Çocuk Hastalıkları voiding yaptıran var mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

munise19

Guru
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2008
208
3
296
41
İstanbul
anneler (voiding) sondalı film yaptıran varmı? kızıma idrar yollarındaki enfeksiyonun nereden kaynaklandığını bulmak için sondalı voiding yapacaklar. mesaneden içeri girip kamerayla bakacaklarmış. yaptıran varsa lütfen yazsın. bebişimin canı yanacak mı? ne yapmamız gerekiyor. lütfen yaşadıklarımızı paylaşalım. çok endişeliyim. senağlama

öncelikle geçmiş olsun canım aynı şeyleri bende yaşıyorum şu an koruyucu kullanıyoruz voiding bitince çekilecek.nası endişeliyim nasıl olacak ne olacak... daha önce bunu yaşayan anneler bize yazsın en azından bilgili olmak adına malesef dr larara göre önemsiz birşey ama ben çok endişeleniyorum...

öncelikle geçmiş olsun canım aynı şeyleri bende yaşıyorum şu an koruyucu kullanıyoruz voiding bitince çekilecek.nası endişeliyim nasıl olacak ne olacak... daha önce bunu yaşayan anneler bize yazsın en azından bilgili olmak adına malesef dr larara göre önemsiz birşey ama ben çok endişeleniyorum...

canım bende koruyucu antibiyotik kullanıyorum.25 inde voiding yapılacak.bende çok korkuyorum. cuma günü dsma (nükleer tıp) röntgeni çekildi. radyasyona maruz kaldı yavrum.ama çacuk atlattı.enfeksiyon iğnelere rağmen hiç azalmadığı aksine arttığı için böbreklere kadar gitmişmi, böbreklere zarar vermiş mi diye dsma yapıldı. çarşamba da usg röntgen yapıldı böbrekleri düzgün çalışıyormu mesane ve idrar yollarında büyüme ve yapısal bozukluk varmı diye bakıldı.işte son olarak voiding kaldı. kan ve idrar tahlilleri nasıl çıktı bilmiyorum.inşallah sorun yoktur.bu koruyucu antibiyotiği kullanalı kızımın bezi çok kokmaya başladı gene. çişi sapsarı ve kaygan sanki sıvı yağı içmiş gibi. yapış yapış idrarı.sanırım iltihap döküyor yine. antibiyotik döktürüyor büyük ihtimalle.senin bebişte bu durum oluyormu sende koruyucu kullanıyorsun.hangi antibiyotiği kullanıyorsun yazarsan sevinirim.ben amoksina kullanıyorum.

arkadaşlar benim oğlum voidinge girdi çok basitti hiç ağlamadı.ağlayan çocuklarda vardı ama korkmayın bende çok korkmuştum sizi anlıyorum

kızlar benimkiler de sintigrafi cekildiler cuma günü bi daha cekilecek.biz alfoxsil kullanıyoruz 7 aylık benimkiler.voiding daha yapılmadı ama canları yanmıyormus sanırım.ben de andişeliyim böbrekleri konusunda ne olacak bilmiyorum enfeksiyon gecmiyor bi türlü benimkiler ikiz ve ikisinde de böbrek kanallarında genişleme var.allah korusun bebeklerimizi minicik yavrularımızı

papatya geçmiş olsun hiç endişelenme sen ankaradasın sana tavsiyem hacettepede baktır.benim oğlumun ilk voiding bir özel hastanede çekildi ve sonda takamadılar.sonra takıldı ve oğlumda vur tespit edildi.grade 4.hacettepede bir prof götürdüm adınıda vereyim mehmet emin şenocak.sonra ameliyat oldu ve tekrar voiding çekildi ve oğlum hissetmedi bile.tavsiyem voiding öncesi antibiyotik kullanmanız ve bir hafta öncesinde idrar kültürü baktırmanız.kültür baktırmadan asla ve asla voiding yaptırmayın.çünkü enfeksiyon varsa yukarıya böbreklere kadar taşır.birde iki kişi gidin.hacettepede baktırmanı tavsiye ederim.ameliyat sonrası oğlumun hastalığı geçti ama neler çektik 2hafta hastanede kaldık ve oğlumun 4dreni ve sondası vardı bunları yaşadığında 15aylıktı.inan bana bu çekilenlerin yanında voiding lafı bile olmaz.5yaşına kadarda her yıl çekilecek.tek tesellimiz erken teşhis ve böbreklerde problem yok

