Viyana'da okumak

acca

Noliği burda haşmetbağbım
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
566
6
68
34
Sevgili arkadaşlar
konuyu umarım doğru yere açmışımdır.Öncelikle aylardır kafamı kurcalayan ve bi türlü cevabını bulamadığım soruları sorup rahatlamak istiyorum malum puanlar açıklandı açıklanıcak ardından tercihler vs.
Ben üniversiteyi viyanada okumak istiyorum araştırdığım kadarıyla yıllık harçlar 750 euro ve aylık harcaman da 600 euro kadar oluyormuş orta halli bi aile olduğumuz için kafam bu yöne çok takılıyor acaba orada ekonomik sıkıntı çekmeden yaşayabilir miyim?imkanım olursa kendimde çalışmayı düşünüyorum çok fazla yük olmamak için
Bir de biliyorsunuzdur viyana dünya sıralamalarında üniversiteleri olarak ilk 100 de yer alır hem eğitimi de kaliteli ve avrupanın her yerinde aldığımız diploma geçerli sayılabiliyormuş Türkiye'de dahil sizden ricam içinizde yurtdışında okuyan varsa lütfen sorularıma yanıt versin insanın bu yaşlarda gelecek kaygısında olması hem ruhen hem de bedenen çok yorucu maalesef uzun zamandır düşünür oldum.psikoloji okumak istiyorum ama bununla ilgili sadece okuyup kalmak değil amacım bi şeylere faydalı olmak bilime katkı sağlamak burada psikoloji okursam eğer çok şey yapamayacağımı düşünüyorum yurtdışı eğitimi daha cazip ve yeteneklerimi ortaya koyabileceğim bi şans gibi.

Umarım sorularıma yanıt alabilirim şimdiden teşekkür ediyorum:81:

Son düzenleme:
eger aileniz size ayda 600euro göndebilirse ve sizde bir iş bulursanız. hiç gözünüz korkmasın rahat geçirnirsiniz. yeter ki isteyin. hatta belki buldugunuz işe göre aileniz göndermese bile geçinirsiniz ama tabi ögrenci hayatı ne kadar olursa artık:)

ayrıca viyanada alıcagınız bir egitim türkiyede'de geçerli, hemde öncelikli olarak.

Son düzenleme:
Ailem gönderebilicek düzeyde ama dünya hali bi anda ne olucağı belli olmaz orayıda düşünüyorum.Çok lüks içinde yaşamayı seven ya da çok para harcayan biri değilim geçinebilirim diye tahmin ediyorum dediğiniz gibi istemek en önemlisi ama zor diyolar okula kabul vize belgeler vs.

Genelde evdeki hesap çarşıya uymaz malesef, ailen 600 euro gönderir, ama gidiş dönüş uçak biletleri kılık kıyafet şu bu hani ekstra bir sürü şey çıkıyor, ama avusturyada öğrencilerin part time çalışma hakkı var, maaş 600 euro'yu geçmeyecek şekilde, istersen olur, başarmak için istemek yeterli. Çalışırım bir yandan da dersen hiç düşünme git derim

ilk yıl hazırlık almanca oluyomuş almancayı sökene kadar çalışamayabilirim ama dil olayını hallettikten sonra çalışırım dediğin gibi evdeki hesap çarşıya uymayabiliyo biraz dikkatlide olmam lazım

canım benim bi tanıdığım viyanada okuyor,görüşmüyoruz uzun süredir kendisiyle çok detaylı bilmiyorum ama,o bile almanca öğrendiyse dünya üzerinde yabancı dil öğrenemeyecek insan yoktur,hani eğitim kaygın olmasın o açıdan söylüyorum.o da 750 civarı bi harç olduğundan bahsetmişti,600 € bence iyi gayet,tabi kendin de çalışabilirsen.orada part time iş koşulları çok daha rahatmış,aktif olursan hem iyi kazanırsın hem de çok daha başarılı olursun.bildiğin üzre burda da bi yere yerleşmen gerekiyo ki o da her halükarda olur heralde,diyorum ya,tanıdığım insan, bildiğim en başarısız insanlardan biriydi,amma gıybet yaptım hee:)
her şey gönlünce olsun

:):) puanım iyi gelir diye tahmin ediyorum burdada yerleşirim ama önemli olan iyi eğitim ve çevre sonuçta, tek kaygım kabul ederlermi diye birde ekonomik koşullar tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…