• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vitiligosu olan var mı?

nacize

Babasının kızı)
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
183
5
296
3 Haftadır yüzümde beliren beyaz lekelerden cildiyeye gittim vitiligo dedi troid olabilir stres yada güneş alerjisi olabilir dedi b panten ve dermatove gibi bir krem verdi sürüyorum artış varda eksilme yok çok üzüldüm bunu yaşayan varmı nedeni ne olabilir troidim var ama tahlillerm normal b12 eksikliği çıktı sadece
2 yaşında oğlum var onunda boğazında beyaz bir leke çıktı kafayı yer gibiyim
acil yardım!

ben varım
vitiligom var tedavisi yok
yüzüm ellerim genital bölge bacaklarım ayaklarım sırtım ve göğüslerim kısaca heryerimde var
birde yara izlerim beyaz kalıyor kaşıyıpta kanattığım yerler ameliyat izlerim yanık izlerim hepsi sonunda beyazlıyor
stress sıkıntı yapmayacaksın demişti vakti zamanında dr
birde merhem vermişti yeni çıkan bir yeriminkini bitirmişti ama eskilere faydası olmamıştı..

vitiligoyla tiroitin alakası varmıymış ??
benim hipotiroitimde var aynı zamanda
ilacı hiç kesmemem lazım bıraktığım anda fırlıyor değerler..

Merhaba,benim abimde de bu rahatsızlık var ergenlık döneminde cıktı.Doktor sınavların stresinden olabileceğini sölemişti.Bircok doktora gitti 5 yıl boyunca ecazenelere bile ilaç yaptırdı ama bir faydasını bulamadı.Bu hastalık Mıchael Jackson hastalıgı olarak da gecer.Dogrulugunu bilemiyorum ama yüzündeki lekelerden dolayı tamamen rengini actırdıgını söylerler.Abim son 5 yıldır hiçbir tedavi görmüyor.En son olarak lazer tedavisi önerildi ciddi anlamda zaman ve emek gerektiriyor bu tedavi.Piyasada bir sürü ilaç vitamin ve krem var umutsuzluga kapılmayın bazı insanlarda çözüm bulunabiliyor.Tamamen strese baglı denir hastalıgın olusum nedeni ama ben cok rahat insanlarda da oldugunu gördüm.Dogru teshis de cok önemli.Bazen vitiligo sanılan lekeler baska bir hastalık da olabiliyor.Tıp bu konuda kısırdır bana göre lazer tedavisi hariç.

Konu içeriği nedeniyle "Dermatoloji - Deri ve Cilt Hastalıkları" başlığına taşındı.

vitiligosunuz varsa bır önerım var bır krem maravılla guzellik kremi suan bnde kullanıyorum gecıyor gozlerımın altı ustu kapanmaya basladı gunesde yarım saat duruyorsunuz 2 ay da gecıyo ama elleer daha cok gec gecıyor

[[arkadaşım gercekten geciriyomu bu krem çok merek ediyorum.yani tamamen yüzündekiler gecçtimi yada ellerindeki durum suan ne:(

Son düzenleme:
Back