papatya geçmiş olsun hiç endişelenme sen ankaradasın sana tavsiyem hacettepede baktır.benim oğlumun ilk voiding bir özel hastanede çekildi ve sonda takamadılar.sonra takıldı ve oğlumda vur tespit edildi.grade 4.hacettepede bir prof götürdüm adınıda vereyim mehmet emin şenocak.sonra ameliyat oldu ve tekrar voiding çekildi ve oğlum hissetmedi bile.tavsiyem voiding öncesi antibiyotik kullanmanız ve bir hafta öncesinde idrar kültürü baktırmanız.kültür baktırmadan asla ve asla voiding yaptırmayın.çünkü enfeksiyon varsa yukarıya böbreklere kadar taşır.birde iki kişi gidin.hacettepede baktırmanı tavsiye ederim.ameliyat sonrası oğlumun hastalığı geçti ama neler çektik 2hafta hastanede kaldık ve oğlumun 4dreni ve sondası vardı bunları yaşadığında 15aylıktı.inan bana bu çekilenlerin yanında voiding lafı bile olmaz.5yaşına kadarda her yıl çekilecek.tek tesellimiz erken teşhis ve böbreklerde problem yok

cnm senin oğlun neden ameliyat oldu benim oğlumunda böbreklerinde genişleme var oda şubatta ameliyat olacak bizde hacettepede serdar tekgül diye bi dr.a gidiyoruz lütfen bize deneyimlerini anlat çok korkuyorum bu arada oğlum 4 aylık ameliyat sırasında ne gibi zorluklar çektiniz

cnm senin oğlun neden ameliyat oldu benim oğlumunda böbreklerinde genişleme var oda şubatta ameliyat olacak bizde hacettepede serdar tekgül diye bi dr.a gidiyoruz lütfen bize deneyimlerini anlat çok korkuyorum bu arada oğlum 4 aylık ameliyat sırasında ne gibi zorluklar çektiniz

canım geçmiş olsun ama sizi zor bir süreç bekliyor buna hazırlıklı ol ama moralini bozma bebeğinin sana ve sütüne ihtiyacı var.bizim doktorumuz mehmet emin şenocak ve çok iyi bir cerrah.birinci sıkıntımız özel oda bulmak ve sonuç itibariyle bulduk ama zor oldu.tanıdık devreye soktuk.bulamasaydık oğlum iki hafta tek kalacaktı ve yatağa bağlı olarak.çünkü hemşire sayısı yetersiz.sende ayarlayabilirsen ayarla yanına vermezler ama ona süt sağıp götürürsün.sen biraz daha şanslısın bebeğin hiçbirşeyin farkına varmayacak ve iyileşecek doktoru tanımıyorum araştırarak gitmişsinizdir herhalde.içinde şüphe varsa bizim dokt.götürebilirsin.herşeyden önemli olan doktor çünkü.ameliyat uzun sürüyor 2,5saat.oğluna dua etoğlumda idrar geri böbreğe kaçıyordu.vur grade 4(reflü)

