• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vücudumda çıkan beyaz lekeler :(

Sadecesen2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
3.104
1.638
133
Benim göğüs bölgem de oval şeklinde lekeler çıktı aslında bu lekeler kahve rengiydi ta ki denize gidip bronzlaşınca beyaza dönüştüler 1 yıldır önemsemiyordum fakat beyaza dönünce bronzlaştıktan sonra çok rahatsız etmeye başladı ve karın bölgem de de ufak beyaz leke oluştu .Denizden sonrada omuzumda küçüklü büyüklü beyazlıklar çıktı.Şuan mantar ilacı kullanıyorum hiç bir değişiklik yok bunlar ne dir benzer durum yaşayanlarınız varmı ?

Mantar ilacini umarim bu durum icin kullanmiyorsunuzdur.

Boyle bir rahatsizlik var ama doktorun teshis koymasi en guzeli.

Zaten cok ihmal etmissiniz daha fazla geciktirmeyin.

Doktora gittim baktı ve mantar dedi pek inandırıcı olmadı benim için ben her ihtimale karşı başka bir doktora daha görüneceğim .Fakat bu gibi bır durumla karşılaşan varmı mantar bu şekilde mi oluşur anlam veremedim.

Bir cilt sorununa da mantar deyip gondermeseler sasarim zaten.

Anlattiklariniz bana vitiligoyu dusundurdu.

Ama belirtiler konusunda yazdiklariniza istinaden tabii yoksa tabloyu bizzat goren doktorunuzun teshisi dogru olabilir.

bende vitiligo olabileceğini düşündüm fakat bir doktor nasıl ayırt edemez mantarla vitiligoyu şaşırtıcı bir başka doktora daha gideceğim umarım mantardır.

lekelerde hafif kabarıklık var mı yoksa sadece renk açıklığı mı?
kardeşimin de göğüs bölgesinde çıkmıştı ama hafif bir kabarıklıkla doktor vücudunun ürettiği bir mantar diyip bir ilaç vermiş sıkıldığında çıkar ama yine demiş. baya düzelmişti 1 ay gibi kısa zamanda bir de başka bir yerinde yok sadece göğüs çevresi
başka bir doktora daha danışmakta fayda var

lekelerde hafif kabarıklık var mı yoksa sadece renk açıklığı mı?
kardeşimin de göğüs bölgesinde çıkmıştı ama hafif bir kabarıklıkla doktor vücudunun ürettiği bir mantar diyip bir ilaç vermiş sıkıldığında çıkar ama yine demiş. baya düzelmişti 1 ay gibi kısa zamanda bir de başka bir yerinde yok sadece göğüs çevresi
başka bir doktora daha danışmakta fayda var

denize gidip bronzlaşmadan önce kabarıklık şöyleydi kahve rengi bir leke gibiydi denize gittim bronzlaşınca bembeyaz kaldı orası şimdi diğer yerlerimde beyaz beyaz çıkıyor yarın kontrolüm var bakalım doktor ne diyecek.Hangi mantar ilacını kullandığını mesaj atarmısın eger mantarsa denemekte fayda var.Bir de kardeşinizdeki kabarıklık kahve rengimiydi ?

bende vitiligo olabileceğini düşündüm fakat bir doktor nasıl ayırt edemez mantarla vitiligoyu şaşırtıcı bir başka doktora daha gideceğim umarım mantardır.
Cnm ya inşallah vitiligo değildir. Benim de Bacaklarım da var minik küçük beyaz lekeler. Çok korkuyorum vitiligo olmasın inşallah.

denize gidip bronzlaşmadan önce kabarıklık şöyleydi kahve rengi bir leke gibiydi denize gittim bronzlaşınca bembeyaz kaldı orası şimdi diğer yerlerimde beyaz beyaz çıkıyor yarın kontrolüm var bakalım doktor ne diyecek.Hangi mantar ilacını kullandığını mesaj atarmısın eger mantarsa denemekte fayda var.Bir de kardeşinizdeki kabarıklık kahve rengimiydi ?
merhaba, benimde yıllardır göğüs aramda ve sırtımda bahar aylarında başlar kahverengi leke şeklinde duş alınca daha da açılır rengi hatta eğer ilaç kullanmazsam güneş görünce beyaz oluyorlar zamanında çok doktora gittim bunun için şamuan verirlerdi eskiden hiç işime yaramazdı, şimdi bir mantar spreyi var çoğu mantar da onu veriyorlar zaten her baharda alıyorum iki gün sıkınca üçüncü gün yok oluyorlar sonra bir aya yine çıkıyorlar ben kesin çözüm bulamadım ama vitiligo biraz daha farklı diye biliyorum en azından kahverengi pullanmıyor vitiligo, inşallah değildir.

Vitiligo başka bir hastalık. Tahminimce mantar kapmışsın. Büyük ihtimalle denizden mikrop kaptın. Veyahut başkasının kıyafetini giymişsin ya da mağazada kıyafet denediğin için olmuştur. 2-3 ay boyunca doktorun verdiği kremi/spreyi kullanmanı öneririm.
Geçmiş olsun şimdiden.

yok kahve rengi değil hafif pembemsi gibiydi (kardeşimin cildi süt beyaz) özel bir şampuanı var onu biliyorum bir de ama aynı evde hatta şehirde olmadığım için isimlerini bilmiyorum maalesef. bende de 2 gün kaldı geçmiş olduğu için kullanmıyordu.

Benim göğüs bölgem de oval şeklinde lekeler çıktı aslında bu lekeler kahve rengiydi ta ki denize gidip bronzlaşınca beyaza dönüştüler 1 yıldır önemsemiyordum fakat beyaza dönünce bronzlaştıktan sonra çok rahatsız etmeye başladı ve karın bölgem de de ufak beyaz leke oluştu .Denizden sonrada omuzumda küçüklü büyüklü beyazlıklar çıktı.Şuan mantar ilacı kullanıyorum hiç bir değişiklik yok bunlar ne dir benzer durum yaşayanlarınız varmı ?

Mantar olduğunu düşünüyorum ama burada biz ne dersek boş tabi ki. Doktora görünmeniz en doğru olanı. Geçmiş olsun.

Tatlım anlattığın kadarıyla ve doktorun teşhisini de baz alırsam, ben de ve annemde de zaman zaman çıkan bir mantar türüne benziyor. Ne ilaçlar kullandım, hiiiç işe yaramayan. Sonra annemle kükürtlü sabunu keşfettik. Birkaç günde geçiriyor. Daha geçen gün omuz kısmımda çıkmıştı. Kükürtlü sabunla ve kabak lifiyle kese yaptım. Sonra sabunu iyice sürüp 1-2 dk. bekleyip duruladım. Tatatam :) Birkaç günde sıfırlandı. Ama sen bronzlaşmış olduğun için ve o bölgeler yanmamış olduğundan beyazlığı tam kaybolmaz sanıyorum. Kükürtlü sabun benim ve annemin kurtarıcısı. Umarım sende de işe yarar.

Eşimde de var. Doktorun haklı mantardır muhtemelen. İlaçlarını düzenli kullan geçer. Vitiligo göğüs bölgesinden başlamaz.

Evet arkadaşlar bugün doktora gittim mantar olduğunu söyledi,vitiligo belirgin bir şekilde süt gibi beyaz renkli olurmuş içim rahat etti şampuan ve sprey olan bir ilaç verdi kurtulurum bir an önce öyle kötü görünüyorlardıki çok üzülmüştüm.Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim sizlerde içimi rahatlattınız,bir arkadaş kükürtlü sabun demiş onuda mutlaka deneyeceğim.

Back