Bazen kendime şaşırıyorum, her konuya yazacak bir cevabım varmış
meğersem ne çok şey biriktirmişim ne çok şey yaşamışım diye...
Canım eğer çatlakların resimdekiler gibiyse hiç sorun etme kendine, söyleyeceklerimi dikkatlice uygularsan eminim sonuç alırsın.
Yazacaklarım tecrübeyle sabittir, olmasa zaten bu forumda kesinlikle hiçbişiyi paylaşmazdım. Kullanmadığım bir şeyi asla önermem
Tedarik etmen gereken malzemelerimiz şunlar; Ponza taşı, kese, kırmızı kantaron yağı, kayısı çekirdeği yağı, ozonlanmış zeytin yağı temin edemezsen saf zeytin yağıda olur.
Canım öncelikle banyoya ayırdığın zamanı biraz uzatmanı öneririm. Mümkünse hamam sıcaklığı yarat kendine, sıcak banyo ölü hücreleri atmamızı kolaylaştırır.
iyice ısınmış yumuşamış olan çatlak bölgeye tabi ki banyodayken ponza taşını hafif hafif sür, ben o bölgenin kızarmasını öneriyorum ama LÜTFEN YARA ETME, eğer kalça bölgende arka baldırında sert bir deri yada selülit gibi sorunun varsa bu amaçlıda ponza süre bilirsin. Bu uygulamanın amacı kan dolaşımını hızlandırmak, ölü derinin kolay atılımını sağlamaktır.
Banyonu tamamladıktan sonra ben arada son duş suyuma bebe yağı dökerim bir kapak kadar, o suyu vücuduma döker çıkarım, pamuk gibi bir dokunuş süper süper
Vücudun nemliyken, kurumadan tabi ki sular akmayacak şekildeyken, kırmızı kantaron, kayısı çekirdeği yağı ve zeytin yağından oluşan karşımdan çatlak bölgene bolca yedir, sert bir masaj her zaman için süper etki yaratır bu bölgelere,
eğer selülitte varsa ayrıca tavsiyem önce sağ sonra sol ayağını sandalye üzerine koy bu pozisyon dizden bacağın kırılmasını sağlar, oluşan eğim lef bezlerimizin rahatlamasını sağlar, nasıl mı?
Ayağın sandalye üzerindeyken
Eki Görüntüle 784552 resimdeki gibi avucumuza aldığımız yağ karışımımızı dizlerimizin arka iç bölgesine bastırarak süreceksin, ama yukarı arka baldıra ve bacak arka kısımlarına da uzun uzun hareketlerle süreceğiz, tamamen bacak arka kaslarını rahatlatmak lefleri açmak için kalçaya kadar bu masajı her banyodan sonra mutlaka yapmalıyız.
Eğer bulabilirsen argan yağlı kremleri ya da direk argan yağını da arada kullanmanı öneririm.
İlgilenen arkadaşlar için ayrıca belirtmek isterim ki; şekerden ve yağdan uzak durmak şart