vücut geliştirme..

loveandlove

Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2017
104
23
41
merhabalar. zayıfım kilom 62 boyum 182 kendimi güçsüz hissediyorum. spor salonları pek çekici gelmiyor sıkılıyorum. evde çalışmak için bana program önerebilir misiniz. 5kg lık iki dumbell var. mekik şınav bunları kaç günde bir kaç kez yapmalıyım. kaslı olma niyetinde değilim sadece güçlü ve fit gözükmek istiyorum..

4 yilini fitnessa vermis biri olarak soyleyebilirim ki kasli olmak icin cooook calisman ve takviyeler alman gerekiyor. Fitness yarismalarindaki cogu kadinin erkeksi bulup begenmedigi modeller ise cogunlukla kimyasal urunler kullanarak o hale geliyorlar. Normal sporunu yaparsan birsey olmaz.

Ben 10 yıldır fitness için spor salonuna gidiyorum ve haftada 3 ya da 4 kez ağır denemeyecek orta şiddette devam ediyorum. Önemli olan çok çalışmak değil, doğru ve düzenli bir şekilde çalışmaktır. Kimyasalları kesinlikle kullanmayınız. Hepsi zararları, karbonhidratları kompleks gıdalardan alırsanız ve protein oranını artırıp sağlıklı yağlar tüketirseniz kas yapma ihtimaliniz artar. Ancak ben bir ara aşırı kilodan sonra çok zayıflamıştım ve kemiklerim sayılmaya başlamıştı. O zaman önce full body yaptım. Sonra 1 ay geçince ben şu vücut geliştirme programını uyguladım ama ağırlıklar benim kaldırabileceğim kadardı. Ağırlığı çok fazla artırmadım. Ama her 2 haftada 1 kg artırmayı başardım. Sonra kilo almaya başladım. Şimdi normal kilomu korumak için full body ve istasyon yapıyorum. Her antrenmandan önce 10 dakika yürüme bandında orta tempo koşuyorum.Bence sen de başarabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
X