• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vücut ısısı????

merhametli

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2007
327
5
296
Manisa
Arkadaşlar selam ,aklıma uzun süredir takılan bir soru var??hamilelik belirtileri diye topiclerde ,bilgiler arıyoruz yaşanmışlıklardan pay çıkarmaya çalışıyoruz.Birde şu vücut ısısı denen şey var,,hani doktorların gebelik oluşursa 37 derecenin üzerine çıkar dedikleri ısıııı.....!!bu kesin ise,yani hamile kalan herkesin ısısı 37 olmalı ise,o zaman adeti geciken herkes ısıyı ölçüp anlayabilir...mi????..yoksaaa bu kişiden kişiye değişirmi??yani HAMİLE bir kadının vücut ısısı 35,5 olamazmı yada 36 ??bu konuda bilgisi olan varmı???BEN HAMİLEYİM ISIMDA 36 DİYEN VARMI MESELA.....???eğer bu yüzde yüz doğru ise yani kişiden kişiye değişmiyorsa !! ölçtükmü hemen anlarız ??öylemi yanii???lütfen birileri yazsın ÇATLIYCAM!!!:49:

Guzel soru bende merak ediyorum aslinda..
Dusukle sonlanan bir hamileligim oldu ama vucud isisina hic bakmiyordum arada bi sicaklandigim oluyordu

Merhabalar, benim bildiğim kadarı ile vücut ısısı bayanın yumurtlayacağı günü belirlemek amacı ile kullanılıyor. Mesela benim yumurtlama günlerimde vücut ısım 1 ile 1,5 derece arasında artmakta idi. Hamile kaldığımda vücut ısımda bir değişiklik olmadı. Normalde de 36,5 derecedir, hamile kaldığımda da 36,5 derece.:nazar:

Merhabalar, benim bildiğim kadarı ile vücut ısısı bayanın yumurtlayacağı günü belirlemek amacı ile kullanılıyor. Mesela benim yumurtlama günlerimde vücut ısım 1 ile 1,5 derece arasında artmakta idi. Hamile kaldığımda vücut ısımda bir değişiklik olmadı. Normalde de 36,5 derecedir, hamile kaldığımda da 36,5 derece.:nazar:

içimi ferahlatın şeker :54:teşekkürler,hamileliğin yenimi?tebrik ederim..:nazar:

burada hamilelerin ateş tabloları var.herkesin vücut ısısı farklııdr kimi 36,5 ile kimi 37 ve üzeri ile gebeliğe devam eder.
http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/228518-hamilelerin-ate351-tablolar305.html

teşekkürler nisbhr...benim 2 gündür 36,3 adet tarihim son adetim 14 kasımdı ve hep erken gelirdi bu ay daha olmadım,kasık ve bel ağrım var ama adet yok inşallah hamileyimdir,,dilerim tüm kürler işe yaramıştır.yarın kan vermeye gidiyorum...kısmet bakalım ne çıkıcak..ALLAHIM HAYIRSIZI HAYIRLI EYLE YAVRUMA KARDEŞ NASİP ET AMİN...:49:

BU ARADA PAMUK ŞEKERİM..:)SENİ ANIMSIYORUM ASEL VE İKRAYLA UZUN ESAJLARINIZI OKUMUŞTUM SANKİİİ..AMA O ZAMAN GEBEMİYDİN DEĞİLMİYDİN ONU HATIRLAYAMADIM...??:nazar:

kimsenin vücut ısısı aynı değildir canım, hamilelerin de 37 ve üzeri olacak diye birşey yok.
normalde ovulasyon gerçekleştikten sonra ısı normale göre 0.5-1 derece artış gösteriyor ve gebelik varsa bu böyle devam ediyor ama gebelik yoksa regl zamanı yine eski ısıya düşüyor.. ama kimine göre 35li kimine göre 36 ya da 37li derecelerde olabilir..

örneğin benim normalde hep 36.2-36.3tür, ovulasyondan sonra ve hamileliğimi öğrendiğimde de en fazla 36.5-36.6 oldu, yani hiç 37 olmadı, yaklaşmadı bile :34:

Son düzenleme:
[ı]kimsenin vücut ısısı aynı değildir canım, hamilelerin de 37 ve üzeri olacak diye birşey yok.
Normalde ovulasyon gerçekleştikten sonra ısı normale göre 0.5-1 derece artış gösteriyor ve gebelik varsa bu böyle devam ediyor ama gebelik yoksa regl zamanı yine eski ısıya düşüyor.. Ama kimine göre 35li kimine göre 36 ya da 37li derecelerde olabilir..