Benim oğlum 11 aylık, 4 aylıkken tekrarlayan iye sonucu tetkikler başlatıldı. voiding çekildi iki böbrekte grade 3 ve 4 vur teşhisi konuldu. Sonra dmsa çekildi. Böbreklerinde sorun olmadığı söylendi.
O tarihten beri aylık tahlil ve kültür yaptırıyoruz 5 aydır temizdi bu ay üreme çıktı. Koruyucu olarak largopen kullanıyoruz.
Arkadaşlar size sormak istediğim bazı şeyler var bize dr 5 yaşından sonra ameliyat dedi neden siz erken ameliyat yaptırıyorsunuz. Erken ameliyat olması daha sağlıklımı. Birde ben ilk tetkiklerinin yapıldığı hastaneye her ay götürmüyorum kendi çocuk dr umuza yaptırıyorum aylık tahlillerini. Bir hastanede dr voiding i 3 yaşına kadar yaptırma sadece 6 ayda bir dmsa yaptır demişti. diğer hastanede 6 ayda bir voiding çekilecek dedi. Sizler bu tedavi sürecinde ne zaman neleri yaptırdınız bilgi verirseniz sevinirim
teşekkürler

ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN. İNŞAALLAH BÖBREKLERİNE MESANEDEN KAÇAK YOKTUR. KORKMANIZA GEREK YOK. DAHA BİZDE KIZIMIZA (10 YAŞINDA) BUGÜN YAPTIRDIK. İLK VOİDİNG İSE 8 AYLIK İKEN YAPTIRILDI. AZ BİR ŞEY CANLARI YANIYOR. AMA ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GEREKLİ. zemuszemus

benim kızımda 15aylık koruyucu antibiyotik kullanıyoruz 3ayı tamamlıycaz kızımda şu an vur gorülmedi ama bu ikinci tekrarı msj okuyunca kagılandım acaba geçermi iye antibiyotik kullanınca

benim oğlum da 2 aylık....yarın koruyucu antibiyotiğe başlayacağız..bitince de voiding yaptıracağız....oğlumun canı yanacak diye çok korkuyorum...dün sindigrafi yaptırdık..idrar kültüründe üreme çıktı..o yüzden doktor voiding önerdi...Allah yardımcımız olsun..inşallah kötübir şeyler çıkmaz...doktorumuz 3 ayını doldursun en güzeli sünnet yaptırmak dedi.....sanıyorum ocak ayında da sünnetini yaptıracağız oğlumun.....

arkadaşlar ben bactrim,kefsid,suprax kullandım koruyucu olarak.ama bu ilaçlar kızımda bulantı yapıyor.böyle bir durumla karşılaşan varmı.sizlr neler kullanıyorsunnuz.acşil yardım bekliyorum

arkadaşlar benim oğlumda da idrar yolu enfeksiyonu çıktı :gitme: doktor geri kaçak olabilir dedi. yazılanları okuyunca gözüm korktu :sinifsinif: bizimle aynı şeyleri yaşayıpta sünnet olanlar var mı acaba? sünnet ettirsek bu sıkıntısı geçer mi? çok endişeleniyorum. simdi antibiyotik kullanıyor. kilo almıyor ve aşırı iştahsız. bi fikir verin ne olur? mafoldumben

Benim kızım 5,5 aylık. Böbreklerinde çift taraflı VUR var, grade 2 seviyede.

1,5 aylıkken çok şiddetli bir idrar yolu enfeksiyonu geçirdi, 5 gün hastanede yattık. Damardan yapılan antibiyotik tedavisi ile iyileşti. Hastaneden çıktıktan 20 gün kadar sonra enfeksiyon tekrarladı. Yine antibiyotik tedavisi başladık.

Voiding de Vur'un derecesi 2 çıktı. O zamandan beri koruyucu antibiyotik tedavisi alıyoruz.
İlk enfeksiyondan sonra koruyucu olarak Alfoxil kullanmıştık, ama yeterli gelmedi enfeksiyon tekrarladı. Suprax ile tedavi yapıldı, sonra Pyoleseptil kullandık ama çok mide bulantısı ve kusmaya sebep oldu, doktoruyla görüşüp ilacı değiştirdik.

Şu anda Zimax kullanıyoruz, her ay idrar kültürü yaptırıyoruz, çok şükür şimdilik bir şey yok. Bize sintigrafiyi 6 aylıkken yapalım dedi doktorumuz, voiding tekrarı için de 1 yaşını bekleyelim dedi.

