Vize Başvurusu

mutlucicek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2019
1.363
2.256
31
Hanımlar Merhabalar,
Covid19 önlemleri kapsamında vize ve konsolosluk işlemlerinin durumunu bilmediğim için sizlere danışmak istedim. Kısa süre önce kısa süreli turistik vize alan oldu mu içinizde? Aile büyüklerimden birinin durumu çok ağırlaştı ve gidip son kez görmek veda etmek istiyorum bizim için maalesef başka bir kavuşma covid sonrasına durumu erteleme olasılığı da kalmadı. Almanya'ya Vize başvurusunda bulunan, onaylanan ya da bu süreçte reddedilen oldu mu içinizde? Daha önce bir kaç kez yurtdışına çıktığım için covid sürecinde olmasak benim için hızlı sonuçlanacağını bildiğim bir süreç dert oldu kaldı üzerimde.

Son düzenleme:
Ülke hangisi

Başvuru yapılacak ülkeyi yazarsanız Bilgi sahibi olanlar daha kolay yardımcı olur

Almanya’da yaşıyorum ve size kesin işinize yarayacağını düşündüğüm bilgi vereyim.
hasta olan yakınınızın doktoru (hausarzt) hastanızın durumunu anlatan bir mektup yazsın. (Durumunun ağır olduğu, son zamanları olduğu vb.)
Almanya’ya bu sebeple gitmek istediğinizi açıklayıp, bu mektubu da diğer evraklarınızın içine eklerseniz, vizeniz %90 sorunsuz çıkacaktır.

Tabi ki bu yakınızın , ‘yakın’ derecede akraba olması gerekiyor. Mesela ;
Anne-baba-teyze-amca gibi..
Ha başka birisi olsa çıkmaz mı ? Çıkabilir ama çıkmayadabilir.
Biz dayım için ölmeden, teyzemi 2 gün içinde getirmiştik bu şekilde buraya.

Covidde durum başka mı bilemem.

kolay gelsin ve Allah kolaylık versin

Merhabalar, yakınım dedem. Daha önce benzer bir durumu annem için yapmıştım kendisi artık temelli onun yanında. Ama başvuruda bunu kendi başvuruma koymayı düşünmemiştim. Çok teşekkür ederim.

Şu anda Almanya’ya turist vizesi verilmiyor ama yukarıda yazılan gibi bir yol izleyebilirsiniz umarım işe yarar

Turist vizesi basvurusu kabul edilmiyor benim bildigim, aile vizesi diye basvurulabilir yukaridaki sekilde.

Şu anda Almanya ya kesinlikle turist vize başvurusu yapılmıyor. Konsolosluk turistik vize başvurularına kapalı yani bi mektup ya da dilekçe yazıp durumunuzu anlatmanız da işe yaramaz. Çünkü hiç bir şekilde işlem almıyorlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…