• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vücudumdaki tüylerden rahatsız oluyorum

kelebeksevdalisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
10
0
36
Sakarya
Ben 15 yaşındayım. Vücudumdaki tüylerden rahatsızlık duyuyorum. Ağdayı denedim. Ama bir türlü beceremiyorum. Her tarafa bulaştırıyorum. Epilasyondan da açıkcası korkuyorum. :50: Jilet ve tüy dökücü kremleri çok denedim ama hiçbir işe yaramadı. Tamam, çok kolay ama aşırı derece kısa vadeli işe yarıyor. Alınan tüyün iki katı ve daha inatçıları yerine geliyor. Ne yapıcam bilmiyorum. Her şeyi denedim ama bir türlü beceremedim. Rahatsız olmaya başladım. Lütfen yardımcı olun.

Ben 15 yaşındayım. Vücudumdaki tüylerden rahatsızlık duyuyorum. Ağdayı denedim. Ama bir türlü beceremiyorum. Her tarafa bulaştırıyorum. Epilasyondan da açıkcası korkuyorum. :50: Jilet ve tüy dökücü kremleri çok denedim ama hiçbir işe yaramadı. Tamam, çok kolay ama aşırı derece kısa vadeli işe yarıyor. Alınan tüyün iki katı ve daha inatçıları yerine geliyor. Ne yapıcam bilmiyorum. Her şeyi denedim ama bir türlü beceremedim. Rahatsız olmaya başladım. Lütfen yardımcı olun.

Merhaba kelebek sevdalısı, ben de ilk epilasyon yapmaya başladığımda seninle hemen hemen aynı şeyleri yaşadım. Jilet hiç kullanmadım, ancak tüy dökücü kremler, hamam tozu, ağda ( onu da kendim beceremedim, her taraf yapış yapış, zaten yapıştırınca da korkudan çekemiyordum). Tüm bunları denedikten sonra hep epilatör kullanmaya başladım, ancak bu da acılı oluyordu ve batıklara yol açıyordu. 20 yaşındayken artık çok sıkıldım, derslerden vakit bulamıyordum ya da yapınca da doğru düzgün alamıyordum. Ben de kuaföre gittim, ama güvenilir ve kaliteli malzeme kullanan bir kuaför. yaklaşık 1 senede 3 ya da 4 kez gittim Gözlerime inananmıyorum şu an vücudumdaki tüyler o kadar seyreldi ve inceldiki. Artık zamanımı da boşa harcamıyorum, kadın tüm vücudu 20 dk da bitirebiliyor, üstelik eli de o kadar hafif ki, hissetmiyorum bile. Şu anda söylediğim tek şey keşke tüylerim ilk çıktığında sir ağda yaptırsaymışım.

Benden sana tavsiye hiç utanma sıkılma, fiyatlarda çok uçuk değil, git bi kuaföre. Hem boşu boşuna canını acıtmazsın, hem tüylerin azalır, hem de vakitten kazanırsın. Bacaklarını 1 kez yaptırınca 1,5-2 ay çok rahat gidiyor zaten.

canım benim bıktım diyosun ama herkes aynı sorunu yaşıo emin ol sakın moralini bozma tamam mı . eldivenle de başlayabilirisin hem bir iki kere aldıktan sonra uyuşuyo zaten alırken zorlanabilirsin bi günde alma yorulunca bırak ertesi güne. eğer utanmazsan kuaföre de gidebilirsin ama tabiki temiz olduğuna inanacağın bi yer olsun . ama jileti kesin bırak tüy dökücü kremse aynı jiletle zaten el iyisi kökten almak canım . doktor eldivenleri var ya beyaz onlarla alabilirsin azar azar ilerde ağda yapıştıracak cesareti de bulursun kendinde hatta durumun varsa bioder ya da karınca yumurtası yağı da kullan azalma oluyo kimilerinde ben kardeşime öyle yapmasını öneriyorum azaldığını söyledi.. kolay gelsin canım

allahımm yaş 15 daha yolun başındasın ve bıktım diyosun biz ölelim ozaman herkez bu sorundan yakınıyo emin ol ;)

:D Ne bileyim ya? Sıkıldım artık. :) Ben bikaç sene daha bunlarla uğraşamam. Çıldırırım herhalde ben sizin yerinizde olsam. Bi an önce çözüm bulmalıyım bunlara. :1: Ne olur yardım edin. Tüyleri alırken acıyı azaltmak için birşey yok mu? Veya bişey sürsek, dökülse. :D

kızlar en iyi çözüm eldivenle almak çünkü ne kimyasal bir madde temas ediyor cildinize ne de cildinizi zorlayıp tahriş ediyor. kalan kısalarıda epilatörle alın bitti gitti :1:

Canım kuaförden hiç utanmana gerek yok, zaten sen bir kere gitsen 2. ye koşarak gidersin ama hijyene dikkat et, kullanılan malzeme kabına spatulayı batırıp herkese de aynı kabı kullanıyorsa amn deyim dikkat et, ekonomik gücün el veriyorsa lazerle epilasyonu dene derim ama iyi bir yerde git, uzman doktor gözetiminde olsun ve kalın tüylere lazer attır, koltukaltı bacak gibi, çok rahat edersin, genital bölgeyede attırabilirsin, acıyı azaltan bir krem var ama geniş bölgelerde pahalu olabilir fiyat, Emla krem ve xlocain sprey bunlar geçici olarak ve bölgesel acıyı hissetmemeni sağlar mesela genital bölgene kremi sür üzerini sera filmle kapat ve 45 dk, 1 saat civarı tut sonra açıp sil temizle uyuştuğunu göreceksin, eğer yeterli gelmezse üzerine spreyi sık spreyi uygulamadan 2-3 dk. önce sıkmalısın çünkü emilimi hızlı ve etki süresi kreme göre daha kısadır, jilet tüy dökücü kılları güçlendiri ve sorununu büyütür.En doğrusu baştan bir dermatoloğa görün hormonal bir sorun mu yoksa normal bir tüylenme mi baksın cilt tipine baksın ve o tavsiye edecektir sana ama utanma sakın bir sürü kadın aynı şeyleri yaşıyor ve nefes almak kadar doğal konular bunlar.

Back