VUR'un derecesi düşük olduğundan kendi kendine iyileşme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi, eğer derecesinde gerileme olmazsa o zaman ameliyat düşünülecekmiş.

Voiding, bu konuda tecrübeli bir doktor tarafından yapıldığında acı verici bir işlem değil.

Voiding de mesaneye (idrar kesesi) bir sonda takıp, içeriye ilaçlı serum verip mesaneyi iyice dolduruyorlar ve mesane dolu iken röntgen filmi çekiyorlar, sonra çocuğun işemesini sağlayıp işeme esnasında da ard arda filmlerini çekiyorlar, bu şekilde idrar böbreğe doğru geri kaçıyormu, geri kaçıyorsa böbrekte nereye kadar gidiyor bunları anlıyorlar.

1 yaşın altındaki çocuklar, bir defa idrar yolu enfeksiyonu geçirmiş olsalar bile, mutlaka ileri tetkiklerin yapılması gerekiyor. Bir kere oldu bitti denilmemesi gerekiyor.
VUR var ise, böbreğe kaçan enfeksiyonlu idrar böbreklere zarar veriyor ve Allah korusun böbrek kayıplarına yol açıyor.

Bu yüzden bu tür bir rahatsızlık geçiren bebeğiniz varsa bunları göz ardı etmeyin.
Bir çok erkek bebekte düşük seviyeli VUR larda sünnet öneriyorlar, bunun sebebini bilmiyorum, benim bebeğim kız olduğu için doktorumuza sormamıştım. Ama VUR ilk teşhis edildiğinde, erkek olsaydı hemen sünnet tavsiye ederdim demişti doktorumuz..

kızlar bizde 2 aydır araştırıyoruz neden iye oldu diye bu ay sintigrafi çekilecek bize çocuk doktoru kefsid 125 mg verdi her akşam yarım ölçek veriyoruz fakülte largopene geçin dedi oğlumu sünnet ettirmek isityoruz belki faydası olur

öncelikle geçmiş olduğunu umut ediyorum hastalıklarınızın bende şuan sizin yaşadıklarınızı yaşıyorum oğlum 4 aylık idrar yolu enfeksiyonuyla ve yüksek ateşle gittik hastaneye birer hafta arayla yattık kültürde çok şükür üreme olmadı voiding çekildi sol böbrekteki 2.devrede sağdaki böbrek 4.devrede bu hastalıktan ameliyat olan varsa lütfen yazsın 2008 de yazmışsınız lütfen nasıl bi yol izlediniz yazar mısınız

anneler (voiding) sondalı film yaptıran varmı? kızıma idrar yollarındaki enfeksiyonun nereden kaynaklandığını bulmak için sondalı voiding yapacaklar. mesaneden içeri girip kamerayla bakacaklarmış. yaptıran varsa lütfen yazsın. bebişimin canı yanacak mı? ne yapmamız gerekiyor. lütfen yaşadıklarımızı paylaşalım. çok endişeliyim. senağlama

Benim kızımda 8 aylık 3 defa idrar yolu enfeksiyonu gecırdı bızdende voiding istediler. Yaptırıcam ama cok endıselıyım zor oldugunu söyledı dr Allah sızınde herkesin yardımcısı olsun,bebişlerimize acil şifalar versin.

benim kızım da 10 yaşında yaklaşık 2 senedir idrar tahlili yaptırıyoruz. ama son olarak Kanuni Sutan Süleyman hastanesine yaptırdığımız tahlillerde ve filmlerde 2 böbreğindeki damarlarda genişleme ve 1 böbrek az bir böbreğin fazla çalıştığı tespit edildi. buna göre en son voiding istediler. böbrekte kaçak var mı diye? mecidiyeköy de Alka Radyoloji tanı merkezini tavsiye ettiler. konuyla ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.

Back