dıye ama oluyo canım

içine hiç bişe koymadan pudra şekeri serpip yiyenlerde var
ama içine istedigin seyi koymak sana kalmış canım
zevkine bağlı
istedigin meyveyi koy sosu dok yada sade ye sen bilirsin

uf çok cnm çektı qece qece
nerden qırdım bu topığe tatlı krızım tutarsa napcam
ençok sevdığım bu
özelıkle ıçınde bol toz antep fıstığı sıya beyaz çukulata damla çukulata ve muz
offf offfffffffffffffffffffffffffffff

uf çok cnm çektı qece qece
nerden qırdım bu topığe tatlı krızım tutarsa napcam
ençok sevdığım bu
özelıkle ıçınde bol toz antep fıstığı sıya beyaz çukulata damla çukulata ve muz
offf offfffffffffffffffffffffffffffff

uuyyyy evetttt yaaww sımdı benım de canım cektı bakk :)) cokacimcoook
eve gıdıp yapamıycem ama :KK43:
bornovaya gıdecemde arkadaslarla
wafflecı akına ugrayayım barem hihoyyyt

ya kızlar biliyorum acayip güzel bişey ama bende aldım makinesini yaptım evde bi güzelce canımın istediği her an şimdi deli gibi kilo aldımm bide yağlı bişey çikolatalı ağır ve sağlıksız o yzden ayda 1 defa öneriyorum:KK70::enbuyukkk:

X