örneğin benim normalde hep 36.2-36.3tür, ovulasyondan sonra ve hamileliğimi öğrendiğimde de en fazla 36.5-36.6 oldu, yani hiç 37 olmadı, yaklaşmadı bile :34:[/ı]

teşekkürler demmircan..az önce uzun uzun yadım gönderemedin net gitti.)))bidaha yazayımm:)işin ilginci ben bu güne dek hiç yumurtlama takibi ölçüm yapmadım..o yüzden normal ısımı bilmiyorum..ama şuan gebe değilsem önümüzdeki ay kesin yapıcam...kızım için bu yola çıktık allah yardım etsin..ben evladımın biyolojik annesi değilim ama o benim ciğerimden bir parça...o bana cennetten hazır geldi meleğim benim:))kardeş diye tutturdu olmadığını bile bile istiyor..anne ballarını ye çaylarını iç...diye diye sayesinde adetim düzene girdi..dilerim kalan kısmıda evladımın şansına devam etsin ona kerdeşin geliyorrr diyebileyim...kısmet artık...mevlam neyler neylerse güzel eylerr:49:

teşekkürler demmircan..az önce uzun uzun yadım gönderemedin net gitti.)))bidaha yazayımm:)işin ilginci ben bu güne dek hiç yumurtlama takibi ölçüm yapmadım..o yüzden normal ısımı bilmiyorum..ama şuan gebe değilsem önümüzdeki ay kesin yapıcam...kızım için bu yola çıktık allah yardım etsin..ben evladımın biyolojik annesi değilim ama o benim ciğerimden bir parça...o bana cennetten hazır geldi meleğim benim:))kardeş diye tutturdu olmadığını bile bile istiyor..anne ballarını ye çaylarını iç...diye diye sayesinde adetim düzene girdi..dilerim kalan kısmıda evladımın şansına devam etsin ona kerdeşin geliyorrr diyebileyim...kısmet artık...mevlam neyler neylerse güzel eylerr:49:

ayy kıyamam ben ona maşallah yaa :nazar:
ama sana da helal olsun, ne kadar güzel bahsediyorsun kızından, Allahım bozmasın ağzınızın tadını :nazar:
eminim rabbim hem senin güzel kalbinin hem de o minik meleğin isteğini geri çevirmez, dünyalar güzeli bir kardeş verir..

içimi ferahlatın şeker :54:teşekkürler,hamileliğin yenimi?tebrik ederim..:nazar:

Evet canım uzun zahmetler sonunda Allahım bu duyguyu tatdırdı, Allahın izniyle sağlıkla sıhhatle kucağıma alırım inşallah. Dualarınızı eksik etmeyin. Sende içini ferah tut, Allahım en kısa sürede gönlündeki hakkında hayırlı kılsın inşallah :nazar:

ama sana da helal olsun, ne kadar güzel bahsediyorsun kızından, Allahım bozmasın ağzınızın tadını :nazar:
eminim rabbim hem senin güzel kalbinin hem de o minik meleğin isteğini geri çevirmez, dünyalar güzeli bir kardeş verir..

oyyy gözlerim dolduuuu ALLAHIM RAZI OLSUN HEPİNİZDEN..İYİKİ VARSINIZ CANLAR..RABBİM HERKESİ GÜLDÜRSÜN BENİ BİRKEZ GÜLDÜRDÜ..UMARIM BİR KEZ DAHA BİR MELEĞİ ÇOK GÖRMEZ BANA HAMD OLSUN YARADINIMA...:nazar:AMİN DİYORUM CANIMM AMİNNNNNNNN:49:

Evet canım uzun zahmetler sonunda Allahım bu duyguyu tatdırdı, Allahın izniyle sağlıkla sıhhatle kucağıma alırım inşallah. Dualarınızı eksik etmeyin. Sende içini ferah tut, Allahım en kısa sürede gönlündeki hakkında hayırlı kılsın inşallah :nazar:

AMİN CANIM AMİNNNN....NE KADARLIK HAMİLESİN ŞEKERİM:):nazar:RABBİM KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN..:49::54:

Ama sana da helal olsun, ne kadar güzel bahsediyorsun kızından, allahım bozmasın ağzınızın tadını :nazar:
Eminim rabbim hem senin güzel kalbinin hem de o minik meleğin isteğini geri çevirmez, dünyalar güzeli bir kardeş verir..

demircan sen hamilemisin ?yada bebeğin yenimi doğdu tam anlayama:54:dım cnm?

oyyy gözlerim dolduuuu ALLAHIM RAZI OLSUN HEPİNİZDEN..İYİKİ VARSINIZ CANLAR..RABBİM HERKESİ GÜLDÜRSÜN BENİ BİRKEZ GÜLDÜRDÜ..UMARIM BİR KEZ DAHA BİR MELEĞİ ÇOK GÖRMEZ BANA HAMD OLSUN YARADINIMA...:nazar:AMİN DİYORUM CANIMM AMİNNNNNNNN:49:

demircan sen hamilemisin ?yada bebeğin yenimi doğdu tam anlayama:54:dım cnm?

amiiiin canım.. amiinnnn...

ben daha çok taze hamileyim :1:
6.haftam bitiyor, inşallah sonuna kadar gidebilirim ben de bebeğimi kucağıma alabilirim.. herşeyin hayırlısı

Back