• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

#vitiligociltsanatıdır hastalık değildir bize öyle bakmayın

limonbanyosu

Sabır,bilgeliğin yoldaşıdır
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2018
2.059
631
123
Bilerek bdvye açtım daha çok kişi görsün diye umarım banlanmam evet ben vitiligo hastasıyım tıp dilinde kendime göre hasta değilim vitiligoya 3 aylıkken yakalandım ve hala beraberiz önceler i kendisinden nefret ediyordum çünkü ilkokulda bana damalı eşek x damalı eşek x diyorlardı hatta kızın biri mikropluyum diye elimi tutmazdı hocalar beni dersten atıyordu makyaj yapıyorum diye benim zamanımda vitiligo bilinmiyordu çünkü nadir hastalıktı bu yüzden kimseyi inandıramıyorum sonra bir gün instagramda bir abla buldum isim vermeyeceğim ama reklamda oynadı omunda vitiligosu var beni cesaretlendirdi ve bunun hastalık olmadığına inandırdı kendisinide vitiligomu da çok seviyorum lütfen sizde yorumlarda bana katılırmısınız #vitiligohastalıkdeğildir #vitiligociltsanatıdır #bizeöylebakmayın hatta bizim ırkçılığa karşı renk ayrımı yarattığımızı biliyormuydunuz

Kimsenin kimseyi dış görünüşüyle yargilamaya hakki yok. Herkes oldugu gibi güzel
Lakin bjr şey soracağım
Kirilmayin ama gerçekten bu kadar hastalığıniz var mi çünkü sürekli konularınizda bir hastalik daha çıkıyor.
Yoksa farkindalik olsun diye mi yapıyorsunuz anlayamadım
Hayır sadece 3 hastalığım var fibromiyalji vitiligo(fotoğrafımı bile atarım) tiroid

Kimsenin kimseyi dış görünüşüyle yargilamaya hakki yok. Herkes oldugu gibi güzel
Lakin bjr şey soracağım
Kirilmayin ama gerçekten bu kadar hastalığıniz var mi çünkü sürekli konularınizda bir hastalik daha çıkıyor.
Yoksa farkindalik olsun diye mi yapıyorsunuz anlayamadım

Kalbimden geçeni yazmışsınız :KK200:

Çok güzelsiniz hiç biseyi umursamayın kafaniza takmayın:) babam ve dayımda vitiligo var ve bir hastalık değil sadece pigment kaybı tıpkı saç beyazlamasi gibi farkilisniz ve özelsiniz 🤗

Benim rahmetli ananemde vardi kollari ve bacaginda gordum sadece bende cocuk akli iste, cok is yapiyor sanirim kullandigi camasir sulari falan ten rengini aciyor saniyordum.Sakasi bir yana bu bir hastalik degil ki!hastalik sagligini etki eden bir sureci gosterir.Bu sadece biraz farklilik kizil saclinin siyahtan ayrilmasi,mavi gozun kahverengiden ayrilmasi gibi...Kafaya takicak yada baskalarindan ayristirilicak bir durum siz konusu olamaz.Asil hastalik bence farkliliklari ayristirmada,yozlastirmada sakli.bennce insanlarin zihninde. bedenin hastaligini onarmak zorda beyindeki hastaligin tedavisi cok zor malesef.

Bi arkadasimda da var.teni zaten bembeyaz oldugu icin pek belli olmuyor.ama kiz o kadar guzel ki gozler falan masmavi o aradaki acikliklar daha guzel yapiyor.ya söyle soyleyeyim.gozlerinin altinda var mesela highliter gibi duruyor.kizin guzelligine guzellik katiyo resmen.

Bende 15 yıldır bu hastalıkla ugraşıyorum. Ananemin kanser oldugunu öğrendigim zaman çıkmaya başlamıştı ama ozmanlar ben 4 ay yazlıkta kaldıgım için güneş lekesş sanıyorum. Sonra gitmediğim hastane prof. Kalmadı hic biri geciremedi ve ben okulu bırakıp eve kapandım.cok zor dönemler atlattım. Beyazlıyan yerlerımı kesip duruyordum hep. Dışarı cıksam millet iğrenerek bakıyordu. Birgün eşimle tanıştım o zamn makyajımı silmişti bundan sonra senı böle görmek ıstıyorum dedi ve ben makyaj yapmadan dısarı cıkıyorum bakan olursada laf söluyorum bırsey demıyorlar

Benim rahmetli ananemde vardi kollari ve bacaginda gordum sadece bende cocuk akli iste, cok is yapiyor sanirim kullandigi camasir sulari falan ten rengini aciyor saniyordum.Sakasi bir yana bu bir hastalik degil ki!hastalik sagligini etki eden bir sureci gosterir.Bu sadece biraz farklilik kizil saclinin siyahtan ayrilmasi,mavi gozun kahverengiden ayrilmasi gibi...Kafaya takicak yada baskalarindan ayristirilicak bir durum siz konusu olamaz.Asil hastalik bence farkliliklari ayristirmada,yozlastirmada sakli.bennce insanlarin zihninde. bedenin hastaligini onarmak zorda beyindeki hastaligin tedavisi cok zor malesef.
Aynen öyle bu düşüncenizden dolayı sizi kutlarım :)

Back